Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@opulus píše:On se jí zeptal, ač zřejmě pejorativně, proč je unavená. Na to má následovat vysvětlení proč, a ne arogantní přístup typu, jak můžeš pochybovat o tom, že jsem unavená, já ti to vysvětlovat nebudu. Ta tvá vysněná reakce mi přijde spíš jak od nějakého patolízala.
Moje vysněná reakce? To je snad normální reakce. Reakce sebevědomého chlapa, jehož manželka není jeho služkou. A co on se jí má co pejorativně na něco ptát? A ona mu to má po pejorativní otázce mile vysvětlovat? No a kde to žiješ?
@svycarka dobře děláš, můj muž je zvyklý, se starat o děti sám, takže ho něco takového ani nenapadá, že bych se s nimi jako poflakovala. A to my už máme děti, že se s nimi fakt poflakujeme ![]()
@zoidberg píše:
Radši přenech výchovu synů otci, aby z nich nevyrostli ňoumové za sporákem. Pokud tedy nechceš, aby byli nešťastní a celý život obskakovali líné manželky…
Muj manzel lita kolem sporaku a ja vydelavam vetsi cast naseho prijmu. Jeho bavi varit a me bavi moje prace. Kde je co spatne? ![]()
@Kubula.K píše:
Muj manzel lita kolem sporaku a ja vydelavam vetsi cast naseho prijmu. Jeho bavi varit a me bavi moje prace. Kde je co spatne?
Máte prohozené role, běžné to není, ale když to oběma vyhovuje, co by ne. Horší to bude v budoucnu, pokud budou chlapi převážně vydělávat a ještě lítat kolem sporáku, aby se ženuška náhodou neunavila. Tohleto tou výchovou hrozí.
@zoidberg píše:
Máte prohozené role, běžné to není, ale když to oběma vyhovuje, co by ne. Horší to bude v budoucnu, pokud budou chlapi převážně vydělávat a ještě lítat kolem sporáku, aby se ženuška náhodou neunavila. Tohleto tou výchovou hrozí.
co je na tom špatného? Vaří ten, kdo je momentálně doma tak, aby byla večeře pro celou rodinu v nějakou rozumnou dobu připravena, ne?
bez ohledu na pohlaví jedince.
Paní zakladatelka je chudinka, má paní na úklid, takže má čas na výlety (kde si děti pohrají, paní odpočine), chodí uspávat děti ( kde si vlastně lehne s nimi) a někdy usne, má manžela, kterej dělá na baráku (ona nemusí zřejmě pomáhat), jinde maká i ženská s kolečkama (děti neděti), a když zatelefonuje (muž začne dokonce vařit večeři), akorát měla tu smůlu že vlezla do kuchyně a musela si pořádně máknout (to ale nechtěla, chtěla jít už spát). Takže muže radši poslala do…
háje.
Být chlapem tak tě pošlu…
Tohle je milá dámo nic jiného než lenost.
Chlapivi se nedivím, to je ještě hodnej a mírnej, měla by sis ho opravdu víc vážit a chválit. Za co by měl chválit tebe? Že jedeš na výlet, doma nemusíš uklízet, chodíš spát již s dětmi? ( hele. děti jde naučit i samotné spát), ale to bys pak neměla ten přepych… chlapovi nepomáháš na stavbě a on ti pomáhá s vařením? Ještě by sis z něho udělala kuchaře a máš vystaráno
proboha
@terinka4444 ano téhle paní můžeme jen závidět, ale nechtěla bych to, ráda pracuji, mám ráda činnosti kolem dětí, vaření, praní, uklízení, chlap kolem stavby, doma taky pomůže, baví mě to, co víc si přát?… dopadla bych jako tato paní
@terinka4444 píše:
@svycarka dobře děláš, můj muž je zvyklý, se starat o děti sám, takže ho něco takového ani nenapadá, že bych se s nimi jako poflakovala. A to my už máme děti, že se s nimi fakt poflakujeme
tak muj byl zvykly u prvniho, kdyz ja nastoupila do prace..ted bude mit dve
ale uprimne jsou dny, kdy padam hubou dole ale jinak to zvladam docela lazo plazo a kdyz dorazi muz kolikrat vezme maleho jeste na hriste at mam klid na malou- do se dene nadru s klidnym miminem
Jen rikam, nekibicuje, ale musi se postrcit.
@illarossa píše:
Paní zakladatelka je chudinka, má paní na úklid, takže má čas na výlety (kde si děti pohrají, paní odpočine), chodí uspávat děti ( kde si vlastně lehne s nimi) a někdy usne, má manžela, kterej dělá na baráku (ona nemusí zřejmě pomáhat), jinde maká i ženská s kolečkama (děti neděti), a když zatelefonuje (muž začne dokonce vařit večeři), akorát měla tu smůlu že vlezla do kuchyně a musela si pořádně máknout (to ale nechtěla, chtěla jít už spát). Takže muže radši poslala do…
háje.Být chlapem tak tě pošlu…
Tohle je milá dámo nic jiného než lenost.
tak zas nemyslim, ze to zakladatelka myslela takto.. spis ji zamrzelo, ze ji chlap taak odbyl… ono nekdy obe strany maji ten pocit, ze se nadelali a zaslouzi klidek. Bohuzel, nadelali si taky deti a ty jsou - tedy alespon nas kluk- i po 10km peso neunavitelne. a co pak s nim? kdo vi jak to ma zakladajici doma, ja si na hristi zasadne neodpocinu- kluk me porad honi at kouknu na brouka sem a brouka tam, vsude leze a jak neco objevi musi to mama videt. kafe v klidu je pro me sci-fi
neverim, ze vsechny deticky si zpusobne hraji 3hodky a matky plkaji u kafe. takze s lenosti to nemusi co delat ![]()
Příspěvek upraven 23.06.17 v 13:58
A navic zensky, ona taky chodi do prace… ja ten rezim znam a zadnem med. Takze bych setrila recma o chudackovi co si zaslouzi odpocinek.
Mi prijde, ze ji nastvalo, ze nemel ucast na její únavě, je se to zdalo horší, protože ji nebylo dobře.
Jemu zrejme lezou na nervy její (vecny?) stížnosti na unavu, nestihani - pro tuto verzi mluví to, ze jde varit, je tedy na to zvykly, ma paní na uklid, protože nezvlada.
Tak nějak se mi zda, že si nemají co vycitat.