Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mokkk píše:
Ale on si na to nehraje, ono to tak prostě je. Jak by se tobě líbilo, kdyby ti někdo z tebou vydělaných peněz přidělil deset procent s tím, že na rozhodování o nich je on lepší?
jako at si uziva dle libosti. My to tak mame. Ale dulezite veci mame poplacne
@mokkk píše:
Ale on si na to nehraje, ono to tak prostě je. Jak by se tobě líbilo, kdyby ti někdo z tebou vydělaných peněz přidělil deset procent s tím, že na rozhodování o nich je on lepší?
Však píšu, normální člověk si těch 10% přidělí sám, pokud uzná, že není schopen správně určit priority rodiny. A pokud dítě nemá boty a rodina co jíst, přestože on si kupuje svačinky a zbytečnosti, no tak prostě ty priority určit neumí a přenechá to schopnějším.
A pokud je podle tebe v pořádku, že ten, kdo vydělává, rozhoduje o penězích, tak bych tedy radila zakladatelce, ať pošle chlapa na rodičák a sama jde do práce. Možná i kdyby vydělávala míň, tak by měli rozpočet víc v klidu. A kdyby si šel chlap pro dva kartony cigár a z rodičáku už na ně nezbylo, tak bych taky pokrčila rameny ve smyslu „já vydělávám-já rozhoduju“. (tedy já bych to neudělala, protože já tuto myšlenku nezastávám a naštěstí ani můj manžel, který by chlapem, který dá přednost cigárům před botami pro dítě, otevřeně pohrdal)
Příspěvek upraven 06.12.22 v 21:33
@Anonymní píše:
@AstraG @zrcadlo
Varim denne a svaciny mu chystam.
Ale on treba dostane chut na mirindu a na kafe v plechovce a slaninovy rohlik a milky way…
To je tak 120-150 podle toho kde a co koupíš… slušná sila. Je to blby, ale dostal by kapesné. Utratit od jara s takovým příjmem 150 litru, to jste do jara v minusu
Jinak ještě zakladatelko od jara jste utratili ze zásob 150 tisíc? To je dejme tomu 17 tis měsíčně? To ztratíte tolik za 10 dní za jídlo? No asi si to budete muset fakt psát. Nebo ať ti dá manžel 5 až 10 hned po výplatě a ty nech na tech posledních 10 dní před výplatou
@Knizka On kouri iqos, nesmrdi.
Je to zanedbatelna polozka v pomeru k tomu, kolik penez promlsa.
Tzn. koureni cca 3 tisice, by nas rozpocet utahl, nas rozpocet neutahne ty bezhlave nakupy mlsot, hotovych salatu, limonad, knizek, casopisu…
@Zelnicka my to meme tak že domluvenou částku mne manžel posílá a ze zbytku manžel poplatí co je třeba a ze zbytku třeba přijde že objedná jídlo, ale ví že jídlo řešit nemusí a nestane se že by nebylo co jíst. nejde 1/3 měsíce řešit že není na nákup a přitom on kupuje zbytečnosti ![]()
@janickaIII píše:
Nedivím se, že nevyjdete. Muž má 47 a ty rodicak cca 10? Tzn 60k na 4 lidi. To je na dnešní dobu dost málo. Navíc s finančně negramotným druhem. Jedná rada je abys převzala hospodaření a našla si brigádu.
Dost malo? Kolik myslis, ze maji průměrné české rodiny s zenskou na rodicaku? Kolikrát ani to ne..
@Aduš8 No, mela jsem vyssi materskou, platili jsme mene za bydleni, kojila jsem, potraviny byly levnejsi. Manzel zije porad stejne, driv mi to tolik nevadilo, protoze jsme stihali delat i rezervy…
@zrcadlo píše:
Však píšu, normální člověk si těch 10% přidělí sám, pokud uzná, že není schopen správně určit priority rodiny. A pokud dítě nemá boty a rodina co jíst, přestože on si kupuje svačinky a zbytečnosti, no tak prostě ty priority určit neumí a přenechá to schopnějším.
A pokud je podle tebe v pořádku, že ten, kdo vydělává, rozhoduje o penězích, tak bych tedy radila zakladatelce, ať pošle chlapa na rodičák a sama jde do práce. Možná i kdyby vydělávala míň, tak by měli rozpočet víc v klidu. A kdyby si šel chlap pro dva kartony cigár a z rodičáku už na ně nezbylo, tak bych taky pokrčila rameny ve smyslu „já vydělávám-já rozhoduju“. (tedy já bych to neudělala, protože já tuto myšlenku nezastávám a naštěstí ani můj manžel, který by chlapem, který dá přednost cigárům před botami pro dítě, otevřeně pohrdal)Příspěvek upraven 06.12.22 v 21:33
Jenže většině chlapů je srdečně jedno, jestli dítě má nové boty za 1200 anebo použité za dvě stovky, pokud před nimi nestojí boso. Pak by to asi nejspíš začal řešit. Ale na tuto situaci nikdy nedojde. Takže proč si nedat dobrou svačinu..
Nedává ty prachy někam jinam?
Automaty?
![]()
Já jsem hrozný utraceč, u nás furt musí být plná lednice a špajz. Nakupuju kraviny a je mi jedno jestli dám za máslo 35, - nebo 100,–. Za knížky nechám měsíčně taky hodně. Na kafíčkách v plechovce ujíždím celý léto a teď v zimě na těch teplých. Měsíčně dáme dohromady víc. Noo ale teda 50 tisíc neutratím
Já si myslím že to jde někam jinam ty prachy.
Příspěvek upraven 06.12.22 v 22:43
@Šmoulice Zvladnu, ale s vypetim vsech sil.
A navic si teda rikam, ze pak tady uz teda muzu delat uplne vsechno…
@thalasan To jsou prave ty vydaje, ktere nezvladame z vyplaty. Proto beru z rezervy - krouzly, darky, boty, bundy, Vanoce, zuby, kocar, pojistky…
@mokkk píše:
Jenže většině chlapů je srdečně jedno, jestli dítě má nové boty za 1200 anebo použité za dvě stovky, pokud před nimi nestojí boso. Pak by to asi nejspíš začal řešit. Ale na tuto situaci nikdy nedojde. Takže proč si nedat dobrou svačinu..
Většině chlapů?
To mi přijde asi stejné vyjádření jako „většina ženských jsou tupé blondýny“. Já kolem sebe nemám jediného chlapa, který by si dopřával nadstandard a jeho dítě by nemělo kvalitní boty. Všichni chlapi kolem mě si na rodičáku ženy prostě omezili svoje útraty tak, aby měla nejdřív rodina, a nechali si jen tolik, kolik si ta rodina mohla dovolit. Když si vezmu rodiny svých sourozenců, rodiče, tchánovce, rodiny bratránků a sestřenic - nikde neznám model, že by žena na rodičáku tahala prachy z rezerv, protože co si chlap vydělá, o tom výhradně rozhoduje on. Ono je to v případě manželství i v podstatě protizákonné.
Tento model znám od několika sousedů, kolegů, většinou tam žijou na hromádce, kde je to „legální“ přístup, případně je to manželství z nějaké důvodu dysfunkční a chlap tím dokazuje svou moc. Ale rozhodně to není většina…