Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Najít si vlastní bydlení. Na sraz jet a bavit se se všema. Jako děti…
A ty budeš na ní naštvaný podle toho, co ti tady kdo napíše jo ![]()
Ok, ne, nebuď na ní naštvaný, když sám nevíš
A začněte bydlet sami hned a je to
Na mě je tam moc přítelkyň a přítelů. Zredukovala bych počet lidi v byte. Tim se vyřeší vse.
@Russet ja jsem tam chtel, ale pritelkyne se me nezeptala a rovnou mi řekla, ze mám byt buď doma nebo u svých rodicu, ze nechce ať jedu, když tam bude
@Anonymní píše:
@Russet ja jsem tam chtel, ale pritelkyne se me nezeptala a rovnou mi řekla, ze mám byt buď doma nebo u svých rodicu, ze nechce ať jedu, když tam bude
Tak se uraž a piš na epipi. Řekni jí, že chceš jet a že se budeš chovat slušně a bratra necháš na pokoji.
Pokud chceš jet, tak jí to normálně řekni, nevidím v tom problém. A byt bych řešila podle toho na koho je smlouva, kdo platí, a tak. On si to dovoluje, protože může, nikdo ho nezastavil a nepostavil se mu.
@Noelia_Z smlouva je na pritelkyni a jejiho bratra, otec jim byt koupil na půl
@Anonymní píše:
No, tak si může luxovat jak chce.
@Anonymní píše:
Je vás tam prostě dost a „mlátí“ se tam dva páry. Musíte si nastavit hranice (když sestra kouří, vždy uklidí, když přijdete z práce, chcete chvíli klid apod). Chce to se mu vzepřít - ale bohužel si myslím, že to by měla udělat sestra, tvá přítelkyně, aby mu sklaplo ![]()
A já bych už teď hledala byt, pokud ho finančně utáhnete, bude to pro všechny lepší. A ať si tam potom dělá co on jen chce.
Já si hlavně myslím, že bydlení rodiny takhle pospolu je vždycky konec prostě
Já bych do toho ani nešla, musí to bejt odvar ![]()
@Noelia_Z už jsem ji několikrát řekl, ať za sebou stojí a nenechá ze sebe dělat 🐮 a akorát se na mě urazi a jednou se i rozbrečela. Ona po sobě necha hrozne dupat ani ji nezajima, ze má na ten byt stejne právo jako on, řekla, ze pujdeme do najmu a on ať si ten byt cely sezere.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Žiji s pritelkyni a jejim bratrem a jeho pritelkyni v jednom bytě. S bratrem se nemusíme. Po vystudovaní si ještě nenašel práci. Nudí se a dělá naschvály. Například přijdeme s přítelkyní z práce domů a on 5 minut na to začne vysávat celý byt i když na to měl celý den. Chceme si uvařit večeři a on zrovna musí jít s náma do kuchyně a začít tam překážet. Zní to jako banalita, ale je to každý den něco, s tou kuchyní je to prakticky každý den. Často si do bytu bez našeho dovolení berou návštevy a dělají do noci bordel. Několikrát jsem ho slyšel jak sprdnul moji přítelkyni kvůli úplné blbosti a chtěl jsem mu něco říct, ale přítelkyně mě vždy zarazila, že je to zbytečné a akorát bude pak dělat zle.
Posledně seřval přítelkyni, protože večer kouřila na terase a nevěděla, že má v noci pršet, tak neuklidila židli. I když řekla, že nevěděla, ze má pršet, tak se do ni obul, že je neschopna a byl vážně hnusný. Od té doby si hlídá, kdy je přítelkyně na terase a před deštěm jí jde vždycky říct, aby sklidila židli. To už pro mě byla poslední kapka a od té doby s ním odmítám komunikovat. Vždy ho jen ze slušnosti pozdravím. Do pŕítelkyně pořád šije a ona před nim chodí se svěšenou hlavou a za ty jeho tupé poznámky se mu ještě omluví. Přítelkyně sama začala, že se přestěhujeme hned jak dokončí ročník, že jí nikdy takhle nesral, protože většinu času byla u mě. Dříve jsem bydlel v najmu a přítelkyně za mnou jezdila.No a teď má být slezina s příbuznými, kam samozřejmě pojede i bratr se svojí přítelkyní a moje přítelkyně se mě zeptala, jestli pojedu za mými rodiči nebo chci zůstat doma. Že mě tam nechce tahat, když pojedou i oni. Mě se to popravdě dost dotklo, protože se mě nezeptala, jestli tam chci jet. Dříve jsem na sleziny jezdil. Ona to bere tak, že když se nebavim s jejim bratrem, tak tam automaticky nechci jet, protože se tam baví všichni se všema. Teď nevim, jestli mám byt na pritelkyni naštvaný nebo jak mám reagovat, že mě takhle vystrčila. A vůbec jsem to od ní nečekal. S bratrem jsem se nikdy oficiálně nechytnul, nikdy jsem mu nic neřekl, i když jsem už tak 50× chtěl, takže to, že by se bála, že budu dělat ostudu a budeme se hádat opravdu nehrozilo.
Názory, rady?
Místo abys byl rád, že přítelkyně Ti takto vychází vstříc a plně respektuje skutečnost, že se s jejím bratrem nebavíš, tak ještě remcáš ![]()
Pokud na akci z nějakého důvodu chceš také jet, tak to přítelkyni řekni - s největší pravděpodobností zjistíš, že ji ani nenapadlo předpokládat, že bys o to vůbec stál… protože většina lidí nemá obvykle chuť jezdit na společné oslavy s někým, s kým „odmítá komunikovat“ a komu nemůže přijít na jméno.
@Anonymní píše:
Jedna důležitá životní zásada:
Necpat se tam, kam nejsem zván.
@Hecate nevím jak tobě, ale mně by vadilo, kdyby mě přítel nepozval
Dobrý den. Žiji s pritelkyni a jejim bratrem a jeho pritelkyni v jednom bytě. S bratrem se nemusíme. Po vystudovaní si ještě nenašel práci. Nudí se a dělá naschvály. Například přijdeme s přítelkyní z práce domů a on 5 minut na to začne vysávat celý byt i když na to měl celý den. Chceme si uvařit večeři a on zrovna musí jít s náma do kuchyně a začít tam překážet. Zní to jako banalita, ale je to každý den něco, s tou kuchyní je to prakticky každý den. Často si do bytu bez našeho dovolení berou návštevy a dělají do noci bordel. Několikrát jsem ho slyšel jak sprdnul moji přítelkyni kvůli úplné blbosti a chtěl jsem mu něco říct, ale přítelkyně mě vždy zarazila, že je to zbytečné a akorát bude pak dělat zle.
Posledně seřval přítelkyni, protože večer kouřila na terase a nevěděla, že má v noci pršet, tak neuklidila židli. I když řekla, že nevěděla, ze má pršet, tak se do ni obul, že je neschopna a byl vážně hnusný. Od té doby si hlídá, kdy je přítelkyně na terase a před deštěm jí jde vždycky říct, aby sklidila židli. To už pro mě byla poslední kapka a od té doby s ním odmítám komunikovat. Vždy ho jen ze slušnosti pozdravím. Do pŕítelkyně pořád šije a ona před nim chodí se svěšenou hlavou a za ty jeho tupé poznámky se mu ještě omluví. Přítelkyně sama začala, že se přestěhujeme hned jak dokončí ročník, že jí nikdy takhle nesral, protože většinu času byla u mě. Dříve jsem bydlel v najmu a přítelkyně za mnou jezdila.
No a teď má být slezina s příbuznými, kam samozřejmě pojede i bratr se svojí přítelkyní a moje přítelkyně se mě zeptala, jestli pojedu za mými rodiči nebo chci zůstat doma. Že mě tam nechce tahat, když pojedou i oni. Mě se to popravdě dost dotklo, protože se mě nezeptala, jestli tam chci jet. Dříve jsem na sleziny jezdil. Ona to bere tak, že když se nebavim s jejim bratrem, tak tam automaticky nechci jet, protože se tam baví všichni se všema. Teď nevim, jestli mám byt na pritelkyni naštvaný nebo jak mám reagovat, že mě takhle vystrčila. A vůbec jsem to od ní nečekal. S bratrem jsem se nikdy oficiálně nechytnul, nikdy jsem mu nic neřekl, i když jsem už tak 50× chtěl, takže to, že by se bála, že budu dělat ostudu a budeme se hádat opravdu nehrozilo.
Názory, rady?