Manžel odešel od rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1853
4.4.24 12:40
@Annonymní_007 píše: Více

Pokud se pro někoho snažím celou dobu vztahu být neviditelný, tak se prostě neviditelným stanu. Podle toho co píše už manžel ve skutečnosti odešel dávno, duševně. Pokud se podívám do svého okolí, tak většinu žen tahle situace šíleně nakopla nejen k lepšímu partnerovi a práci, ale také k větší sebeúctě. Stačí pochopit, že nejsi zodpovědná za svého blba partnera, ale jen za sebe a dítě a že ten život si můžeš dle sebe i postavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4440
5.4.24 00:05

Buď ráda že odešel. Takový chlap který nemá ani koule na to říct, že není spokojený je bačkora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 07:56

Dobrý den,

Díky za tak velkou vlnu solidarity a hezkých slov, z kterých si opravdu hodně beru a jsou pro mě vzpruha.

Ano, byli jsme často samotní, spíš stále, protože manžel rozjížděl firmu a potřeboval hodně pracovat, tak jsme mu dávali prostor, aby měl o starost méně🤷🏽‍♀️ záviděla jsem všem maminkám, které mají doma chlapa v pět a jde s děťátkem nachvilku ven…a nebo víkendy…taky v práci.
Naučila jsem se takhle fungovat. Věděla jsem, že má nakou krizi sám se sebou, motivovala jsem ho, ať chodí běhat, nebo si koupí někam permici, aby ho to nutilo..vyřešil to po svém. Bohužel tak, jak bych nikdy v životě od něj nečekala. Chápu jeho zalíbení v cizí ženské, najednou motýlci, porozumění, sto slov od nás nejsou taková jako jedno od ní, ale to je pomíjivé. Ten vztah po tolika letech je přeci o něčem jiném, pro mě hodnotnějším🤷🏽‍♀️ ale nemáme asi stejny názor.
Ano, nejvíc mě při jeho povaze štve ten způsob, že nic neřekl a rovnou nás odepsal, tak lehce. Bez možnosti reparatu. Prý bychom se trápili a zastává teorii, šťastný rodič=šťastné dite(ale my teď rozhodně šťastní nejsme). Přijde mi, že hledá důvody, proč s náma nebýt, než proč s náma byt. Sobecky, aby mu bylo lepe, tak si podřízl větev u těch, kteří ho vždycky bezpodmínečně milovali😀

Já bych tohle v životě neudělala, možná i proto, je to pro mě nepochopitelné a mám pocit, že se ten kráter v srdci nikdy nezahojí. To sebevědomí se nespravi asi už vůbec🙊 a důvěra v chlapy? Nula 🙊

Úplně se bojím, na co vše teď budu sama. A je mi syna líto, jak moc ztratil, úplně zbytečně, protože tatínkovi hráblo. Jeho nespokojenost jsme odnesli my všichni ostatní a on…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.24 08:06

Jinak komunikuje, funguje. Podporuje. Vlastně mi přijde, že je to jako předtím, jen spolu nejsme partnersky. Neustále se mnou potřebuje vše řešit, mám pocit, že mě stále nakym způsobem potřebuje. Byli jsme na sebe dost napojení. Možná i proto ten obrovský šok, že jsem nic nevěděla…a že to dokázal udělat, protože jsem to do něj fakt neřekla.
O syna se zajímá.
Hlídat prý bude u nás v bytě, kde zůstáváme. Děsí mě teď ten pocit, že kdykoliv budu potřebovat volno, tak si o něj bude muset říci v rámci hlídání syna. A on má úplně, nekontrolovane volníčko a může cokoli, kdykoli…

• Citovat
  • Upravit
3627
5.4.24 08:35
@Anonymní píše: Více
** A on má úplně, nekontrolovane volníčko a může cokoli, kdykoli…**

Z toho bych ho rychle a rázně vyvedla z omylu! Nechce být s tebou fajn, ale ne, že si nechá zadní vrátka a ty budeš poslušně na telefonu a k dispozici, kdy pán zavelí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
5.4.24 08:42

Zakl., to je mi líto a chápu, že takhle ze dne na den to musí být šok, který zpracováváš. Věřím, že stále doufáš a neženeš se do nějakých radikálních řešení. Co bych si ale pohlídala, chtěla vyřešit a nespoléhala na dobré slovo, je to bydlení. Teď je velkorysý, protože má máslo na hlavě a myšlenky jinde. Až ten pocit provinění opadne, může se stát, že se ještě budeš divit, ač bys to do něj neřekla. Jenže to sis nejspíš myslela i o případném způsobu řešení manželské krize, viď?
Drž se, ulehčit se to bohužel nedá, jen přežít. Myslíme na tebe a když ti bude ouvej, klidně se přijď vypsat.

• Citovat
  • Upravit
2745
5.4.24 08:53

Hlavně si nenech nakecat, že chyba je na tvé straně a s tebou je něco špatně. Ono než si přiznat, že jsem hajzl, co běhal za jinou, zatímco manželka mě podporovala při rozjíždění firmy, dávala mi k tomu prostor a starala se o naše dítě, je těžší, než se postavit do role chudáčka, co v tom vztahu hrozně trpěl a neměl jinou možnost, než si najít milenu. Nemyslel to s vámi dobře, je to sobecký šmejd, co s tebou teď manipuluje. Pokud měl problém, měl ho řešit s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanykla33
5.4.24 09:16
@ontarova.stara píše: Více

Naprostý souhlas. Primárně si vyřeš ten byt. I když je to nepříjemný a asi se ti do toho nebude chtít… ale 90 % chlapů naslibuje hory doly dokud cítí výčitky. A pak když si vše sedne, přijde nová partnerka apod. tak na vše slibené bez mrknutí oka zapomenou a jsoi schopný vyhodit ženskoi z domu, soudit se o korunu. Snad ten tvůj neni takový, ale nespoléhala bych na to a nějak si to zavčas ošetřila, ať máte střechu nad hlavou. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14192
5.4.24 09:24

Nene, hele - nejspíš vás čeká stridava pece, když je alespoň dobrý otec, tak rovnou nastavte pravidla teď. Žádné ze ty pokaždé budeš zadat o volno a on milostive přijde, zatímco on má volno jinak furt a může si lovit další baby. Rovnou se domluvte, kdy a jak dlouho bude trávit čas se synem, komunikovala bych s nim na úrovni pracovní schůzky, rozhodne bych mu nepomahala s čímkoliv, co je nyní jeho starost. Nejsi jeho služebná, byla jsi jeho žena, a teď už jsi jen matka jeho syna. Nemáš zadnou povinnost za nej řešit problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57011
5.4.24 09:29

Hele, tohle je časté. Můj ex to udělal stejně. Jo, na řadu právnický jsem hned ohlídala bydlení a dobře jsem udělala. Za půl roku byla jeho velkorysost víš kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
5.4.24 09:40

Hledáš důvody, abys nemusela nic menit. Že? Tohle je časté. Sama už jsi, nevíš o tom? Péče o díte se dá určit naprosto přesne. Jen chtit to dodržovat a případně resit, když dodržováno nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18257
5.4.24 10:05
@navy blue píše: Více

Ale já nikde nečtu, že on by jí řekl, že je špatná.
On jí jedině řekl, že s ní nebyl šťastný. Na tom nevidím nic špatného. Na rozdíl od mnoha jiných chudáků, co to tak udělali, tady nikde nečtu, že by na ni naházel špínu. Prostě odešel a jestli měl důvod nebo ne, to my nevíme.

Zakladatelko, drž se a zajisti si základní věci- bydlení, aby bylo na tebe, nějakou péči o syna jasně stanovenou atd. Snaž se na něho převést více zodpovědnosti za výchovu syna, to, co doteď dělat nemusel, ať si uvědomí, že si nemůže poletovat jak motýl na louce bez závazků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
5.4.24 12:20
@bigl píše: Více

pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2796
5.4.24 12:45

Odejít bez pokusu o řešení není fér. Držím palce, ať to zvládneš a brzo to přebolí.
Na druhou stranu vůbec nechápu, jak sis mohla myslet, že jste šťatsní, když jste vůbec nebývali spolu jako rodina. Spíš když jsi viděla, že je utahaný a má krizi, tak o něj víc pečovat a snažit se ho přesvědčit o omezení práce. Ne ho posílat ven za kamarády. Dítě roste rychle a každý den aspoň pár hodin si společně užít rodinnou (manželskou) pohodu je to nejdůležitější v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.24 12:54

Rozhodně začněte v péči o sebe tzn myslet na to, co je pro Vás příjemné. Zajděte si na masáž nebo na wellness (určitě Vám maminka nebo někdo z rodiny malého pohlídá). Je potřeba se zase zvednout na nohy a snažit se zmírnit tu bolest, kterou teď trpíte. Do hlavy manželovi nevidíte, pakliže byl schopný po měsíčním vztahu odejít od rodiny, rozhodně ho k tomu nehnala láska k oné ženě ale spíše to, že si zase chtěl užívat toho volného „svobodného“ života. Je možné, že prodělal nějakou krizi středního věku a najednou zjistil, že nestihl vše, co chtěl a rodina mu v tom brání. Vy v tom nemusíte hrát vůbec žádnou roli, to že je nešťastný rozhodně nemusí mít spojitost s Vaší osobou. Rozhodně děláte správně, že se snažíte syna motivovat, aby vůči tatínkovi neměl žádnou negativní emoci, to je super a jednou až přijde zahojení těch ran si za tohle poděkujete, protože se chováte přesně tak, jak se milující rodič chovat má. Chápu, že je to hrozně těžké a bolestivé ale vydržte to, každý den se budete cítit o něco lépe. Je to běh na dlouhou trať ale v cíli budete silnější a jednou i daleko šťastnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí