Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Prof. Farnsworth píše:
Zas ho tak nepodceňuj - určitě v životě něco dokázal. Ono i hrát profesionálně fotbal se nepovede každému, a pokud nebyl talent od Boha, tak se na to i dost nadřel.
Tak to dokázal, to zase jo. ![]()
No pusobi to na me silne jako provokace „naseru ty maminy, co pocitaj kazdou korunu, makaj, staraj se o domactnost a 2-3 decka“ ![]()
Ale podobny blbky jiste existujou. Prave proto si chlap, ktery neco ma, musi davat pozor. A rozhodne zadna svatba. Plno zen ma instinkt si hned privlastnovat zdroje chlapa a strasne precenujou svuj prinos pro chlapa, maj dojem, ze kdyz obcas podrzi, ze chlapovi pomohly zbohatnout. ![]()
@Jaholos Kdyby jen svatba, dnes je tak hovadský systém, že se rozporují předmanželské smlouvy či dědictví. Prostě neschopným zlatokopkám systém vychází vstříc, než kdy jindy.
@Zumpa píše:
@Jaholos Kdyby jen svatba, dnes je tak hovadský systém, že se rozporují předmanželské smlouvy či dědictví. Prostě neschopným zlatokopkám systém vychází vstříc, než kdy jindy.
jj predmanzelske smlouvy nejsou zadna jistota, nejjednodussi je proste zadna svatba, to spolehlive odradi plno zlatokopek. ![]()
No jo zijeme v blahobytu, spousta muzu ma dost penez a spousta zenskych je lovi. Jen se staraj o svuj vzhled a lakaj kafku a chteji se mit dobre bez prace. A stejne jim ten chlap neni nikdy dost dobrej a vzdy si neco najdou.
@Cheriffka píše:
A muj motorku. Taky se neporadil, bidak jeden!kam jsme se to dopracovaly, to mohly byt dovolene za ty prachy!!!
Ten muj si zas poridil vybavu na ryby minimalne za 300k a taky se se mnou neporadil a ani se radit nehodla
nic, musim zakrocit, setrit bude, bidak! ![]()
@Ernais píše:
Ten muj si zas poridil vybavu na ryby minimalne za 300k a taky se se mnou neporadil a ani se radit nehodlanic, musim zakrocit, setrit bude, bidak!
@Ernais píše:
Ten muj si zas poridil vybavu na ryby minimalne za 300k a taky se se mnou neporadil a ani se radit nehodlanic, musim zakrocit, setrit bude, bidak!
tak s takovou výbavou uloví nejmíň žraloka, ne? Nacpeš ledničku a aspoň bude co jíst.
@vokishka píše:
tak s takovou výbavou uloví nejmíň žraloka, ne? Nacpeš ledničku a aspoň bude co jíst.
No vetsinou nic neprinese, protoze lovi trofejni kapry a ti se samozrejme pousti
tuhle jsem mu rikala, ze kdybych za ty prachy, co do toho dal, chodila do rybarny, tak mame po zbytek zivota denne cerstvou rybu ![]()
Ve 14 dcera v podstatě dospělá, jen pomáhat se školou. Ale určitě má pravdu.
Obnovuji…
Damy, prosim… Hrozne se zdrazilo, ja na rodicaku s prckem, starsi syn dvanact let.
Muj muz vydela 42 - 47 tisic, mame bezne vydaje, ale kazdy mesic nam deset dni pred vyplatou chybi penize.
Ja uz nevim, co mam delat, manzel nakupuje strasne cicoviny, ze nam chce doprat, ale ja nemam na vanocni darky, mladsi syn chodi v podedenych botach, starsi syn bude potrebovat vybavu na lyzak.
Muz nakupuje velke balebni ruznych limonad, polotovary, cukrovinky a ja nemam praci prasek.
Kdyz mu reknu, at koupi prasek, koupi tri.
Do toho kouri a kupuje si svacinky do prace.
Proste - jeho provoz stoji jak volvo.
Nema vubec miru, ja pak chodim do uspor a vybiram…
Uz mame jen sto tisic, na jare jsme meli dve ste padesat.
Nejsme schopni usetrit na bezne veci, cokoliv je potreba, sahame do rezerv.
Jsem totalne zoufala.
Psala jsem mu, at koupi knedlik, sunku, syr, mliko, maslo a vajicka.
Pritahl dve igelitky, stavil se v trafice pro casaky a dva kartony cigaret.
Pet tisic v haj.zlu a ja nemam z ceho varit.
Ja uz nevim, co mam delat. Dneska jsem brecela vzteky… on se tvari jak v poslednim tazeni, a ja jsem nevedel, priste si dam pozor, nezlob se a za ctrnact dnu to udela zase…
@Anonymní píše:
Obnovuji…Damy, prosim… Hrozne se zdrazilo, ja na rodicaku s prckem, starsi syn dvanact let.
Muj muz vydela 42 - 47 tisic, mame bezne vydaje, ale kazdy mesic nam deset dni pred vyplatou chybi penize.
Ja uz nevim, co mam delat, manzel nakupuje strasne cicoviny, ze nam chce doprat, ale ja nemam na vanocni darky, mladsi syn chodi v podedenych botach, starsi syn bude potrebovat vybavu na lyzak.
Muz nakupuje velke balebni ruznych limonad, polotovary, cukrovinky a ja nemam praci prasek.
Jsem totalne zoufala.Psala jsem mu, at koupi knedlik, sunku, syr, mliko, maslo a vajicka.
Ja uz nevim, co mam delat. Dneska jsem brecela vzteky… on se tvari jak v poslednim tazeni, a ja jsem nevedel, priste si dam pozor, nezlob se a za ctrnact dnu to udela zase…
Ja taky neznam miru a koupim kolikrat blbosti a divim se, kde penize jsou. A kdyz zpetne pocitam co jsem koupila, nestacim se divit. Ted uz nekolik mesicu praktikuji jednu vec - dam si denni limit a denne si zapisuju za co jsem utratila. Mam to v mobilu a kazdy den zapisu castku a co a co mi z daneho denniho rozpoctu prebyde, pisu na spodni radek a kdyz denni rozpocet presvihnu, tak dalsi dny musim dorovnat. Mne to opravdu vyhovuje a vyjdu diky tomu uplne v pohode. I vidim cerne na bilem, ze jsem treba koupila neco co jsem nemusela. Fakt mi to vyhovuje. Ale to musi chtit on🙏
Jinak doporucuju nejnutnejsi veci poridit hned po vyplate - nove boty detem treba. Plus vybavu na lyze ROZHODNE poridit formou pronajmu v pujcovne na sezonu. Stoji to cca 1500 Kc na sezonu a vyjde to lip. Jeste roste.
Darky drobnosti. My taky nekupujem nic velkeho. Neni to potreba.
@Anonymní píše:
Obnovuji…Damy, prosim… Hrozne se zdrazilo, ja na rodicaku s prckem, starsi syn dvanact let.
Jsem totalne zoufala.Psala jsem mu, at koupi knedlik, sunku, syr, mliko, maslo a vajicka.
No co chceš slyšet? Ty máš rodičák kolik? Jediná šance je převzít otěže, tzn. nechat mu třeba 5tis. na svoje cigarety, sem tam svačinu apod., rozposlat nutné platby, nakoupit boty, a za zbytek budeš nakupovat ty. Neposílej ho pro pět věcí, když víš, že nakoupí kraviny, tyhle nákupy dělej ty dopoledne s dítětem. Doma vař a dělej svačiny, když si nebude chtít brát sebou krabičky, ať si nakupuje, ale bude mít těch 5tis. a nic navíc ![]()
Na mě funguje platit výhradně v hotovosti, považuju se za inteligentního člověka, přesto se jinak chovám, když přikládám kartu/mobil, a jinak, když si vezmu do peněženky 500,–Kč a prostě se s tím nákupem do té částky vejít musím (pak fakt nekoupím sladkosti v akci).
Tak asi bys měla převzít kasu ty. Domluvte se, kolik si manžel nechá na svou útratu, se zbytkem hospodař ty. Na velký nákup jeďte společně a ty malé zvládneš v týdnu ty. Ještě nám napiš, kolik platíte za bydlení?