Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silverine247 píše:
A manzel ano, kdyz je to 3:1 (za predpokladu, ze deti jsou 2)?
Zakl už nepíše tak možná brzo vyjde nějaký článek ![]()
@Markéta80 píše:děti ale nemají rozhodující právo jako dospělý. To by to dopadlo
Rozhodnout si můžou co jde, ale rozhodně ne takovou věc.Zakl už nepíše tak možná brzo vyjde nějaký článek
Tak nevime, kolik je tem detem let, jestli 3 nebo 10. S desetiletym uz se da domluvit, ze jen za urcitych podminek (napriklad bude pravidelne cistit kocici zachod) a takove uceni zodpovednosti mi prijde lepsi nez „kocka nebude, protoze jsem rekl NE“.
Doufam, ze se zakladatelka jeste ozve, te kocicky je mi moc lito.
@Silverine247 píše:
Zakladatelko, jak to dopadlo s tou Britkou? Doufam, ze neni v kulne.
Doufám, že ji manžel někde volně nevypustil. Pravé jsem jednu viděla na psím detektivovi, že se toulá
@Silverine247 píše:
Dekuji. Nastesti nejsem v parnerstvi se sobcem, co by vyhodil zatoulane kote do kulny, kdyz mu doma breci deti, takze dupat nemusim.
no, budes se divit, kocky ziji v kulnach, dokonce lovi mysi 🙈… jo a v partnerstvi se nedupe, to delaji jen male umanute deti, ale ocividne to nekterym
zustalo do dospelosti ![]()
@markytka3 píše:
no, budes se divit, kocky ziji v kulnach, dokonce lovi mysi 🙈… jo a v partnerstvi se nedupe, to delaji jen male umanute deti, ale ocividne to nekterym
zustalo do dospelosti
Jojo, to placici kote se v te kulne urcite melo dobre.
Vis vubec neco o kockach, krome toho, ze je nemas rada? Tomu dupani muzeme rikat jak chceme, ale jak se teda chovas ty v situacich, kdy pro tebe pres neco nejede vlak - napriklad ze by si tvuj muz usmyslel, ze vyplatu prosustruje za svoje konicky a ty a deti se muzete jit past a trval by si na tom? Nebo vzdy drzis pusu a krok? Zrovna u tebe bych se divila, nic ve zlem samozrejme.
Snad to dava smysl, jak to myslim. Jak uz jsem psala ja si dupat nemusim, my se doma nastesti dokazeme dohodnout.
@Silverine247 píše:
Jojo, to placici kote se v te kulne urcite melo dobre.Vis vubec neco o kockach, krome toho, ze je nemas rada? Tomu dupani muzeme rikat jak chceme, ale jak se teda chovas ty v situacich, kdy pro tebe pres neco nejede vlak - napriklad ze by si tvuj muz usmyslel, ze vyplatu prosustruje za svoje konicky a ty a deti se muzete jit past a trval by si na tom? Nebo vzdy drzis pusu a krok? Zrovna u tebe bych se divila, nic ve zlem samozrejme.
Snad to dava smysl, jak to myslim. Jak uz jsem psala ja si dupat nemusim, my se doma nastesti dokazeme dohodnout.
tak muj partner, at si dela s penezma co chce, ja si sebe a sve deti v pohode uzivim, o spolecnem souziti mame financni DOHODU a kterou, kdyby jeden nebo druhy porusil, resilo by se to. v tomhle pripade zena udelala neco proti dohode, zatahla citove i deti, pokud kocku nasla, melaji dat do utilku, nabidnout dale a ne na ni citove navazat sve deti a ted chlapa s tim vydirat… a fakt mit doma zvire v posteli, ci citit smrad po prichodu domu, nachazet vsude chlupy, na to musi mit naturu vsichni clenove domacnosti. stejny nekomfort mam i v domacnostech, kde se kouri… si predstav prijit jednoho dne dom a tam sedi tvuj chlap s cigarem, smrad, kour…a ocekava, ze si zvyknes…
@Silverine247 a dupat si ve vztahu z jskehokoliv duvodu, je pro me neprijatelne, z obou stran… tak jako davani ultimat… budes de divit, po dvorku mi ted behaji 2 kotata, kluci pritele si je strasne prali, bo doma v byte je mit nechteji… ale ma to sva pravidla, nesmi do baraku, ja ho.vna neuklizim 👍 kdyz i nas nejsou je nakrmim, to zas jo. ale probehla DOHODA
@markytka3 píše: .. si predstav prijit jednoho dne dom a tam sedi tvuj chlap s cigarem, smrad, kour…a ocekava, ze si zvyknes…
No co by? Dala by chlapa do kůlně! A nemusel by ani kouřit, stačilo by, kdyby začal smrdět, třeba by měl po úrazu vývod a pod.
Bože, jak je ten život jednoduchý, všechno nalinkujeme, naplánujeme a přes to nejede vlak. Děti si zvyknou, kočka to přežije, anebo taky ne, hlavně že platí dohoda.
PS: Ještě lepší řešení něž kůlna by byl králik na smetaně!
![]()
PSS: Manželka nikdy nechtěla kočku, kluk má náběh na alergii na kočičí srst, já nemám rád ten opruz a starání kolem toho, ovšem člověk míní, a Pán Bůh mění. Stačilo potkat malé koťátko na smetišti a je z toho naměkko celá rodina včetně mě a nalezenec se dokonce veze do ČR letadlem. Toho běhání, vyřizování a peněz kolem toho, a přesto nikdo nefrfle a za necelý měsíc je koťátko člen rodiny. ![]()
@markytka3 píše:
@Silverine247 a dupat si ve vztahu z jskehokoliv duvodu, je pro me neprijatelne, z obou stran… tak jako davani ultimat… budes de divit, po dvorku mi ted behaji 2 kotata, kluci pritele si je strasne prali, bo doma v byte je mit nechteji… ale ma to sva pravidla, nesmi do baraku, ja ho.vna neuklizim 👍 kdyz i nas nejsou je nakrmim, to zas jo. ale probehla DOHODA
Ano, toto je dohoda, ale v pripade zakladatelky to smerovalo k „dohode“ kocku vyvezt nekam na pole, ze deti zapomenou.
Jinak jsem rada, ze jsi na priteli financne nezavisla, mela jsem uvest jiny priklad asi - slo mi celkove o neakceptovatelne chovani, o neco, co bys proste neprekousla a partner by nebyl ochoten jakehokoliv kompromisu. V takovem pripade ty dohody probihaji jak?
@jege píše:
No co by? Dala by chlapa do kůlně! A nemusel by ani kouřit, stačilo by, kdyby začal smrdět, třeba by měl po úrazu vývod a pod.Bože, jak je ten život jednoduchý, všechno nalinkujeme, naplánujeme a přes to nejede vlak. Děti si zvyknou, kočka to přežije, anebo taky ne, hlavně že platí dohoda.
PSS: Manželka nikdy nechtěla kočku, kluk má náběh na alergii na kočičí srst, já nemám rád ten opruz a starání kolem toho, ovšem člověk míní, a Pán Bůh mění. Stačilo potkat malé koťátko na smetišti a je z toho naměkko celá rodina včetně mě a nalezenec se dokonce veze do ČR letadlem. Toho běhání, vyřizování a peněz kolem toho, a přesto nikdo nefrfle a za necelý měsíc je koťátko člen rodiny.
PS: Ještě lepší řešení něž kůlna by byl králik na smetaně!![]()
Diky. ![]()
@markytka3 píše:
tak muj partner, at si dela s penezma co chce, ja si sebe a sve deti v pohode uzivim, o spolecnem souziti mame financni DOHODU a kterou, kdyby jeden nebo druhy porusil, resilo by se to. v tomhle pripade zena udelala neco proti dohode, zatahla citove i deti, pokud kocku nasla, melaji dat do utilku, nabidnout dale a ne na ni citove navazat sve deti a ted chlapa s tim vydirat… a fakt mit doma zvire v posteli, ci citit smrad po prichodu domu, nachazet vsude chlupy, na to musi mit naturu vsichni clenove domacnosti. stejny nekomfort mam i v domacnostech, kde se kouri… si predstav prijit jednoho dne dom a tam sedi tvuj chlap s cigarem, smrad, kour…a ocekava, ze si zvyknes…
Jeste by me zajimalo jak se to dela takove navazani deti. Respektive jak predejit tomu, aby se dite do kotete nezamilovalo. ![]()
@markytka3 píše:
zustalo do dospelosti
Jo, to je ten spotřební materiál. Něco uloví dravec, něco srazí auto, sem tam to sežere přiotrávenou myš. Přesně z těch důvodů nemáme kočku, protože na to je mám moc ráda.
@Silverine247 píše:
Jeste by me zajimalo jak se to dela takove navazani deti. Respektive jak predejit tomu, aby se dite do kotete nezamilovalo.
Těžko. To byl o prázdninách vždycky boj kdo s koho. Když jsme objevili koťata dřív než děda, tak smolík. ![]()
@jege píše:
No co by? Dala by chlapa do kůlně! A nemusel by ani kouřit, stačilo by, kdyby začal smrdět, třeba by měl po úrazu vývod a pod.Bože, jak je ten život jednoduchý, všechno nalinkujeme, naplánujeme a přes to nejede vlak. Děti si zvyknou, kočka to přežije, anebo taky ne, hlavně že platí dohoda.
PS: Ještě lepší řešení něž kůlna by byl králik na smetaně!
PSS: Manželka nikdy nechtěla kočku, kluk má náběh na alergii na kočičí srst, já nemám rád ten opruz a starání kolem toho, ovšem člověk míní, a Pán Bůh mění. Stačilo potkat malé koťátko na smetišti a je z toho naměkko celá rodina včetně mě a nalezenec se dokonce veze do ČR letadlem. Toho běhání, vyřizování a peněz kolem toho, a přesto nikdo nefrfle a za necelý měsíc je koťátko člen rodiny.![]()
Zakladatelko, jak to dopadlo s tou Britkou? Doufam, ze neni v kulne.