Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara píše:
Neber to zle a vubec ne jako nejake zastavani se tveho muze, ale z tebe tak strasne cisi, jak bys rada rodinkovala s tim novym. Uz jen ten vyraz „chce nas“. At se ti to libi nebo ne, deti tatu maji a tva aktualni laska to neni.
Nepopírám ze deti maji sveho tatu, vzdyt kvuli nim tohle vsechno resim a nezahazuji to hned. Kdyby manzel neotocil chovani o 360 a neodmítl se rozejít hned, tak uz davno rodinkuji. Ja byla naprosto rozhodnuta a presvedcena.
@karkarka píše:
Nezklamalas. celou dobu jsem si říkala, kdy se objeví nový nabijec a ono jo. Jsi jak opice, dokud se nedrží nové větve, tu starou nepustis. Na rodicaku máš asi dost času, když už máš nahnanyho náhradního tatínka.
to je teda odpověd, ktera zakladatelce určitě pomůže…
léčíš si tu komplexy nebo co?
@Chulaba píše:Manzelovi jsem vse rekla, ale on naprosto otočil. Rekl ze se mnou chce byt za kazdou cenu, ze si uvědomil, ze me hrozne miluje, coz mi za celou dobu vztahu nikdy nerekl. A zacal se snazit takovym zpusobem, ze dela naprosto vse, co jsem po nem kdy chtela. Uz zadny počítač, televize, telefon, věnuje se detem, poprve v zivote byl s nimi sam venku, věnuje se domacnosti. A ja jsem z toho uplne v haji. Přenesla jsem se prez nej a zamilovala se do jineho, ten o nas moc stoji. Ale ja mam potrebu dat sanci zase manzelovi, obětovat se pro deti a mit krásnou rodinu. A tak jsem rozervaná a nevim jak dal.
Nedostatek vytváří hodnotu/přitažlivost ![]()
@Chulaba nevěřím, že mu ta snaha dlouho vydrží
uvidíš časem no…
@Jaja1112 píše:
to je teda odpověd, ktera zakladatelce určitě pomůže…léčíš si tu komplexy nebo co?
Zalez.
Nový partner chce VÁS? A jak dobře už se s ním děti znají? Kolik času jste spolu strávili běžným rodinným životem?
Holka, on chce tebe a v tuhle chvíli tě chce tak moc, že by tě chtěl, i kdybys měla jen jednu nohu, 10 milionů nekonsolidovaných dluhů a syfilis.
Zkus na chvíli přestat poslouchat svou frndu, nebo se aspoň aspoň na pár minut zkus pokusit odlišit, co říká frnda od toho, co říká zdravý rozum. Protože zdravý rozum říká jednoznačně „rodinná poradna a terapie.” Protože bez toho to s manželem funkčně dohromady nedáte. Jenže to musíš opravdu chtít to dát dohromady a jestli nechceš, tak je to akorát ztracený čas a vyhozený prachy.
Možná to s manželem prostě umřelo, bez ohledu na nového nabíječe. To se stává, bohužel. Na mrtvém koni rajtovat nelze. Jen potřebuješ odlišit, jestli je ten kůň opravdu mrtvý, nebo jestli se ti jenom momentálně víc nelíbí jiná herka, co profrčela okolo… zkus tu terapii sama. Srovnáš si myšlenky a uvidíš.
5 let je línej ignorant bez zájmu o vás a rodinu, dodělá to hláškou, že city k vám už nejsou a když se začnete odpoutávat, tak on si „uvědomí“… Tak určitě
Jak správně píšete: snaží se. Což neznamená změnu. Já bych šanci už nedávala, let vedle něj jste promarnila až až. Na druhou stranu - já osobně bych nedávala moc nadějí do jiného chlapa zatím. Je fajn, že vám někdo pomohl uvědomit si, v jakým průšvihu jste žila, ale odcházet od chlapa rovnou k chlapovi mi nikdy nepřišlo moc rozumný - když už, tak sama a ať se případný ctitel má čas projevit.
Po x letech si tvuj manzel uvedomil, ze ma rodinu, dojemne
A zrovna v dobe, kdy se objevil nekdo jiny…inu tak to byva, muze si za to sam
…nevypovida to nic o jeho citech k tobe, mozna si tak max uvedomil, ze ma deti
U me by uz sanci nemel. Co bych delala, ovsem nevim, ale jsem si jista, ze tohle mu dlouho nevydrzi…a propo, chova se hezky jen k detem, nebo tu cestu nasel i k tobe…? Ono to chvili fungovat muze…ale za ta leta, kdy se k tobe choval, jak kdyby jsi neexistovala, bych ho uz milovat nedokazala.
A je tu to zase. Otevírač očí a manželství k nežití a jako bonus dvě děti omylem.
Hele dá se to zvládnout bez poraden a milenců.
V první řadě bych se rozhodl co chci, jestli chceš dát šanci rodině. Ruku na srdce, ty 2 děti a Ano jsi asi nedělala pod nátlakem a s odporem se někoho jen dotknout. ![]()
Pak dej milenci vale.
Když to dobře podáš. Tak si borec počká, kdyby to nedopadlo. Ale prostě to utni.
A pak komunikuj s manželem. Nastav si třeba půl roku na to aby se manžel projevil jestli tu změnu dokáže udržet.
A hlavně uvědom si, že za to jak jsi se cítila v manželství blbě a nechtěně můžeš stejně jako tvůj trouba. Podíl na mizerným manželství máte 50:50.
No a když to dobře půjde, tak si vzpomeneš i na to, jak jste zakládali rodinu děti a to pěkný co teď nevidíš.
Kdyby ne, más jistotu, že víc toho udělat nešlo, a je lepší to pak řešit bez třetí strany ten konec manželství. I pro děti.
Nečtu rady všech. Jen ti chci říci, ze já to mám opačne. Pochopila jsem, te mi manžel stojí za vše. A už 8 měsíců se tak snažím. Je to ale k ničemu. Manžel už o to nestojí. Takže pokud tvůj chlap opravdu maka. Věř, ze vás moc chce. A udělá cokoli. Ale pokud neuvidi z tvé strany to, ze to nějak vnimas…. Zabali to a vzdá to.
Já už si davam hranici dva měsíce. A pak už to balim. Snažila jsem se. Udelala vše. Ale zbytecne.
Manžel se přetvařuje, aby tě dostal tam, kam chce. Pak se to vrátí do starých kolejí. Toť můj názor.
Holka to nemá jednoduché, protože ten její blbec otevřel oči příliš pozdě a né, když tomu mohl zabránit. I měsíc po tom, co si dali pauzu a dozvěděl se, že někoho má, nepřestal se snažením a jen tak nepřestane( ví, že za rodinu stojí bojovat, ikdyž to bolí, když jde za ním). Vždy věděl, že je TA PRAVÁ, jen to neuměl moc dávat najevo…Zažili dost zlého, ale převyšují ty dobré věci, které sice nejsou teď vidět, ale je jich mnooohem víc. Upřednostňoval práci a lenost před povinnostmi a rodinou. Snažil se zajistit rodinu a hnal se za přesčasy. Doma začal pomáhat až poslední 1-2 roky s domácími pracemi, nákupem dětmi… Strašně ho to mrzí a chtěl by to změnit. Zahodil veškerou hrdost, přetvařuje se, že je v pohodě, když jde ona ven za ním, protože chce, aby se měla konečně dobře. Je to dlouhá a bolestivá cesta už delší dobu a ani on nebyl šťastný, jen to řešil bohužel tak, že to nechával být a nebavil se o tom. Snad odpustí naposledy…
Neber to zle a vubec ne jako nejake zastavani se tveho muze, ale z tebe tak strasne cisi, jak bys rada rodinkovala s tim novym. Uz jen ten vyraz „chce nas“. At se ti to libi nebo ne, deti tatu maji a tva aktualni laska to neni.