Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, manžel (45 let) začal utrácet za kraviny. Koupil si dron za 20 000 Kč, teď jede s kamarádem do Norska rybařit, nedávno jsme se vrátili z USA, kam vzal i své rodiče a všechno jim platil. No, hrůza! Hádáme se kvůli tomu, ale on mi řekne, že snad platí všechny rodinné výdaje řádně, já, že dostávám kapesné (25 000 Kč za měsíc), tak si snad může dělat co chce. A, že bych se klidně mohla vrátit do práce. Jenže já se starám o dům a o dceru (14 let). Na to mi řekne, že dům stejně uklizi firma a ze dcera je dost samostatná.Domnívám se, že bychom měli o společných penězích rozhodovat společně. Vím, že vydělá hodně. Vím, že cítí nějaký závazek vůči svoji rodině, která mu pomohla jeho firmu vybudovat, ale mohl by se aspoň zeptat.
Jinak je naše manželství bez problému. Jen ty peníze mě dost štvou!
A má pravdu. Jinak téma diskuze jako fór docela dobrý.
Tady bude veselo, nuda takhle při neděli, co? Je třeba to tu rozproudit.
Další prázdninová provokačka je tu…
A za co ty utratíš 300tis. ročně (=výše tvého kapesného)?
Tak to asi nejsou úplně společné peníze, když vydělává jen on
Takový ženský, to je poklad domácnosti. On vydělá, ty rozhodneš, na co se to utratí.
To chapu.25 je malo, chtela bych 60 nejmene,25 ma kapesny kazda uklizecka.
Tak si je vydělá a zase si je utratí…vtipná je starost o 14letou dceru a dům, o který se stará uklízečka. Jako pokus to tady rozvířit nic moc…
Co si to ten manžel dovoluje, 25 není ani na pořádnou kabelku ![]()
Ahoj holky, manžel (45 let) začal utrácet za kraviny. Koupil si dron za 20 000 Kč, teď jede s kamarádem do Norska rybařit, nedávno jsme se vrátili z USA, kam vzal i své rodiče a všechno jim platil. No, hrůza! Hádáme se kvůli tomu, ale on mi řekne, že snad platí všechny rodinné výdaje řádně, já, že dostávám kapesné (25 000 Kč za měsíc), tak si snad může dělat co chce. A, že bych se klidně mohla vrátit do práce. Jenže já se starám o dům a o dceru (14 let). Na to mi řekne, že dům stejně uklizi firma a ze dcera je dost samostatná.
Domnívám se, že bychom měli o společných penězích rozhodovat společně. Vím, že vydělá hodně. Vím, že cítí nějaký závazek vůči svoji rodině, která mu pomohla jeho firmu vybudovat, ale mohl by se aspoň zeptat.
Jinak je naše manželství bez problému. Jen ty peníze mě dost štvou!