Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jenze, to mi řekne, ať se vrátím do práce. Pracovala jsem jako realitní makléřka a cca 30 Kč jsem si vydělala. Takže bych na tom byla cca stejně.@Čičorečka @zrcadlo tak je pravda, ze ty peníze jsou čistě pro mě. Občas si za to něco koupím. Občas manžela pozvu na večeři nebo oběd. A mám nasetreno cca 500k Kč.
Jde mi to, že si s penězi dela, co chce! Že mi ani neřekne, že má v plánu si koupit dron. On mi řekne, ze z toho pak dela vzpomínková videa na dovolené a tak.
Já se tady NEVYTAHUJU! Jen chci mít rodinu pod kontrolou. Manžel si v tomhle ohledu dela co chce!
Tak ja chapu, ze nejlip se rozhoduje o cizich penezich, ktere jsem si nevydelal, ale manzel asi nebude uplny trouba, aby te o tom nechal rozhodovat. To by taky mohlo dost spatne dopadnout. Neni rozhodujici kolik si kdysi vydelala, kdyz ted jsi na nem zavisla a nevydelas vubec nic. Co bylo kdysi uz nikoho dnes nezajima.Tak sup, sup, neboj se prace, zacni se ohanet a casem se muzes taky vypracovat. ![]()
Jinak kdyby jsi chodila do práce, nebudeš na tom stejně, ale jako rodina budete mít o 30 víc..
@Čičorečka píše:
Můj muž si nedávno koupil nové letadlo. Taky se o tom se mnou neporadil. Je to z jeho peněz, rodina nestrádá. Tak mohla jsem mu říct, že jsme za ty prachy mohli letět na dovolenou, pravda
A muj motorku. Taky se neporadil, bidak jeden!
kam jsme se to dopracovaly, to mohly byt dovolene za ty prachy!!! ![]()
@Monchichik píše:
@Čičorečka jako malé letadýlko nebo Boing?a tobě to nekompenzuje třeba obchodem s kabelkami?
Boeing 737 MAX ![]()
Jinak práce. Já doma zařídim vše (organizuju) - když je něco potřeba udělat, tak nekomu zavolám nebo to udělám sama. Par hodin týdne tomu věnuji. Manžel mi řekl, ze když začnu makat, tak si povinnosti samozřejmě rozdělíme. A pokud pujdu na částečný úvazek, tak taky. Penize by mi asi nechal.
On se teď věnuje firmě, mě a dceri. Říká, ze nechce trávit čas do noci a pak o víkendu litat po zahradě se sekackou. Ze to chce byt s námi. Ze když na to má prostředky, tak si to zaplatí.
Já nevím. Já se snazim to pochopit, ale vadí mi, jak hospodáří s penězi, které vydala. Dřív takový nebyl.
@Anonymní píše:
Jenze, to mi řekne, ať se vrátím do práce. Pracovala jsem jako realitní makléřka a cca 30 Kč jsem si vydělala. Takže bych na tom byla cca stejně.@Čičorečka @zrcadlo tak je pravda, ze ty peníze jsou čistě pro mě. Občas si za to něco koupím. Občas manžela pozvu na večeři nebo oběd. A mám nasetreno cca 500k Kč.
Jde mi to, že si s penězi dela, co chce! Že mi ani neřekne, že má v plánu si koupit dron. On mi řekne, ze z toho pak dela vzpomínková videa na dovolené a tak.
Já se tady NEVYTAHUJU! Jen chci mít rodinu pod kontrolou. Manžel si v tomhle ohledu dela co chce!
A ty mu hlásíš co si kupuješ za peníze který ti dá?
utratil míň než kolik dává tobě ![]()
Příspěvek upraven 18.08.19 v 12:17
Těch důvodů proč ti to neříká může být mnoho. Například ví, že by jsi s tím nesouhlasila a dělala dusno.
Odpověz si na otázku, zda ti jde skutečně jen o to, aby jsi to věděla předem, nebo proto aby jsi mu to rozmlouvala, nebo přímo zakazovala.
Pokud jen o to to vědět, tak by mohl být problém jen v tom, že manželovi může být nějakým způsobem potupné tě informovat, nebo se dokonce ptát.
Popřemýšlej jestli jste spolu investice probírali i v minulosti a jen teď se něco zlomilo a je to jinak.
Jestli až teď, tak řešit proč je to teď jinak. Co se změnilo?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, manžel (45 let) začal utrácet za kraviny. Koupil si dron za 20 000 Kč, teď jede s kamarádem do Norska rybařit, nedávno jsme se vrátili z USA, kam vzal i své rodiče a všechno jim platil. No, hrůza! Hádáme se kvůli tomu, ale on mi řekne, že snad platí všechny rodinné výdaje řádně, já, že dostávám kapesné (25 000 Kč za měsíc), tak si snad může dělat co chce. A, že bych se klidně mohla vrátit do práce. Jenže já se starám o dům a o dceru (14 let). Na to mi řekne, že dům stejně uklizi firma a ze dcera je dost samostatná.
Domnívám se, že bychom měli o společných penězích rozhodovat společně. Vím, že vydělá hodně. Vím, že cítí nějaký závazek vůči svoji rodině, která mu pomohla jeho firmu vybudovat, ale mohl by se aspoň zeptat.
Jinak je naše manželství bez problému. Jen ty peníze mě dost štvou!
Tak provoz domacnosti je zajisteny, na dovolenou vas vyveze, kapesne dostavas jako odmenu, ze zajistis peci o dum, a dohlizis na pubertalni dceru. Nejakou financni rezervu vytvorenou taky mate. Tak v cem je problem? Ze nejsou na uctu nasporene 3 miliony, ale jen 2,5? Manzel ma pravdu, clovek si ma vydelane penize uzit, dokud muze. A dcera, az bude dospela, tak se snad o sebe postara sama, ne? Nebo z ni hodlas vychovat panicku, ktera bude zavisla na manzelovi, jako jsi ty?
Myslim, ze bys mela prestat vyskakovat a prudit, aby tenakonec manzel neopustil, ze uz ho to nebavi poslouchat ![]()
@Anonymní píše:
Jinak práce. Já doma zařídim vše (organizuju) - když je něco potřeba udělat, tak nekomu zavolám nebo to udělám sama. Par hodin týdne tomu věnuji. Manžel mi řekl, ze když začnu makat, tak si povinnosti samozřejmě rozdělíme. A pokud pujdu na částečný úvazek, tak taky. Penize by mi asi nechal.
On se teď věnuje firmě, mě a dceri. Říká, ze nechce trávit čas do noci a pak o víkendu litat po zahradě se sekackou. Ze to chce byt s námi. Ze když na to má prostředky, tak si to zaplatí.Já nevím. Já se snazim to pochopit, ale vadí mi, jak hospodáří s penězi, které vydala. Dřív takový nebyl.
A určitě zařizuješ a organizuješ denně
kolik hodin týdně ti to zabere tak dvě?
jdi do práce a nebudeš mít čas na řešení blbostí ![]()
Očividně nemusíš počítat každou kačku tak ho nech si užít. A buď ráda, že ty prachy nestrká do milenky. S tou prácou to není špatnej nápad. Hlavně dej manželovi pak kapesný.
@Anonymní píše:
On se teď věnuje firmě, mě a dceri. Říká, ze nechce trávit čas do noci a pak o víkendu litat po zahradě se sekackou. Ze to chce byt s námi. Ze když na to má prostředky, tak si to zaplatí.Já nevím. Já se snazim to pochopit, ale vadí mi, jak hospodáří s penězi, které vydala. Dřív takový nebyl.
Asi zjistil, že do hrobu si je neveme tak si je chce užít.
@punjabina změnilo se to, ze přišel na to, že mu ty prachy, co vydělala stačí. Ze má pocit, ze toho dokázal uz dost a ze si nic dokazovat nemusí. Ze si užije!
Já jsem chlap a postupoval bych stejně jako on. Pokud nechybí peníze na něco jiného, nebo pokud na něco nešetříme, tak co jinak s nimi?
Jak by jsi je ty zužitkovala? Chtěla by jsi je spořit? Pokud ano, tak máte vůbec na co?
Pokud nezijete,,z ruky do huby,, a na vsechno si vydela nechala bych ho na pokoji. Mozna mu jen zavidis ze si vic uziva zivota nez ty. A co teda delas kdyz o dum se stara firma? Mozna bys mela jit do prace nebo nejak se zabavit.
@Anonymní píše:
@punjabina změnilo se to, ze přišel na to, že mu ty prachy, co vydělala stačí. Ze má pocit, ze toho dokázal uz dost a ze si nic dokazovat nemusí. Ze si užije!
A proc by si je neuzil? Firmu rozjel, rzejme funguje a vydelava. Tak je konecne cas si zivot i uzit, ne jen makat. A ze vzal na dovcu i rodice, ze si s kamarady vyjede rybarit a ze si koupil dron, to mi jako velke rozhazovani neprijde ![]()