Manžel utrácí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.12.22 22:29
@janickaIII píše:
Opravdu nevěřím, že kompletně bydlení je stojí 13000,– nepíše další náklady. A ano, pro 4 člennou rodinu je 60000,– málo. Samozřejmě na přežití asi ok, ale na vyskakování to skutečně není. A úspory 250000? To je mizerně málo. Nevím tedy kde a jak žijí, ale já bych s tímhle neměla lehké spaní. Když si vezmu kolik stojí jen „blbé“ opravy/úpravy kolem domu, tak tedy nevim.

Psala jsem o beznych nakladech.
Tzn. skolni obedy, krouky, mobily, internet, nafta, pojistky domacnosti, vozu, darky pribuznym. Chtela jsem tim rict, ze zijeme bezne, dite nedela zadny drahy sport, nemame stravovaci omezeni, nemame dluhy, nedojizdime daleko za praci…
A platit trinact tisic za bydleni v malem meste ve velkem byte mi prijde naproto uveritelne.

• Citovat
  • Upravit
4311
6.12.22 22:31
@Knizka píše:
Ja taky neznam miru a koupim kolikrat blbosti a divim se, kde penize jsou. A kdyz zpetne pocitam co jsem koupila, nestacim se divit. Ted uz nekolik mesicu praktikuji jednu vec - dam si denni limit a denne si zapisuju za co jsem utratila. Mam to v mobilu a kazdy den zapisu castku a co a co mi z daneho denniho rozpoctu prebyde, pisu na spodni radek a kdyz denni rozpocet presvihnu, tak dalsi dny musim dorovnat. Mne to opravdu vyhovuje a vyjdu diky tomu uplne v pohode. I vidim cerne na bilem, ze jsem treba koupila neco co jsem nemusela. Fakt mi to vyhovuje. Ale to musi chtit on🙏
Jinak doporucuju nejnutnejsi veci poridit hned po vyplate - nove boty detem treba. Plus vybavu na lyze ROZHODNE poridit formou pronajmu v pujcovne na sezonu. Stoji to cca 1500 Kc na sezonu a vyjde to lip. Jeste roste.
Darky drobnosti. My taky nekupujem nic velkeho. Neni to potreba.

Mûžu poprosit název appky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.22 22:33

@andrasteia Bavime se o tom casto, muz rika, at vydrzim, ze to doklepeme do konce rodicaku, pak zase, ze mu od ledna pridaji, pak zase, ze omezi koureni. Vse je v pohode. Tyden funguje, pred vyplatou se omezi, poslu ho do obchodu a je to znova. Ja pindam, on se tvari kajicne, rekne, ze to bylo lacine, ze to upotrebime, at se nezlobim, ze me miluje…
Dneska jsem vzteky brecela a jecela. Tak muzu dat vedet, jestli to melo nejaky efekt.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
6.12.22 22:35
@Anonymní píše:
Tzn. skolni obedy, krouky, mobily, internet, nafta, pojistky domacnosti, vozu, darky pribuznym. Chtela jsem tim rict, ze zijeme bezne, dite nedela zadny drahy sport, nemame stravovaci omezeni, nemame dluhy, nedojizdime daleko za praci…
A platit trinact tisic za bydleni v malem meste ve velkem byte mi prijde naproto uveritelne.

Dobře, kolik tedy máte povinné platby, tj. bydlení, pojištění, nafta, obědy? Odečti od příjmů a snad tušíš, kolik tak dáte za jídlo. Kde se rozpustil zbytek by měl vysvětlit ten, kdo hospodaří. Předpokládám, že ty to nejsi. A kdo bere z těch rezerv?

• Citovat
  • Upravit
8558
6.12.22 22:37
@Anonymní píše:
@Cimada To resi problem jen castecne, ale budu k tomu muset pristoupit.

Je to, jako bys alkoholika posílala pro pivo.
A na ty jeho „budliky“ a zkroušený výrazy nedej, protože je to na Tebe buď habaďůra, nebo si to neuvědomuje, ale s obojím bys měla něco dělat. Dřív, než vás stáhne do dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
6.12.22 22:38
@janickaIII píše:
Opravdu nevěřím, že kompletně bydlení je stojí 13000,– nepíše další náklady. A ano, pro 4 člennou rodinu je 60000,– málo. Samozřejmě na přežití asi ok, ale na vyskakování to skutečně není. A úspory 250000? To je mizerně málo. Nevím tedy kde a jak žijí, ale já bych s tímhle neměla lehké spaní. Když si vezmu kolik stojí jen „blbé“ opravy/úpravy kolem domu, tak tedy nevim.

Proč by nemohli mít komplet náklady na bydlení 13.000,– Kč? My máme relativně nový (9 let) malý dům (necelých 100m2), dobře zateplený a náklady jsou opravdu za pusu. Pravda, energie máme fixované, hypo nemáme a měsíčné jsme ani ne na třetině zakladatelčiných nákladů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
6.12.22 22:38
@someargue píše:
Mûžu poprosit název appky?

To neni appka. Pisu si to do poznamek v telefonu. A mne to vyhovuje. Jsem taky labuznik, pozitkar, uzivajici si tvor vecne bez penez😁tak prvni pravidlo -poplatit vse hned po vyplate. Druhe - na hadry vydam jen penize ktere utrzim z prodeje stareho (vinted). A zapisuju tu denni utratu a denni limit. Ted mam limit 650 Kc na den. Vypada to OK, ale pak vlezu do lekarny a uz jsem na nule. Utratim dvojnasobek? Ok. Zitra ani kacku 👍 😜 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
6.12.22 22:43
@Anonymní píše:

Tak pak nevím co čekáš od diskuse. Já bych za 60k s chlapem, který bezmyšlenkovitě utrácí, jen tak z pleziru si koupí dva kartony cigaret, žít neuměla a nevyžila. Pokud tobě nevadí, že 5000,– (nebo na kolik vyjdou kartony cigaret) vyletí jen tak do vzduchu, tak ok. Dál tedy res, že nemáte týden před výplatou ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
6.12.22 22:48
@janickaIII píše:
Tak pak nevím co čekáš od diskuse. Já bych za 60k s chlapem, který bezmyšlenkovitě utrácí, jen tak z pleziru si koupí dva kartony cigaret, žít neuměla a nevyžila. Pokud tobě nevadí, že 5000,– (nebo na kolik vyjdou kartony cigaret) vyletí jen tak do vzduchu, tak ok. Dál tedy res, že nemáte týden před výplatou ani korunu.

Tady je ten problém, že oba neuvažují v dlouhodobém horizontu. Trojka prý zakladatelku nevytrhne, jenže s tou denní spotřebou za blbiny je to přesně to, co by jí ten týden před výplatou vytrhlo ten z paty.
Halíře dělají talíře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.22 22:56
@ontarova.stara píše:
Dobře, kolik tedy máte povinné platby, tj. bydlení, pojištění, nafta, obědy? Odečti od příjmů a snad tušíš, kolik tak dáte za jídlo. Kde se rozpustil zbytek by měl vysvětlit ten, kdo hospodaří. Předpokládám, že ty to nejsi. A kdo bere z těch rezerv?

My mame spolecne penize. Ja vim, kde jsou nase penize. Ve zradle, pochutinach, limonadach, knizkach, casopisech, drogerii.
Ja mam doma ted napriklad 32 sklenicek masozeleninovych prikrmu, protoze byly levne. Ja uz nevim, jak to mam vysvetlit…
Z rezerv beru ja.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
6.12.22 23:01
@Anonymní píše:
My mame spolecne penize. Ja vim, kde jsou nase penize. Ve zradle, pochutinach, limonadach, knizkach, casopisech, drogerii.
Ja mam doma ted napriklad 32 sklenicek masozeleninovych prikrmu, protoze byly levne. Ja uz nevim, jak to mam vysvetlit…
Z rezerv beru ja.

Denní limit na kartě? A dělat nákupy striktně na týden.

• Citovat
  • Upravit
633
6.12.22 23:10
@ontarova.stara píše:
Tady je ten problém, že oba neuvažují v dlouhodobém horizontu. Trojka prý zakladatelku nevytrhne, jenže s tou denní spotřebou za blbiny je to přesně to, co by jí ten týden před výplatou vytrhlo ten z paty.
Halíře dělají talíře.

Já to chápu tak, že i kdyby ty peníze neutratil za cigarety, šel by za ně koupit jiné zbytečnosti a stejně by jim nic nezbylo. Ale třeba se pletu. Tak jako tak je to situace na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
6.12.22 23:15
@Rimonsiley píše:
Já to chápu tak, že i kdyby ty peníze neutratil za cigarety, šel by za ně koupit jiné zbytečnosti a stejně by jim nic nezbylo. Ale třeba se pletu. Tak jako tak je to situace na houby.

Ony ty „blbé“ tři tisíce jsou pětina jejich příjmů. Takže ano, chápu to stejně jako ty, ale právě proto je třeba se od nich odpíchnout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.22 23:18

@ontarova.stara Petina prijmu?
V lepsi mesic mame kol sedesati tisic…

Ten limit na karte je dobry napad.

• Citovat
  • Upravit
633
6.12.22 23:24

Nemůžeš mu prostě sebrat kartu od společného účtu a na nákupy mu dávat přibližnou hotovost spolu se seznamem věcí, co má koupit? Je riziko, že se stejně vrátí s něčím jiným, ale aspoň by za blbosti místo 3000 utratil třeba jen 300. Když nakoupí zbytečnosti, nezaplatit mu třeba ten telefon nebo nové oblečení, k večeři dát suchý rohlík. Je to sice radikální a „ponižující“ řešení, ale nic jiného než být radikální už ti stejně nezbývá. Tvůj manžel je sobec a finanční negramot, tak s ním tak jednej – dokud si nevzpomene, že má taky rodinu a děti a že má za ně zodpovědnost. Nekonečný kolotoč omluv a výmluv (které stejně nejspíš nejsou myšlené upřímně) vás nenakrmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí