Manžel podpora

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
23.6.17 10:31
@arinecka píše:
No, u nás to funguje normálně, asi právě proto problém nevidím ve všem a nedělám z komára velblouda víš? :mrgreen:

no to je mozna opravdu ten duvod. Ono totiz kdyz veci funguji a clovek je dlouhodobe spokojeny tak potom neni tak „precitlively“ na dalsi projevy partnerova nezajmu. Pokud ma partner blby den a ujede mu nejaka nejapna poznamka, tak si to clovek spis vysvetli tak, ze partner ma spatny den a je unaveny, a ne jako jeste dalsi dukaz toho, ze mu je zena uplne u *****.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
23.6.17 10:41
@Keyllah píše:
Tvrzení, že když se stará jeden, druhého to mine je dost absurdní. Nebudu se zabývat tím, kolik té práce asi bylo, když to dělala celé firma. Pokud byl pryč a věnoval se tedy té stavbě, tak z logiky věci jasně vyplývá, že nebyl v té době doma, tedy větší díl domácnosti a starostí okolo musela zastat manželka. Zkus si přečíst i tu sedmistránkovou diskuzi, než začneš odsuzovat -) postaveno je již nějakou dobu a manžel zakladatelky sám prohlásil, že tím má vlastně vystaráno…ale jasně, pokud se chceš paušálně vždy zastávat chlapů, je to tvoje věc. Ale přijde ti normální, když jeden z partnerů požádá druhého o pomoc, když mu není dobře a je nejen odmítnut, ale i "setřen?
Áááá už jsme u toho - žena se musela postarat o děti. Starat se o něco stereotypně a starat se o něco, kde jsi dlouhodobě ve stresu je něco absolutně odlišného.

Mně přijde normální, když někoho požádám o pomoc a on se k tomu staví negativně, tak vysvětlím proč tu pomoc potřebuji. Očekává, že ji bude číst myšlenky?
Aroganci podle mého do vztahu nepatří a je jedno z jaké je strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.6.17 10:45
@opulus píše:
A teď někdo přijde a řekne „Pohodička, to stavěla firma, ne?“. Co si o něm tak člověk asi může myslet?

Hele, tady šlo o to, že se psalo on stavěl barák, to dělal můj bratranec, ten skutečně svépomocí stavěl barák, takže přišel z práce, a rukama stavěl, 3 roky, tomu říkám stavěl barák, pokud běhám okolo firmy a po úřadech, i když je to náročné na čas a nervy, není to totéž. Navíc to stále nijak neřeší u nich doma stávající situaci, protože ten barák je hotov, dostavěn, konec, hotovo. A ano, běhala jsem magor kolem zedníků, dpkonce jezdila pro materiál, než ještě někdy jednat se stavebním úřadem, raději si koupím stan, ale to nic nemění na tom, že je tady ještě domácnost, která je společná a můj muž není můj sluha, ale partner té společné domácnosti. A o tu my se staráme prostě společně. A když sekám trávník, protože on je pryč, taky s tím neseknu ve chvíli, kdy se objeví před domem, že dojel domů, ať si to dodělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
23.6.17 10:46
@opulus píše: Áááá už jsme u toho - žena se musela postarat o děti. Starat se o něco stereotypně a starat se o něco, kde jsi dlouhodobě ve stresu je něco absolutně odlišného.Mně přijde normální, když někoho požádám o pomoc a on se k tomu staví negativně, tak vysvětlím proč tu pomoc potřebuji. Očekává, že ji bude číst myšlenky?

MOMENT, dokazes ty zareagovat na polozenou otazku?

Tobe prijde normalni, ze kdyz zena pozada o pomoc, protoze ji neni dobre a on nejenze nepomuze, ale dokonce ji vynada?

Mne to teda normal neprijde. U nas doma si navzajem pomahame a tak to ma byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.6.17 10:48
@opulus píše: Áááá už jsme u toho - žena se musela postarat o děti. Starat se o něco stereotypně a starat se o něco, kde jsi dlouhodobě ve stresu je něco absolutně odlišného.Mně přijde normální, když někoho požádám o pomoc a on se k tomu staví negativně, tak vysvětlím proč tu pomoc potřebuji. Očekává, že ji bude číst myšlenky?

aha, takže starost o děti, kdy je máš na hrbu je něco jiného než starost o zedníky při stavbě domu. To je samozřejmě mnohem větší a důležitější starost. Bože můj, kam vy na to chodíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
23.6.17 10:54
@Anonymní píše:
@terinka4444 tak nějak to nevím jak z toho asi jsem to nechala zajít příliš daleko.taky už jsem si vyslechla, co jako doma vlastne dělam, když máme paní na úklid. Máme, ale denne k nám nechodi neni to hospodyně. Asi ten už nezbývá než se zaměřit na příští generaci a nevychovavat syny jako byli vychovanani jejich tatici…

Radši přenech výchovu synů otci, aby z nich nevyrostli ňoumové za sporákem. Pokud tedy nechceš, aby byli nešťastní a celý život obskakovali líné manželky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
23.6.17 10:57
@terinka4444 píše:
aha, takže starost o děti, kdy je máš na hrbu je něco jiného než starost o zedníky při stavbě domu. To je samozřejmě mnohem větší a důležitější starost. Bože můj, kam vy na to chodíte.

Nepochopila. :( Ta starost je ÚPLNĚ jiná. O děti a domácnost se staráš stereotypně - máš zaběhnutý režim. Ale když budeš dlouhodobě řešit stále nějaké problémy, které se mění a tvá rozhodnutí mají velký dopad (i finanční), tak je to prostě ÚPLNĚ něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.6.17 10:57
@zoidberg píše:
Radši přenech výchovu synů otci, aby z nich nevyrostli ňoumové za sporákem. Pokud tedy nechceš, aby byli nešťastní a celý život obskakovali líné manželky…
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ach bože :mrgreen: :mrgreen: hned jsme se musela podívat, cos nám přišel sdělit :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33633
23.6.17 11:07
@warita píše:
no to je mozna opravdu ten duvod. Ono totiz kdyz veci funguji a clovek je dlouhodobe spokojeny tak potom neni tak „precitlively“ na dalsi projevy partnerova nezajmu. Pokud ma partner blby den a ujede mu nejaka nejapna poznamka, tak si to clovek spis vysvetli tak, ze partner ma spatny den a je unaveny, a ne jako jeste dalsi dukaz toho, ze mu je zena uplne u *****.

Já cítím ze zakladatelky takové to moc já, já já… Já si platím paní na úklid protože si na ní vydělám, já jsem unavená.. Prostě pořád jen já. Nikdo nevíme co ten chlap celý den dělal, jakým tonem se jí zeptal z čeho je unavená, třeba to řekl ze srandy, kdo ví. Každý jen vidí chudinku ženskou které chlap přenechal dovaření večeře. Tím pádem je to sobec který nepomůže když ho o něco požádá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
23.6.17 11:13
@warita píše:
MOMENT, dokazes ty zareagovat na polozenou otazku?

Tobe prijde normalni, ze kdyz zena pozada o pomoc, protoze ji neni dobre a on nejenze nepomuze, ale dokonce ji vynada?

Mne to teda normal neprijde. U nas doma si navzajem pomahame a tak to ma byt.

Mohu vědět na jakou otázku?

Kde zakladatelka píše, že dostala vynadáno? Nemohu to najít.
Z toho, jak popsala zakladatelka jejich komunikaci to vypadalo takto:
Přišla domu s dětmi z výletu a
ONA - „Nemohl bys to dodělat? Jsem unavená.“
ON - „Ty jsi jako zase unavená? Z čeho? Vždyť jsi byla na výletě s dětma?“
(tato reakce jí naštvala a ona vypěnila)
ONA - „Jdi do (zadele).“. A šla spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.6.17 11:53

@opulus úplná Sibyla je z tebe :mrgreen: máš ale špinavou kouli, protože nešla spát, musela dodělat tu večeři, z kuchyně se sebral on a nedoděla to on.

A když řeknu, že jsem unavená, když přijedu z práce a po té z výletu s dětma, ještě v tom vedru, co teď panovalo, tak neočekávám kecy typu z čeho jsi zase unavená, když jsi byla na výletě, ale očekávám něco jako ani se ti nedivím, to vedro je úmorný, ještě se někde v lanovém centru tahat s dětma, to by unavilo kdekoho. Sedni, odpočiň, za chvíli bude večeře. Pak by ho nemusela poslat do zadele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
23.6.17 12:13
@terinka4444 píše:
@opulus úplná Sibyla je z tebe :mrgreen: máš ale špinavou kouli, protože nešla spát, musela dodělat tu večeři, z kuchyně se sebral on a nedoděla to on.A když řeknu, že jsem unavená, když přijedu z práce a po té z výletu s dětma, ještě v tom vedru, co teď panovalo, tak neočekávám kecy typu z čeho jsi zase unavená, když jsi byla na výletě, ale očekávám něco jako ani se ti nedivím, to vedro je úmorný, ještě se někde v lanovém centru tahat s dětma, to by unavilo kdekoho. Sedni, odpočiň, za chvíli bude večeře. Pak by ho nemusela poslat do zadele.
@Anonymní píše: … Jeho reakce me uplne dostala, tak jsem vypenila a poslala ho do zadele a odkráčela spát, nečež se on urazil a nemluví se mnou. …
:think:

On se jí zeptal, ač zřejmě pejorativně, proč je unavená. Na to má následovat vysvětlení proč, a ne arogantní přístup typu, jak můžeš pochybovat o tom, že jsem unavená, já ti to vysvětlovat nebudu. Ta tvá vysněná reakce mi přijde spíš jak od nějakého patolízala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
23.6.17 12:38

Kdyz to tak ctu…ja mam sice hodneho muze, ale ze by na neco sahl jen tak dobrovolne…musim vsechno rict, o vse pozadat. pak neni problem, ale taky me s.ere, ze nekdy praci nevidi a s prominutim by houvno na zemi klidne prekrocil :mrgreen: Tak se cas od casu zdekuju a necham mu ditko na krku a zas je par mesicu pokoj z jeho vtipnyma hlaskama, ze sak co, vsak si doma hlavne hraju :pocitac:
A to jsem nesedela na materske a ted nastupuju u 3m mimina znovu - taticka ceka nejhorsi cast dne a to uspat deti. Takze ja jsem ted hodna a chapajici, protoze ho ceka opet krest ohnem :mrgreen: A strasne se zas tesim na ty hlasky typu " milacku ty jsi perfektni" a „jak to proboha zvladas“ Ted co jsem byla skoro rok Doma- tehot. plus materska - na to ponekud pozapomel a zlenivel jak ves :jazyk:
A ano, ikdybych lapela Doma s deckama, stejne budu vyzadovat pomoc. Ja si nemuzu dat pauzu a cigarko a odmakat svojich 8h denne a pak hodit nohy hore. A ze stavi barak? no stavi ho snad pro rodinu kterou chteli oba ne? jeden stavi, druhy se stara a pri vypadku sil by si meli navzajem pomoci. jenze to proste nefunguje vsude. Co jsem si vsimla tady na diskusich, tak pro chlapy budeme naporad jen ty, co si doma hraji a vecne stezuji a sex jde do p.dele a on chudacek utika za dvacitkou :roll: Des…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
23.6.17 12:53
@WontTell píše:
Jj, je to hrozná legranda, organizovat stavbu takovýho baráku. Si pamatuju, jak tady ve 105. diskusi na téma jak je mateřská děsně náročná, zatímco chlap se v práci fláká, se jako příklad mateřských galejí uváděly věci jako „myslet na to, že se suší prádlo na sušáku“, nebo „myslet na to, že bude potřeba koupit prací prášek“.
O tom, že má muž splněno nikdo nic nepsal, to sis tam dobásnila sama…

Prosim neprekrucuj. Tohle jsem psala jako protiargument na „prani neni prace, pere pracka“ a o galejich se tam nikdo nezminoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
23.6.17 12:56
@opulus píše:
Tohle je neskutečně naivní představa někoho, kdo zřejmě barák nikdy nestavěl. Jako představa, že když barák staví firma, tak s tím nejsou starosti a stres, a že tam člověk netráví hodně času je opravdu naivní.

_---_----------------

• __-------------+---

Jasne ze je to stres a prace. A starat se o deti a domacnost je taky prace. Pokud je barak dostavenej, asi zbyva podelit se o deti a domacnost, ne?

Příspěvek upraven 23.06.17 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria