Manžel utrácí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16178
8.12.22 13:13
@inkakřivák píše:
@Zelnicka No co si pamatuju, davalas kdysi rozpis financí vaší rodiny. A moc tam toho manželovi na útratu nezbývalo. A dluhy, zmiňovala jsi tenkrát leasing na auto a k tomu hypotéku. Tomu se nedá říci dluhy. Úspory jste neměl, to vím, jeli jste každý měsíc na doraz.
Ale jak ten čas letí, to už jsou čtyři roky, co od té e odešel? Páni.
Ale vím, že sis stěžovala, že kupuje zbytečnosti podle tebe. Třeba bere děti do mekáče a tak.

No on nakupoval zbytečnosti, ale na druhou stranu to byla Zelnička, kdo si prosadil, že na fotbal do Španělska pofrčí celá rodina, aby to tehdy snad osmileté dceři, které byl fotbal dost ukradený, údajně nebylo líto. Na soukromých školách se taky trvalo, tak prostě životní styl taky neodpovídal příjmům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
8.12.22 21:05
@zrcadlo píše:
No on nakupoval zbytečnosti, ale na druhou stranu to byla Zelnička, kdo si prosadil, že na fotbal do Španělska pofrčí celá rodina, aby to tehdy snad osmileté dceři, které byl fotbal dost ukradený, údajně nebylo líto. Na soukromých školách se taky trvalo, tak prostě životní styl taky neodpovídal příjmům.

to tady nebudu po sté rozebírat - mmch na tu dovolenou ve Španělsku děti do teď v dobrém vzpomínají, byla to naše poslední společná (jo, jeden večer jsme tam byli na fotbale - ale já vím, to je marný vysvětlovat, tady to nikdo nepochopí). A stejně jako manžel zakladatelky - ex by ty peníze utratil jinak. Školy - by si každý měl spočítat, kolik stojí ročně dítě na státní škole (není o to moc míň než jsme platili my) a opět - zahučelo by to jinde a rozhodně by to nebyly žádné užitečné věci.

Zakladatelku chápu, škoda, že se neukázal někdo, kdo tohle zvládl vyřešit. Mě nezbývá než ji pořád hodně štěstí a pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.12.22 09:28

@Zelnicka ono tohle moc vyřešit nejde. Manžel je dospělý, vydělává a polovina všechny peněz je jeho. Dokud se jemu nerozsvítí, nic se nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
9.12.22 09:54
@Netopirek píše:
@Zelnicka ono tohle moc vyřešit nejde. Manžel je dospělý, vydělává a polovina všechny peněz je jeho. Dokud se jemu nerozsvítí, nic se nezmění.

souhlasím, taky si to myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
9.12.22 12:02

Má to jediné řešení: Převzít kontrolu nad financemi a jemu dát jen cosi jako kapesné (tak, aby pokrylo to jeho kouření, případně aby měl sem tam na tu Milky Way a Mirindu). Má to jediný problém: musí k tomu být svolný, vše ostatní je banalita, která se dá nějak vyřešit.

Například to batole bojkotující nákupy se dá vyřešit tak, že buď budeš nakupovat on-line, anebo dvakrát týdně (např.) necháš dítě manželovi na hlídání po práci a obstaráš velký nákup sama. Předpokládám, že ŘP máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
9.12.22 12:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky, manžel (45 let) začal utrácet za kraviny. Koupil si dron za 20 000 Kč, teď jede s kamarádem do Norska rybařit, nedávno jsme se vrátili z USA, kam vzal i své rodiče a všechno jim platil. No, hrůza! Hádáme se kvůli tomu, ale on mi řekne, že snad platí všechny rodinné výdaje řádně, já, že dostávám kapesné (25 000 Kč za měsíc), tak si snad může dělat co chce. A, že bych se klidně mohla vrátit do práce. Jenže já se starám o dům a o dceru (14 let). Na to mi řekne, že dům stejně uklizi firma a ze dcera je dost samostatná.
Domnívám se, že bychom měli o společných penězích rozhodovat společně. Vím, že vydělá hodně. Vím, že cítí nějaký závazek vůči svoji rodině, která mu pomohla jeho firmu vybudovat, ale mohl by se aspoň zeptat.
Jinak je naše manželství bez problému. Jen ty peníze mě dost štvou!
:lol:
Dej ho k soudu :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
10.12.22 12:33
@Anonymní píše:
přesně tak, manžel dělá 13 let u policie a má cca 28 čistého, z toho 3.000 do práce projede. Já na RD bych měla devítku, takže dohromady 34 000 a byli bychom rádi. Z toho náklady na bydlení v paneláku 2+1 nově 14.000,–. Nevím kde všichni berou ty částky 60 tis. na rodinu běžná suma, to je skoro 2× tolik, než bychom měli my.

to ti řekl? vidělas jeho výplatnici? měsíčně by měl mít ještě daňovou slevu na dítě, dále rizikáč a osobní.. po 13 letech tenhle čistý plat má jen těžko - pokud ovšem nedělá úplnou šlapku ve třetí třídě.. od ledna bude mít 10%, i kdyby byl na obvodě, tak moc kluků po 13 letech, kteří by neměli aspoň 30 čistého fakt neznám… spíš ti kecá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32096
10.12.22 15:33

@Lucy75 taky se mi to nezdá…to musí mít víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí