Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
@markytka3 taky si myslím, zakl už ani nepíše
Pokud manžel kotě někam nevyvezl a jí je teď trapné to tu napsat.
@Akinee píše:
Pokud manžel kotě někam nevyvezl a jí je teď trapné to tu napsat.
to jako fakt? proc by ji melo byt trapne? jako ze ji nekdo pod kytkou pozna?
![]()
@Kriss Tina píše:
@Cimada já bych taky doma kočku nechtěla, zvířata mi nevadí, ale musí mi své místo a to podle mě v posteli není. Stejně jako bych nesnesla, kdyby mi kočka skákala po lince apod.
Ale samozřejmě, dá se všecko všelijak zorganizovat, aby zvíře neškodilo atd.
Ale tady je důležitější jedna věc: ten chlap evidentně nemá soucit a to bych teda nesnesla. Jednak uzurpuje manželku, jednak je mu u zadku, co chtějí jeho vlastní děcka, jednak trvat na odnešení kotěte do kůlny, to je pro mě vrchol bezohlednosti a takového člověka bych si opravdu vážit nemohla.
Jak takhle s takovým chlapem chceš u děcek vychovat nějaký soucit ke zvířatům, k přírodě?
Já mám štěstí, že můj partner je obětavý a kvůli zvířatům i několikrát za noc vstane (a maká i 12 hodin a denně vstává v 6.
To je pro mě partner!
I když mě vytáčí v jiných věcech. Ale jeho vztah ke zvířatům je pro mě prioritou.
Ne nějaký bezohledný hulvát, který nemá dostatek empatie na to, aby aspoň malému bezbrannému zvířeti poskytl nějakou podporu. A pak by se to třeba časem řešilo jinak. A stejně rajzuje většinu týdne po světě (a kdoví, jestli nemá ne cestách náhradu za manželku a doma bude dělat takové dusno? to teda fakt ne).
![]()
@Cimada píše:
Ale samozřejmě, dá se všecko všelijak zorganizovat, aby zvíře neškodilo atd.Ale tady je důležitější jedna věc: ten chlap evidentně nemá soucit a to bych teda nesnesla. Jednak uzurpuje manželku, jednak je mu u zadku, co chtějí jeho vlastní děcka, jednak trvat na odnešení kotěte do kůlny, to je pro mě vrchol bezohlednosti a takového člověka bych si opravdu vážit nemohla.
Jak takhle s takovým chlapem chceš u děcek vychovat nějaký soucit ke zvířatům, k přírodě?Já mám štěstí, že můj partner je obětavý a kvůli zvířatům i několikrát za noc vstane (a maká i 12 hodin a denně vstává v 6.
Ne nějaký bezohledný hulvát, který nemá dostatek empatie na to, aby aspoň malému bezbrannému zvířeti poskytl nějakou podporu. A pak by se to třeba časem řešilo jinak. A stejně rajzuje většinu týdne po světě (a kdoví, jestli nemá ne cestách náhradu za manželku a doma bude dělat takové dusno? to teda fakt ne).
To je pro mě partner!
I když mě vytáčí v jiných věcech. Ale jeho vztah ke zvířatům je pro mě prioritou.![]()
Já to vidím stejně. Na té kočce se akorát ukázalo, co to je za člověka. Nemohla bych si ho vážit a popravdě bych ani nechtěla, aby takové hovado vychovávalo moje děti. Těžko říct, proč už Zakladatelka nepíše, ale ani se moc nedivím po té čočce, co tu dostala, kdy jí tu podobně empatičtí lidé psali, že je manipulatorka, co vydírá přes děti. Snad kočka skončila někde v dobrých rukách a ne na poli. ![]()
Necetla jsem celou diskuzi, ale můj názor je, že to byl že strany zakladatelky podraz a že mi přijde divné, že mu to neřekla nebo nenapsala aspoň do telefonu (možná věděla, co by na to řekl a spoléhala, že ho děti obměkčí). My domácí zvíře nechceme a neumím si představit tuto dohodu bez předchozího souhlasu porušit. Tady jde o partnerskou důvěru. Ale jejich vztah neznáme nikdo, tak těžko soudit, jak to u nich funguje v ostatních případech.
Taky bych si nemohla vážit člověka kterému je jedno co chci já. A ještě t udělat když zmizím na pár dní pryč ![]()
@markytka3 píše:
to jako fakt? proc by ji melo byt trapne? jako ze ji nekdo pod kytkou pozna?![]()
No, umím si představit některé příspěvky.
@Silverine247 píše:
Já to vidím stejně. Na té kočce se akorát ukázalo, co to je za člověka. Nemohla bych si ho vážit a popravdě bych ani nechtěla, aby takové hovado vychovávalo moje děti. Těžko říct, proč už Zakladatelka nepíše, ale ani se moc nedivím po té čočce, co tu dostala, kdy jí tu podobně empatičtí lidé psali, že je manipulatorka, co vydírá přes děti. Snad kočka skončila někde v dobrých rukách a ne na poli.
Absolutní souhlas.
Situace s kotětem něco o charakteru toho chlapa řekla.
Určitě beru to, že je ideální se předem na něčem domluvit a je taky těžké žít už s dětmi v neshodě s partnerem.
Ale já když jsem viděla, že se tehdejší partner dívá na moje zvířata přes prsty, že je jenom trpí, vztah jsem ostatně i po dalších neshodách ukončila, protože bych tohle nesnesla vedle sebe doživotně. Sobce, který vnímá jenom sebe.
Navíc se mi doslova příčí chlapi, kteří nejsou většinu týdne doma, výchova děcek a veškeré domácí práce jsou na manželce, ale rozkazovat, jak tam má co vypadat, by chtěli. Než by byli rádi, že je po návratu vítá pohodová manželka a spokojená děcka.
Prostě - jsou lidé citliví, soucitní, a pak jsou taky sobečtí a neempatičtí…
@Markéta80 píše:
Taky bych si nemohla vážit člověka kterému je jedno co chci já. A ještě t udělat když zmizím na pár dní pryč
Ale prosím Tě, převracíš to a děláš, že nechápeš.
Máš Ty vůbec soucit s malým zvířetem, které je opuštěné, bezbranné a závislé na vůli člověka?
Co jsi zač?
Chlap, který celé dny mimo domov je Ti možná nevěrný, psaní úkolů s děckama nezná, doma nepomáhá, ale po příjezdu pískne a Ty se poděláš?
Uvědomuješ si, že ten člověk nemá soucit nejen se zvířetem, ale ani se svou rodinou?
Navíc, pokud se mu to teda nelíbilo, mohli si sednout a probrat, že tohle zvíře teda umístí někam, kde je o něj zájem, a časem se pořídí něco plánovaně.
A ne vynášet vystrašené zvíře v cizím prostředí, bez mámy, někam do kůlny.
Fuj. Ten chlap už by si nesměl dovolit na mě sáhnout.
@Cimada píše:
Ale prosím Tě, převracíš to a děláš, že nechápeš.
Máš Ty vůbec soucit s malým zvířetem, které je opuštěné, bezbranné a závislé na vůli člověka?
Co jsi zač?
Chlap, který celé dny mimo domov je Ti možná nevěrný, psaní úkolů s děckama nezná, doma nepomáhá, ale po příjezdu pískne a Ty se poděláš?
Uvědomuješ si, že ten člověk nemá soucit nejen se zvířetem, ale ani se svou rodinou?Navíc, pokud se mu to teda nelíbilo, mohli si sednout a probrat, že tohle zvíře teda umístí někam, kde je o něj zájem, a časem se pořídí něco plánovaně.
Fuj. Ten chlap už by si nesměl dovolit na mě sáhnout.
A ne vynášet vystrašené zvíře v cizím prostředí, bez mámy, někam do kůlny.
Soucit je, že se o nalezené zvíře postaráš a najdeš mu milující rodinu, kde ho budou chtít všichni.
@markytka3 píše:
ale ty pletes hrusky s jablkama. urcite chlap neprisel dom, hele zlato, nemohu ted do prace, tak posupajdis ty… proste jste SPOLU probrali moznosti a hledali reseni, ne? auřtorka chlapa postavila pred hotovou vec, pochopis to nebo je to marne?
Nemas pravdu, ona hledala reseni, kdezto on ji postavil pred hotovou vec - kote ted hned do kulny.
@Cimada
jasně no
. Jediné řešení je přitáhnout každé opuštěné zvíře domů? Není a je to blbost, ale tady to nejspíš bylo jinak. Moc dobře věděla že bude problém a stejně zvíře přinesla domů a hned ho dala dětem do postele. To je výborné řešení
Pokud s někým žiju několik let tak snad vím s čím souhlasí a s čím ne. Ale to jsme si tak nějak řekli hned v začátku a pohled byl stejný tak ok. přece nemusím souhlasit s čímkoliv jen aby byl doma klid
Nemusím manžela ničím obcházet a dělat kolem toho divadlo ![]()
@Lucie_Sx píše:
Nemas pravdu, ona hledala reseni, kdezto on ji postavil pred hotovou vec - kote ted hned do kulny.
ona hledala reseni? vubec tehle situaci nemelo dojit, kdyby byla soudna, vubec detem kote do postele neda, pokud vi, jak jeji chlap ma na zvirata doma averzi… mela ho vzit domu, primarne se o nej postarat, dat ho rovnou do te kulny (kdyz ho nasla venku, tak asi by mu to tak nevadilo), vubec tu kocku nemela tahat do domu. mela pockat na manzela a v klidu s nim po prijezdu probrat situaci, bez vydirani pres deti…