Manzel nesnese kote

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107576
27.8.21 15:22
@jege píše:
No co by? Dala by chlapa do kůlně! A nemusel by ani kouřit, stačilo by, kdyby začal smrdět, třeba by měl po úrazu vývod a pod.

Bože, jak je ten život jednoduchý, všechno nalinkujeme, naplánujeme a přes to nejede vlak. Děti si zvyknou, kočka to přežije, anebo taky ne, hlavně že platí dohoda.

PS: Ještě lepší řešení něž kůlna by byl králik na smetaně! ;) :mrgreen:

PSS: Manželka nikdy nechtěla kočku, kluk má náběh na alergii na kočičí srst, já nemám rád ten opruz a starání kolem toho, ovšem člověk míní, a Pán Bůh mění. Stačilo potkat malé koťátko na smetišti a je z toho naměkko celá rodina včetně mě a nalezenec se dokonce veze do ČR letadlem. Toho běhání, vyřizování a peněz kolem toho, a přesto nikdo nefrfle a za necelý měsíc je koťátko člen rodiny. :jazyk:

Ja dohody nedelam… A mam klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
27.8.21 18:22
@markytka3 píše:
tak muj partner, at si dela s penezma co chce, ja si sebe a sve deti v pohode uzivim, o spolecnem souziti mame financni DOHODU a kterou, kdyby jeden nebo druhy porusil, resilo by se to. v tomhle pripade zena udelala neco proti dohode, zatahla citove i deti, pokud kocku nasla, melaji dat do utilku, nabidnout dale a ne na ni citove navazat sve deti a ted chlapa s tim vydirat… a fakt mit doma zvire v posteli, ci citit smrad po prichodu domu, nachazet vsude chlupy, na to musi mit naturu vsichni clenove domacnosti. stejny nekomfort mam i v domacnostech, kde se kouri… si predstav prijit jednoho dne dom a tam sedi tvuj chlap s cigarem, smrad, kour…a ocekava, ze si zvyknes…

To se tak hezky čte - normální žena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.8.21 18:31
@kazzatel píše:
To se tak hezky čte - normální žena

Viď. Živí sama sebe i děti. To je sen každého muže. Ani brát si ji nemusí a ta jejich finanční dohoda… asi by se těžko vymáhala.

• Citovat
  • Upravit
34322
27.8.21 18:51

To jsou ty tezce racionalni typy.
Ti se mesic predem domluvi, ze se dvacatyho jde do zoo, a jdou i kbyby byl celodenni chcavec, protoze DOHODA.

Zato ty mene striktni typy ve stejne situaci zvednou telefon, domluvi s kamoskou k oboustranne spokojenosti zmenu ze zoo na muzeum, ale navenek jsou nepouzitelny nymandi, co meni DOHODY :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
27.8.21 19:20
@Kriss Tina píše:
Bylo fakt blbé manžela obejít a rovnou kotě nacpat dětem do postele,

Nezlob se na mě, ale normální chlap by shovívavě kývnul na to, že jeho děcka mají radost, obzvlášť když jistě ví, že manželka zvíře nechala vyšetřit na veterině.
Podle popisu je to normální hysterik, osobně bych si ho nevážila.
Trvat na tom, aby mládě zvířete bylo někde v kůlně, když jde evidentně o chované zvíře dražší rasy, to už i Tobě by mělo docvaknout, že to s empatií a soucitem takového chlapa nebude žádná hitparáda.
O to by mi šlo možná víc než o konkrétní uvedený případ s kotětem.
A navíc, názor manželky pro něho asi taky nebude mít nějakou váhu, že? To by mě dost uráželo. Aby mě někdo sekýroval jak malého haranta a rozkazoval, co udělám.
Neumím si představit, že na mě hysterik ječí a já poslušně nesu kotě do kůlny.
Ten by si ode mě teda poslechl.
Rady vyměnit chlapa - souhlasím, ale ono to vždycky bohužel kvůli dětem nejde. Ale nemohla bych si ho vážit a poznal by to setsakramentsky.
P. S.
Já jsem po 50ce „přítele“ právě i kvůli jeho hnusnému vztahu ke zvířatům kopla do p…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59417
27.8.21 19:23

@Silverine247 jenže až to dítě přestane bavit a uklízet zrovna záchod bude dítě dělat pár dní. Ta zodpovědnost je stále na rodičích. To zvíře pak je chudák když ho tam jeden člen rodiny prostě nechce a že zvíře udělá nějaké škody je snad jasné všem ;) @jege až se projeví alergie tak bude doma veselo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
27.8.21 19:24

@Cimada já bych taky doma kočku nechtěla, zvířata mi nevadí, ale musí mi své místo a to podle mě v posteli není. Stejně jako bych nesnesla, kdyby mi kočka skákala po lince apod. Zas partner musí respektovat i názor toho druhého a ne že ho jeden obejde a bude pak hrát na city skrz děti :nevim: Prostě tak velké rozhodnutí, jako je pořízení domácího mazlíčka, by měla odsouhlasit celá rodina a ne to udělat za zády někomu, o kom vím, že s tím nesouhlasí. Já bych si zas nemohla vážit partnera, který zná můj postoj a stejně by ho ignoroval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
27.8.21 19:47
@Cimada píše:
Nezlob se na mě, ale normální chlap by shovívavě kývnul na to, že jeho děcka mají radost, obzvlášť když jistě ví, že manželka zvíře nechala vyšetřit na veterině.
Trvat na tom, aby mládě zvířete bylo někde v kůlně, když jde evidentně o chované zvíře dražší rasy, to už i Tobě by mělo docvaknout, že to s empatií a soucitem takového chlapa nebude žádná hitparáda.
A navíc, názor manželky pro něho asi taky nebude mít nějakou váhu, že? To by mě dost uráželo. Aby mě někdo sekýroval jak malého haranta a rozkazoval, co udělám.
Rady vyměnit chlapa - souhlasím, ale ono to vždycky bohužel kvůli dětem nejde. Ale nemohla bych si ho vážit a poznal by to setsakramentsky.
P. S.
Já jsem po 50ce „přítele“ právě i kvůli jeho hnusnému vztahu ke zvířatům kopla do p…

Ale zrovna na kočku musí mít člověk náturu. Každý ji doma nesnese. Stále na tom nevidím nic zvláštního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.8.21 19:54
@Cimada píše:
Nezlob se na mě, ale normální chlap by shovívavě kývnul na to

Nezlob se na mě, ale na rozhodnutí, které ovlivní chod rodiny a situaci v domácnosti na více než na deset let, a bylo rozhodnuto bez dotyčného, rozhodně nikdo normální nekývne pokud není extrémní podpantoflák nebo submisiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
27.8.21 19:56
@Cimada píše:
P. S.
Já jsem po 50ce „přítele“ právě i kvůli jeho hnusnému vztahu ke zvířatům kopla do p…

ty nemáš na kvalitního chlapa, tak není problém ho vyměnit, z bláta do louže, to pak jde snadno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
27.8.21 20:17
@Cimada píše:
P. S.

Ale mít psa nebo kočku, to je prostě skutečnost, která ovlivní na hodně let fungování celé rodiny. Proto by s tím měli souhlasit všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.8.21 20:21
@SiriusCZ píše:
Nezlob se na mě, ale na rozhodnutí, které ovlivní chod rodiny a situaci v domácnosti na více než na deset let, a bylo rozhodnuto bez dotyčného, rozhodně nikdo normální nekývne pokud není extrémní podpantoflák nebo submisiv.

Jak uz jsem psala, takova drastarna to byt nemusi.
Jakmile kote poporoste a zacne chodit ven, tak uz je ten vliv na rodinu a domacnost fakt minimalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
27.8.21 20:26
@Lucie_Sx píše:
Jakmile kote poporoste a zacne chodit ven, tak uz je ten vliv na rodinu a domacnost fakt minimalni.

Tohle je hodně idealismus. Minimálně třeba v cestování tě ať už kočka, pes nebo i blbý křeček omezí značně. Naši kocouři zvládají v pohodě, že je necháme třeba 2 dny samotné, ale delší dobu už bych to fakt neriskla. Zas takový lážo plážo to není.

Plus teda pokud své zvířectvo člověk nekrmí šrotem z marketů, tak to taky vyjde na značnou sumičku tedy to ovlivní rodinný rozpočet.

• Citovat
  • Upravit
7296
27.8.21 20:35
@Kriss Tina píše:
@Cimada já bych taky doma kočku nechtěla, zvířata mi nevadí, ale musí mi své místo a to podle mě v posteli není. Stejně jako bych nesnesla, kdyby mi kočka skákala po lince apod. Zas partner musí respektovat i názor toho druhého a ne že ho jeden obejde a bude pak hrát na city skrz děti :nevim: Prostě tak velké rozhodnutí, jako je pořízení domácího mazlíčka, by měla odsouhlasit celá rodina a ne to udělat za zády někomu, o kom vím, že s tím nesouhlasí. Já bych si zas nemohla vážit partnera, který zná můj postoj a stejně by ho ignoroval.

No hlavně kočka je prostě zvíře, které se nedá třeba na rozdíl od psa vycvičit. Vychovaný pes se hodně přizpůsobí a je takový, co z něho udělá majitel. Ale kočka je víc svá a na tu její povahu musí mít člověk nastavení. A musí ji fakt všichni chtít a mít jí rádi. Musí být její přítomnost v té domácnosti pro všechny členy radost. A pak člověk přijme určitá omezení, která s její přítomnosti musí dělat a nevadí mu to. Naši psi by si v životě nedovolili ukradnout něco ze stolu nebo z linky. Může člověk nechat vystydnout omáčku na kamnech a pes si toho nevšimne. My to musíme před kočkou schovávat do trouby, jinak by do toho hrabala packou a nezastaví jí ani poklička. To by tam musel člověk furt stát a hlídat jí. Ona si to nedovolí skákat na linku, když tam člověk je, ale jen se otočí, už tam je. Prozradí jí na lince akorát chlup. Znamená to všechno schovávat, milionkrát denně utírat linku atd atd. To třeba jsme v době, kdy jsme měli jen psy vůbec neznali. Nám to nevadí, chtěli jsme jí, máme jí a máme jí rádi. Je sranda jí pozorovat, jak si hraje, je mazlivá a to je taky fajn. Ale prostě má to i tu druhou stránku a tou je práce navíc. Úplně pro všechny. Už nejde nechat na lince jogurt s konflejkama a jít si po svém, než se to rozmoci. Musím to schovat do linky, když nechci, aby do toho kočka hrabala a takových situací je tisíc a jedna a chápu, že pro někoho, kdo tu kočku nemá rád, nechce jí a nevidí ty její přednosti je to prostě omezující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.8.21 20:37
@Lucie_Sx píše:

Máme tři kocoury, dva pejsky, osm kamerunských ovcí a dvacet slepic, takže představu mám. A jsem si jist tím, že kdo žije bez mazlíčka a najednou ho má, tak to překope jeho život od základu. Nemožnost delší dovolené, nepořádek doma, výdaje za krmení a veterinu… To dle mě je docela „drasťárna“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí