Manzel nesnese kote

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37145
27.8.21 20:38

@Matt 02 jasný, já mám zvířata ráda, ale takové to lezení mezi jídlo a do postele mi fakt vadí. Kamarádce lezla i k miminku do postýlky a do kočárku a to mě úplně jimala hrůza, když sem si představila, že třeba chvíli předtím kočka lezla v tom kočičím záchodu a prolezla buhvico :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
27.8.21 20:39
@Parninas píše:
Tohle je hodně idealismus. Minimálně třeba v cestování tě ať už kočka, pes nebo i blbý křeček omezí značně. Naši kocouři zvládají v pohodě, že je necháme třeba 2 dny samotné, ale delší dobu už bych to fakt neriskla. Zas takový lážo plážo to není.Plus teda pokud své zvířectvo člověk nekrmí šrotem z marketů, tak to taky vyjde na značnou sumičku tedy to ovlivní rodinný rozpočet.

Přesně tak a i ty finance jsou pravda, u kočky obzvlášť, ta je ještě dražší než pes. Už jen ten kockolit, který pes nepotřebuje kolik stojí peněz. Pokud člověk nekoupi ten nejlevnější, co smrdí a ani pořádně nehrudkuje. I to žrádlo, pokud se nekrmí zrovna tou nejlevnější luisou něco stojí a ne málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
27.8.21 20:41

@Matt 02 Hihi, jde vidět, že je to všude stejný. :mrgreen:
Já mám naše kluky naučené na povely a když jim řeknu, tak oni poslechnou. Ale jakmile nejsem na blízku, tak dělají všechny zakázané věci. :cert: Si s manželem děláme srandu, že jsou naše kočky super příprava na děti. Musíme hlídat nebezpečná místa (ventilačky v oknech), nesmíme nechávat nevhodné věci na dosah (už si jednou blbec naříz packu když se honili v kuchyni) a jídlo nesmí zůstat nikde v dosahu (v lepší verzi to jen sežere, v horší vyblije). :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13197
27.8.21 20:55
@Uslava píše:
Viď. Živí sama sebe i děti. To je sen každého muže. Ani brát si ji nemusí a ta jejich finanční dohoda… asi by se těžko vymáhala.

ty s partnerem nemate dohodnuto, kdo a co plati ve spolecne domacnosti? ty taky patris mezi ty, co skemraji od chlapa kazdou korunu, jak tu je kazdou chvili nejaka diskuse. me teda prijde zolne normalni mit v domacnosti nastavenou financni stranku. :nevim: nebo jsi vydrzovana panicka?… a ze uzivim sebe a sve deti? tak to je snadjen dobre, ne? vim, ze kazdy tu do pribehu projektuje sve zkusenosti,… tak v te me socialni skupine opravdu zeny se umi o sebe postarat a chlapa maji jako partaka, kamose a ne jako penezenku 🤟

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.8.21 21:01
@jege píše:PSS: Manželka nikdy nechtěla kočku, kluk má náběh na alergii na kočičí srst, já nemám rád ten opruz a starání kolem toho, ovšem člověk míní, a Pán Bůh mění. Stačilo potkat malé koťátko na smetišti a je z toho naměkko celá rodina včetně mě a nalezenec se dokonce veze do ČR letadlem. Toho běhání, vyřizování a peněz kolem toho, a přesto nikdo nefrfle a za necelý měsíc je koťátko člen rodiny. :jazyk:

tak to je super, ale rozdil mezi vasi rodinou aautorcinou, je ten, ze vy tahnete za jeden provaz a nedelate zasadni rozhodnuti jeden bez druheho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
27.8.21 21:03
@Parninas píše:
@Matt 02 Hihi, jde vidět, že je to všude stejný. :mrgreen:
Já mám naše kluky naučené na povely a když jim řeknu, tak oni poslechnou. Ale jakmile nejsem na blízku, tak dělají všechny zakázané věci. :cert: Si s manželem děláme srandu, že jsou naše kočky super příprava na děti. Musíme hlídat nebezpečná místa (ventilačky v oknech), nesmíme nechávat nevhodné věci na dosah (už si jednou blbec naříz packu když se honili v kuchyni) a jídlo nesmí zůstat nikde v dosahu (v lepší verzi to jen sežere, v horší vyblije). :mrgreen:

No právě, proto dokážu pochopit, že pro někoho, kdo nemá zvíře a není na to zvyklý, je to šok. My máme dva velké psy v bytě a stejně jsme si museli zvykat, že s kočkou je to v určitých věcech jiná liga. Ale tý naší to ďábelsrví kouká z očí, ale i tak je úžasná :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.8.21 21:06
@markytka3 píše:
ty s partnerem nemate dohodnuto, kdo a co plati ve spolecne domacnosti? ty taky patris mezi ty, co skemraji od chlapa kazdou korunu, jak tu je kazdou chvili nejaka diskuse. me teda prijde zolne normalni mit v domacnosti nastavenou financni stranku. :nevim: nebo jsi vydrzovana panicka?… a ze uzivim sebe a sve deti? tak to je snadjen dobre, ne? vim, ze kazdy tu do pribehu projektuje sve zkusenosti,… tak v te me socialni skupine opravdu zeny se umi o sebe postarat a chlapa maji jako partaka, kamose a ne jako penezenku 🤟

U nás jsou peníze dohromady. Dokonce jsem jeden čas chodila do práce a muž byl s dětmi doma. A pracuju pořád. A muž už dávno také. Kdybych měla sama živit sebe a své děti, a chlap by si jel po své lajně, tak pa pá. Takže u nás není dohodnuto co kdo platí a kdybych s tím přišla, tak si bude manžel klepat na čelo. A v manželství by měli manželé znát finance jeden druhého a když se hodí na hromadu, tak se nic neřeší. Na všem se domluvíme a všechen majetek máme společný. Kdybychom žili jako spolubydlící, hospodařili bychom jako spolubydlící. Asi jako vy. Je pravda, že se lépe hospodaří tam, kde je peněz dost. Když jich moc není, často se partneři těžko domlouvají. To už máme za sebou a takhle nám to vyhovuje.
Ještě něco. Proč by měl být partner peněženka, když žena vydělává více než on?

• Citovat
  • Upravit
7296
27.8.21 21:10
@jege píše:
No co by? Dala by chlapa do kůlně! A nemusel by ani kouřit, stačilo by, kdyby začal smrdět, třeba by měl po úrazu vývod a pod.

Bože, jak je ten život jednoduchý, všechno nalinkujeme, naplánujeme a přes to nejede vlak. Děti si zvyknou, kočka to přežije, anebo taky ne, hlavně že platí dohoda.

PS: Ještě lepší řešení něž kůlna by byl králik na smetaně! ;) :mrgreen:

PSS: Manželka nikdy nechtěla kočku, kluk má náběh na alergii na kočičí srst, já nemám rád ten opruz a starání kolem toho, ovšem člověk míní, a Pán Bůh mění. Stačilo potkat malé koťátko na smetišti a je z toho naměkko celá rodina včetně mě a nalezenec se dokonce veze do ČR letadlem. Toho běhání, vyřizování a peněz kolem toho, a přesto nikdo nefrfle a za necelý měsíc je koťátko člen rodiny. :jazyk:

U nás to bylo dost podobně, akorát kotě neletělo letadlem jen se neslo pár set metrů :mrgreen:, byla hodně malá, ani ne měsíc, takže krmení i v noci se účastnila s nadšením celá rodina. Jenže pořád tam vidím rozdíl, právě v tom, že nikdo neprotestoval. U zakladatelky ano. Co si o tom jejím chlapovi myslím, to je jedno, jeho postoj moc nechápu, mám to také jinak. V životě bych kotě nedal nikam do kůlny, ale on je prostě halt takový a je smutný, že ho nikdo nerespektuje, přitom to bylo známè a o co víc, za svým názorem si stojí. Tak co teď? Má tam ta kočka zůstat, aby jí nenáviděl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.8.21 22:59
@SiriusCZ píše:
Máme tři kocoury, dva pejsky, osm kamerunských ovcí a dvacet slepic, takže představu mám. A jsem si jist tím, že kdo žije bez mazlíčka a najednou ho má, tak to překope jeho život od základu. Nemožnost delší dovolené, nepořádek doma, výdaje za krmení a veterinu… To dle mě je docela „drasťárna“.

Tak je mozny, ze uz to taky vidim zkreslene.
Oproti psum je kocka nic, zvlast ta venkovni. Krmeni nasype sousedka a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
28.8.21 10:22
@Markéta80 píše:
@Silverine247 jenže až to dítě přestane bavit a uklízet zrovna záchod bude dítě dělat pár dní. Ta zodpovědnost je stále na rodičích. To zvíře pak je chudák když ho tam jeden člen rodiny prostě nechce a že zvíře udělá nějaké škody je snad jasné všem ;) @jege až se projeví alergie tak bude doma veselo :palec:

Tak to uz je problem toho rodice, u nas je normalni, ze deti proste maji povinnosti, at uz je to bavi nebo nebavi. Jinak s tou alergii jsi zbytecne hnusna.

• Citovat
  • Upravit
59417
28.8.21 12:00

@Silverine247 proč, alergie se rozjede jak dítě bude s alergenem v kontaktu. Kočka a kůň je nejsilnější alergen :? Tak to prostě je ;). Dítě když něco chce slíbí cokoliv, ale realita je pak jinde. Navíc hrabat se ve výkalech bych nechtěla dělat ani já :jazyk: Proto bych si nepořídila zvíře co se venčí v bytě :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
28.8.21 12:10
@Markéta80 píše:
@Silverine247 proč, alergie se rozjede jak dítě bude s alergenem v kontaktu. Kočka a kůň je nejsilnější alergen :? Tak to prostě je ;). Dítě když něco chce slíbí cokoliv, ale realita je pak jinde. Navíc hrabat se ve výkalech bych nechtěla dělat ani já :jazyk: Proto bych si nepořídila zvíře co se venčí v bytě :jazyk:

Může si vytvorit imunitu, já si jí takto vytvořil na psa a po roce smrkání a slzení z očí bylo po alergii. A co se týče toho kockolitu, tak i po psech se venku sbírají hov.na ne? Tak to je úplně stejný, vlastně lepší. Mam lopatku, nemusím se bát, že se mi protrhne pytlík nebo nemusím nést hov.no půl kilometru, než najdu koš. Navíc jsou dnes i kockolity, co se dají házet do záchoda, takže to je úplně na pohodu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59417
28.8.21 13:00

@Matt 02 jasně že sbírají, ale nemám je doma :palec: Ale pokud už tam náznak alergie je tak je velká šance až se zvířetem dítě bude neustále tak se projeví tak i s tím se musí počítat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
28.8.21 15:15
@Uslava píše:
U nás jsou peníze dohromady. Dokonce jsem jeden čas chodila do práce a muž byl s dětmi doma. A pracuju pořád. A muž už dávno také. Kdybych měla sama živit sebe a své děti, a chlap by si jel po své lajně, tak pa pá. Takže u nás není dohodnuto co kdo platí a kdybych s tím přišla, tak si bude manžel klepat na čelo. A v manželství by měli manželé znát finance jeden druhého a když se hodí na hromadu, tak se nic neřeší. Na všem se domluvíme a všechen majetek máme společný. Kdybychom žili jako spolubydlící, hospodařili bychom jako spolubydlící. Asi jako vy. Je pravda, že se lépe hospodaří tam, kde je peněz dost. Když jich moc není, často se partneři těžko domlouvají. To už máme za sebou a takhle nám to vyhovuje.
Ještě něco. Proč by měl být partner peněženka, když žena vydělává více než on?

ty si asi sedis na vedeni, a nechapu proc urazis jiny styl hospodareni, nez ten vas :nevim: tak pro
mene chapave : nejde o to, jak, co, v ktere rodine finguje, dulezite je, ze se oba partneri na tom dohodnou, chapes? vy jste se domluvili, ze pujdes makat, chlap se starat o rodinu (to je zas nemyslitelne pro
mne a zenske, co vymeni deti za praci, nechapu a tukam si na celo, stejne jako ty s nasim vedenim domacnosti)… u zakladatelky byl chlap postaven pred hotovou vec, prestoze autorka vedela, ze si to nepreje. chapes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
28.8.21 15:49
@markytka3 píše:
ty si asi sedis na vedeni, a nechapu proc urazis jiny styl hospodareni, nez ten vas :nevim: tak pro
mene chapave : nejde o to, jak, co, v ktere rodine finguje, dulezite je, ze se oba partneri na tom dohodnou, chapes? vy jste se domluvili, ze pujdes makat, chlap se starat o rodinu (to je zas nemyslitelne pro
mne a zenske, co vymeni deti za praci, nechapu a tukam si na celo, stejne jako ty s nasim vedenim domacnosti)… u zakladatelky byl chlap postaven pred hotovou vec, prestoze autorka vedela, ze si to nepreje. chapes?

Kdyby ti chlap onemocněl, péči o děti by zvládnul, nemohl chodit do práce a byli byste skoro bez peněz, tak by jsi raději hladověla, než bys šla do práce? Takhle se to v rodinách někdy musí udělat. To neznáš?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky