Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
Máte prohozené role, běžné to není, ale když to oběma vyhovuje, co by ne. Horší to bude v budoucnu, pokud budou chlapi převážně vydělávat a ještě lítat kolem sporáku, aby se ženuška náhodou neunavila. Tohleto tou výchovou hrozí.
jejda, takhle to maji ted zeny, ze do prace chodi, domacnost uklizeji, deti vychovavaji a chlap jenom pracuje. Ale jinak je vsechno v poradku. V poradku to nebude, az to bude naopak.
@Kubula.K píše:
Prosim neprekrucuj. Tohle jsem psala jako protiargument na „prani neni prace, pere pracka“ a o galejich se tam nikdo nezminoval.
I jako protiargument je to taková kravina, že jsem si to zapamatoval ![]()
@terinka4444 píše:
tady ti trošku nakopíruju, co psala zakladatelka, jo? protože jsi to ty, co asi poněku méně čte jenže „on už to tak bere, ze má splněno do konce života, dokonce takhle i vtipkuje“
Organizovat stavbu baráku není legranda, ale to tě nezbavuje toho, že máš taky někde společnou domácnost. Navíc, nevím, proč se to sem motá v dnešní době, když ten dům je dostavěn.K tomu, co jsi m´psal k náročným věcem na rodičáku, já ti tak nějak nevím, co jsi tím chtěl říci a jak se to vztahuje k této diskuzi.
Příspěvek upraven 23.06.17 v 09:55
Ale nnikdo to nepoužil v diskusi jako obhajobu. Navíc on začal vařit na zavolání, takže zas tak desnej sobeckej grázl to asi nebude.
@terinka4444 píše:
no ocenit to můžou, ale to je tak všechno, a když se mi bude manžel plést v kuchyni, tak se jako urazím a odejdu od rozdělaného jídla? To jsem pak jako fakt rozumná dospělá bytost, jen co je pravda.
Ne, proč?
@terinka4444 píše:… zato tohle je reakce dospělé bytosti jak má být!
Bych se mu na to vykašlala, udělala bych sobě a dětem rychlou večeři a to jeho nechala tak, jak to tam zanechal.
@Keyllah píše:
Jistě, ale ON je nezná, tudíž berme za fakt, že jen on má pravdu
PTala se mě, proč si to myslím. Tak jsem jí řekl, proč.
@zoidberg píše:
Máte prohozené role, běžné to není, ale když to oběma vyhovuje, co by ne. Horší to bude v budoucnu, pokud budou chlapi převážně vydělávat a ještě lítat kolem sporáku, aby se ženuška náhodou neunavila. Tohleto tou výchovou hrozí.
Nemame prohozene, spis namichane. Zdravi deti resim ja, opravu pracky manzel. Mne na tom prijde fajn, ze kazdej dela, co ho bavi nebo co mu min vadi. Co vadi obema, to se bud zaplati, nebo podeli. Neznam zadnyho chlapa, kterej by delal vsechno, co popisujes. Kolem tebe se bezne vyskytujou?
@terinka4444 píše:
co je na tom špatného? Vaří ten, kdo je momentálně doma tak, aby byla večeře pro celou rodinu v nějakou rozumnou dobu připravena, ne?bez ohledu na pohlaví jedince.
Pak se divite, ze se chlapi nechtějí ženit, když je čeká takový osud.
@Kubula.K píše:
Nemame prohozene, spis namichane. Zdravi deti resim ja, opravu pracky manzel. Mne na tom prijde fajn, ze kazdej dela, co ho bavi nebo co mu min vadi. Co vadi obema, to se bud zaplati, nebo podeli. Neznam zadnyho chlapa, kterej by delal vsechno, co popisujes. Kolem tebe se bezne vyskytujou?
Jednoho takového volá jsem znal, ale už jsem ji odeslal novému uživateli.
@illarossa píše:
@terinka4444 taky závidíš?
paní na úklid? To rozhodně, taky bych jí brala. Zbytek ani omylem, nechtěla bych mít doma chlapa, co má ona.
@WontTell píše:
Ale nnikdo to nepoužil v diskusi jako obhajobu. Navíc on začal vařit na zavolání, takže zas tak desnej sobeckej grázl to asi nebude.
nebyl by, kdyby to dovařil. A kdyby se mu to nemuselo říkat, tak to by byl úplně dospělej svéprávnej člověk, co taky používá mozek a vyhodnotí sám od sebe něco jako: ty jo, blíží se večer, rodina bude potřebovat večeřet, zbytek rodiny je fuč, jen já sám doma, připravím večeři. Ty jo, to by bylo.
@terinka4444 píše:
paní na úklid? To rozhodně, taky bych jí brala. Zbytek ani omylem, nechtěla bych mít doma chlapa, co má ona.
ja strasne nerada uklizim, ale pani na uklid NEE. To tu snad radsi budu mit bordel (zatim to nejak zvladam i s miminem). Vadilo by mi, ze mi nekdo cizi vizitiruje po byte.
@WontTell píše: … zato tohle je reakce dospělé bytosti jak má být!
ne, tohle je reakce na spartkovité chování. Znáš to, když nehneš s dítětem a to dokola dělá, co nemá, uděláš totéž, co ono, dítě vyvalí oči a zírá. Tak takhle nějak se chováš, když místo dospělýho rozumnýho chlapa před sebou vidíš urážlivého spratka.
@warita píše:
ja strasne nerada uklizim, ale pani na uklid NEE. To tu snad radsi budu mit bordel (zatim to nejak zvladam i s miminem). Vadilo by mi, ze mi nekdo cizi vizitiruje po byte.
proto nemám paní na úklid, ale nemít tyhle zábrany, tak by to byl luxus a závidím každému, kdo takovou paní má. I když ak děti rostou a máme více a více robotů, tak už se to všechno dělá tak nějak lépe a samo, jen se to naprogramuje
A jak si každý uklízí to své, méně a méně toho zbývá na mě. Ještě manžel vaří, když nejsem doma, neremcá u toho, takže paráda
Zítra bude vařit oběd, jedu v pět ráno na služebku, tak má děti na hrbu ![]()
@terinka4444 píše:
ne, tohle je reakce na spartkovité chování. Znáš to, když nehneš s dítětem a to dokola dělá, co nemá, uděláš totéž, co ono, dítě vyvalí oči a zírá. Tak takhle nějak se chováš, když místo dospělýho rozumnýho chlapa před sebou vidíš urážlivého spratka.
tomu to nevysvetlis. On si mele sale tu svou. Evidentne fakt, ze chlap postavil barak a na pozadani zacal varit veceri, je jasny dukaz toho, ze manzel zakladatelky je uzasny clovek a veskere dalsi pozadavky plnit nemusi. To, ze veceri ale nedovaril a jeste navic provokoval manzelku neempatickou otazkou, z ceho ze je presne unavena… i kdyz by to mohl vedet sam od sebe i bez vysvetlovani, to uz nehraje roli.
Ja mela kdysi ex, ten byl taky takto natvrdly. U nej teda nepomohlo to ani vysvetlit. Jeho to totiz nezajimalo. Jen jeho vlastni pohodlicko. Jednou egoista vzdycky egoista.