Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě by také zajímalo, jestli se tu objeví někdo, kdo s tímto má osobní zkušenost a jestli se mu podobnou situaci podařilo vyřešit. Zatím tu jsou jen rady „já bych…“ to se dobře teoreticky radí.
Proč tady pořád řešíte kafe a nějakou čokoládu za cca 20,_? To je asi nevytrhne. Vy si to snad nekoupíte nebo co? Já Teda jo a taky kouřím. Všechny jste tady světice asi. V tom bude něco jiného jak už tady někdo psal.
@Anonymní píše:
@Knizka Jako kuraka jsem si ho nasla, to az tolik neresim..
To koureni je celkem zanedbatelna polozka k tomu, co jsem uz vypsala vys…
Dva kartony cigaret jsou zanedbatelná položka, když děcko chodí v poděděných botách a třetinu měsíce nemáte co jíst??
Vy jste mimo oba dva.
@ontarova.stara píše:
Dva kartony cigaret jsou zanedbatelná položka, když děcko chodí v poděděných botách a třetinu měsíce nemáte co jíst??
Vy jste mimo oba dva.
Nechapu tento utok.
Pokud manzel jde do obchodu pro par veci v hodnote cca 300 Kc a utrati 3000 Kc, protoze se stavi pro zakusek, casak, nakoupi ptakoviny, z kterych se neda varit, tak me proste 3000 Kc za cigarety nevytrhnou. On by ty tri tisice, kdyby nekouril utratil jinak a jinde…
@Anonymní píše:
Nechapu tento utok.
Pokud manzel jde do obchodu pro par veci v hodnote cca 300 Kc a utrati 3000 Kc, protoze se stavi pro zakusek, casak, nakoupi ptakoviny, z kterych se neda varit, tak me proste 3000 Kc za cigarety nevytrhnou. On by ty tri tisice, kdyby nekouril utratil jinak a jinde…
nemáš nějakou účtenku z manželova nákupu, aby tu tady věřili - kdo to nezná, tak si to totiž neumí představit a za chvíli budeš špatná ty, že nedopřeješ manželovi „kávu a mirindu“.
@Anonymní píše:
Nechapu tento utok.
Jaký útok? Ty vážně napíšeš, že dva kartony cigaret za tři litry jsou zanedbatelná položka, když nemáš děcku na boty a deset dní z měsíce na jídlo??
Tři sem, tři tam.
@ontarova.stara píše:
Jaký útok? Ty vážně napíšeš, že dva kartony cigaret za tři litry jsou zanedbatelná položka, když nemáš děcku na boty a deset dní z měsíce na jídlo??
Tři sem, tři tam.
Ano, je to zanedbatelna polozka, pokud by se manzel pri nakupovani choval zodpovedneji.
On kdyz prestane kourit, tak to nasi situaci nezmeni.
@Anonymní píše:
@Šmoulice Zvladnu, ale s vypetim vsech sil.
A navic si teda rikam, ze pak tady uz teda muzu delat uplne vsechno…
Tak ho neposílej nakupovat.
@Cimada To resi problem jen castecne, ale budu k tomu muset pristoupit.
@Maminanamatersky píše:
Dost malo? Kolik myslis, ze maji průměrné české rodiny s zenskou na rodicaku? Kolikrát ani to ne..
Ano, 60000,– je pro 4 člennou rodinu s pubertálním dítětem a batoletem málo. Kolik mají průměrné české rodiny s ženou na RD netuším. Podle toho, co vidím kolem sebe, tak musejí mít víc než 60k. Spíš by mě zajímalo, jak může 4 členná rodina s tímto příjmem vyjít, tak aby si dopřála vše co potřebuje. Nějak nevěřím, že za bydlení dávají jen 14000,– to buď bydlí v nějakém pidi bydlení nebo to skutečně není možné. To soudím dle sebe. Máme nízkoenergetické a skutečně nízkonákladové bydlení a jsme na podobné částce.
@zrcadlo píše:
Většině chlapů?To mi přijde asi stejné vyjádření jako „většina ženských jsou tupé blondýny“. Já kolem sebe nemám jediného chlapa, který by si dopřával nadstandard a jeho dítě by nemělo kvalitní boty. Všichni chlapi kolem mě si na rodičáku ženy prostě omezili svoje útraty tak, aby měla nejdřív rodina, a nechali si jen tolik, kolik si ta rodina mohla dovolit. Když si vezmu rodiny svých sourozenců, rodiče, tchánovce, rodiny bratránků a sestřenic - nikde neznám model, že by žena na rodičáku tahala prachy z rezerv, protože co si chlap vydělá, o tom výhradně rozhoduje on. Ono je to v případě manželství i v podstatě protizákonné.
Tento model znám od několika sousedů, kolegů, většinou tam žijou na hromádce, kde je to „legální“ přístup, případně je to manželství z nějaké důvodu dysfunkční a chlap tím dokazuje svou moc. Ale rozhodně to není většina…
Jsi me tedy pobavila, legální, nelegální. Najdes mi zakon, ktery urcuje, jak KONKRÉTNĚaki mnzele hospodarit? 😀
Tohle je nejaka tvoje představa, ale vymahatelné to tedy neni. Je na kazdem paru, aby si upravil, jak spolu budou fungovat
@zrcadlo píše:
Tak trochu upřesníme ta čísla. Za bydlení dají 13tis., od jara vzali z rezervy 150tis. (měli 250tis., už mají jen 100tis.), tzn. 15-20tis. měsíčně v průměru si z rezervy stahují (nevím, odkdy to počítat, proto ten rozptyl). Žijí tedy od jara reálně s příjmem 75-80tis., z čehož dají za bydlení 13tis., mají jedno batole a jedno 12leté dítě a 62-67tis. na provoz po odečtu nákladů na bydlení. Opravdu je toto na dnešní dobu dost málo?
Opravdu nevěřím, že kompletně bydlení je stojí 13000,– nepíše další náklady. A ano, pro 4 člennou rodinu je 60000,– málo. Samozřejmě na přežití asi ok, ale na vyskakování to skutečně není. A úspory 250000? To je mizerně málo. Nevím tedy kde a jak žijí, ale já bych s tímhle neměla lehké spaní. Když si vezmu kolik stojí jen „blbé“ opravy/úpravy kolem domu, tak tedy nevim.
Helety neznas chorobnyho utrácece, jinak bys nenavrhovala, aby mu misto mirindy davala sodastreem s pomerancovou stavou 😀 😀 😀
Příspěvek upraven 06.12.22 v 22:27
@Anonymní píše:
Ano, je to zanedbatelna polozka, pokud by se manzel pri nakupovani choval zodpovedneji.
On kdyz prestane kourit, tak to nasi situaci nezmeni.
Kde je problém, vime.
Muzes spis, prosím, napsat, jak se o tom spolu bavite? Jak to chape on, jakou ma predstavu, jestli vi, kolik mesicne na co spotřebujete atp. Diky