Manžel vs. přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22042
3.11.15 20:18
@vertunka píše:
Až budu mít navíc 100 tisíc, tak si obleču nádherný bílý šaty, pronajmu si zámek a vezmu si otce svýho dítěte…

Nic z toho přece ke svatbě nepotřebuješ ;)

Já jen nerozumím té logice - když už to někdo bere takto pragmaticky… když už je pro někoho svatba „jen papír“, tj. nedůležitá věc… tak proč „ten papír“ prostě nesepíše? Proč hledá právnická řešení, jak ošetřit tuhle situaci, tamtu situaci, sepisuje jiné papíry… když k řešení mnoha z těch situací stačí jeden normální oddací list?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
3.11.15 20:19
@terien píše:
Taky nevím :nevim: Pokud jsou oba tak spokojení, proč to kazit :mrgreen:

Tak neříkám „kazit“…ale je to věc každého…nesoudila bych ty co se vezmou ani ty co zůstanou singl…své důvody jsem vypsala na začátku. Svatba je krásný krok, ale já k němu nemám důvod, nebo jak to mám nazvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12916
3.11.15 20:19

@ynax Tak to musím říct, že je jich na procenta podstatně méně, než těch blbů. A na rozdíl od těch blbů jich pak většina alespoň projevuje nějakou snahu vůči vlastním dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.11.15 20:22
@vertunka píše:
No to si myslim, že je základ vztahu dvou dospělých lidí, říct si na začátku co a jak do budooucna. Romantika neromantika. Tu si můžu udělat večer při svíčkách :mrgreen: :mrgreen:

říct ano, ale sepisovat to u právníka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
3.11.15 20:25
@BohunkaP píše:
Nic z toho přece ke svatbě nepotřebuješ ;)Já jen nerozumím té logice - když už to někdo bere takto pragmaticky… když už je pro někoho svatba „jen papír“, tj. nedůležitá věc… tak proč „ten papír“ prostě nesepíše? Proč hledá právnická řešení, jak ošetřit tuhle situaci, tamtu situaci, sepisuje jiné papíry… když k řešení mnoha z těch situací stačí jeden normální oddací list?

Amen :mrgreen:
Přesně…
Já se nevdávala po 7 a půl letech vztahu kvůli romantice, ale kvůli tomu, že jsem tedy po dlouhém přemlouvání svolila, že otěhotním :mrgreen: Tak se teď už manžel vytasil s prstýnkem. Že jsem měla hezké šaty a udělali jsme minifesťák pro přátele, to je už druhá věc, šlo to i bez toho ;)

Příspěvek upraven 03.11.15 v 20:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.11.15 20:28
@BohunkaP píše:
Nic z toho přece ke svatbě nepotřebuješ ;)Já jen nerozumím té logice - když už to někdo bere takto pragmaticky… když už je pro někoho svatba „jen papír“, tj. nedůležitá věc… tak proč „ten papír“ prostě nesepíše? Proč hledá právnická řešení, jak ošetřit tuhle situaci, tamtu situaci, sepisuje jiné papíry… když k řešení mnoha z těch situací stačí jeden normální oddací list?

Protože jsou prostě lidi, co se vdávat/ženit nechtějí. Dneska se to nemusí prakticky ze žádného důvodu tak proč se k tomu nutit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.11.15 20:28

@Sany80s myslíš? mě stačí vidět vzorek tady na miminu - tolik selhání antikoncepce jsem nikde neviděla. Nebo je mi náct, cet a jsem těhotná, to nevadí, jsme zajištěni, i když to zajištění je takové, že on chodí do práce, on má byt/dům, takže je zajistí. Je mi náct a jsem těhotná - většina ji tu utěšuje, to nevadí, to zvládneš, já to taky zvládla… a přitom to je ten největší kec. Zvládnou to její rodiče. Ona se nudí doma, pořídí si milence a z chlapa dělá vola (ne že by chlapů s milenkami bylo méně), pak se tu zase dočteš, o jaká hrůza, nevím, čí je to dítě, nebo jsem milenka, ale zlatokopka nejsem, ale dává mi dárečky… :mrgreen: a mezi top se dostává i to, že tchyně je blbá ať dělá co dělá a svatá je jen matka ženy a pokud to chlap nechápe, je blbec. Korunu tomu pak nasazují tím, že miminko nepůjčí ani otci dítěte, protože by byl neschopný se o něj postarat. Prostě pipiny, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
3.11.15 20:29
@ynax píše: říct ano, ale sepisovat to u právníka?

My jsme teda nic u právníka nesepisovali, vzali jsme si napůl hypotéku a nechali se zapsat stejným dílem do katastru nemovitostí.

Příspěvek upraven 03.11.15 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.11.15 20:30
@terien píše:
Protože jsou prostě lidi, co se vdávat/ženit nechtějí. Dneska se to nemusí prakticky ze žádného důvodu tak proč se k tomu nutit?

právě - proč se k tomu nutit. Však jsem to psala, degradace rodiny cíleně od státu a lidi to baští

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.11.15 20:31
@ynax píše:
právě - proč se k tomu nutit. Však jsem to psala, degradace rodiny cíleně od státu a lidi to baští

Pro mě je degradace rodiny rozvod nebo její rozpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
3.11.15 20:31
@BohunkaP píše:

Já to zase vidim opačně…na co mi bude oddací list?? K čemu ho potřebuju? V čem bude ten můj život jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
3.11.15 20:32
@terien píše:
Protože jsou prostě lidi, co se vdávat/ženit nechtějí.

Ano, to já vím, že „takoví lidé prostě jsou“.

Ptala jsem se, PROČ to nechtějí.

A prosím prosím, ne to obligátní „protože je to jen papír“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.15 20:33
@Icestar píše:
Brát si blba je riziková záležitost, ale mít s blbem dítě je cajk? :think:

To, ze s nim mas dítě neznamená, ze budes dokonce života platit jeho dluhy, narozdil od svatby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
3.11.15 20:33
@terien píše:
Pro mě je degradace rodiny rozvod nebo její rozpad.

Pro mě zase rodinu nedělá oddací list, ale jiné věci. :)

Myslím, že jsme tu rozdělené na dva tábory a jedny nechápou ty druhé. Každá to máme hold jinak a nenecháme si to rozmluvit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.11.15 20:34
@BohunkaP píše:
Ano, to já vím, že „takoví lidé prostě jsou“.

Ptala jsem se, PROČ to nechtějí.

A prosím prosím, ne to obligátní „protože je to jen papír“.

Já se nechci vdávat, protože se svobodná cítím líp. Taky nevěřím, že existuje vztah na celý život. Jako mám kolem sebe manželství, kterým to klape, ale považuju je za šťastlivce a nevěřím, že mě by to potkalo. Nevím, jak bych ty pocity vyjádřila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí