Manžel vs. přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
3.11.15 21:11
@Lussye píše:
Tak to už je jen čistě na domluvě, a zrovna u nich to bude z ekonomických důvodů. nejspíš mu to takto výjde levněji. než se rozvádět. :mrgreen:

To si nemyslím…kdyby ho ona chtěla oškubat, udělá to…rozvedli by je, chyba byla (nejspíš) na jeho straně (milenka Dvořáková), soud by přihlédl k tomu, kdo zapříčinil rozpad vztahu a pokud by manželka řekla, že chce rozvod a on ne, soud by (myslím si) vyhověl manželce.
Ale Mareše tu fakt řešit nechci :mrgreen: Byl to je (pro mě) zajímavý případ nesoužití v manželství. A taková to byla láska…peníze měli, bydlení, svatbu, děti… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.11.15 21:13
@Sany80s píše:
@ynax Hele mně taky selhala antikoncepce. Tenkrát jsem si myslela, že jsem udělala nějakou chybu. Dneska už si to spíš nemyslím.
Navíc když to vezmeme technicky, tak i když ženská udělá chybu v braní, ale neuvědomí si to, někdy stačí blbý slabý nachlazení bez braní jiných léků a vše je jinak, tak je to selhání antikoncepce. V okamžiku, kdy se člověk domnívá, že je chráněn :think:. I když mylně.
Věci, které jsi vypsala mě dost štvou, ale většina z nich(až na toho milence z nudy a dárečky-ale takovou znám všeho všudy jednu) jsou dost slabý odvar oproti tomu, co vidím u mužů.
Ale jsem ráda, že nejsem sama, kdo tu straní i tchýním, někdy jsem se snažila to těm lidem i vysvětlit, když si stěžovaly, co že to mají za hroznou tchýni(mě se nezdálo), ale děsná jsem byla já, protože jsem je nepodpořila, jak mají děsnou tchýni.
Já svoji tchýni miluju, po selhání antikoncepce mě s láskou opečovávala a zachránila mi manželství, kdy seřvala svého drahého syna, že když si ty děti prosadil(já byla spíš pro potrat), tak taky musí chápat, že se kvůli nim musí omezovat a chápat, že on a jeho práce a škola dohromady není jediná věc, kvůli které je možné býti unaven.
Já se s ní dokážu pohádat, když mi něco vytkne a nedokáže mi to zdůvodnit, ale to neznamená, že si z dítěte budu dělat osobní majetek a že jako matka mám jediný správný názor. Jako rodič mám rozhodovací právo, ale ne patent na výchovu, mám pocit, že na to některé zapomínají.
Ono mi ty její názory někdy i prospěly, i když se mi nelíbily, stačilo jen spolknout vlastní ego a neohánět se tím, že nevyžádaná rada je vždy špatná.

Jenže tady najdeš i expertky co otěhotněly přes nepoškozený kondom :mrgreen: :zed: Zatímco u HA můžeme debatovat o tom co to způsobilo, u kondomu je to technický nesmysl že jo. Jde spíš o to, že selhání HA je možné u určitých procentech, tady se ale trhají rekordy. Jeden měsíc diskuze „strašně chci miminko, ale přítel ne“ a druhý měsíc „jsem těhotná, selhala mi antiko“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.11.15 21:19
@Claire00 píše:
Je to jen blbost a neschopnost žen si stát za svým. Většina se nedokáže sama uživit a proto potřebují chlapa. Raději dítě pojmenují po otci v naivitě „snadnějšího“ života.

Já jsem to jen plácla. Já ani nevím, proč se to dělá. Myslela jsem, že to má nějakou spojitost s tím, aby dítě přijal za své, ale zjistila jsem, že ne. Já ani nevím, jak bych se na to dívala, kdyby jsme se nevzali. Pro mě byla svatba tak přirozenej „krok“ ve vztahu, že jsem nad něčím takovým ani nepřemýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.15 21:30
@Icestar píše:
Evidentně jsi nepochopila podstatu. Tak jinak. Proč si pořizovat dítě s chlapem, který je tak nespolehlivý, že si bude brát půjčky, které nedokáže splatit? To fakt ženským nevadí, že otcové jejich dětí jsou blbové?

Pochopila jsem to. Ty vis co přesně bude za 10, 20 let? A po téhle zkušenosti bych se už do svatby proste nehrnula. A jistě ze mi vadí, ze otcemmych deti je blb, ale ze jde si ho vzala mi vadí vic, jelikoz jeho dluhy padnou i na mě, tím padem ohrozi me deti. Kdybych s nim mela ken deti a ne svatbu, tak bych tohoto byla usetrena. A to nemluvím o tom, ze už 8 měsíců se táhne soud a není vyřešeno nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
3.11.15 21:35

@Aries6 Dělají to s úmyslem udržet si chlapa a být ekonomicky zajištěné. Hodně chlapů stejně odejde, platí směšné alimenty a matky si bijí hlavy o zed, proč byly blbé a daly dětem příjmení po otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
3.11.15 21:36

Taky se hlasim ke konzervativcum. Svatba je pro me proste prirozene vyusteni vztahu. Ze nekdo zije na hromadce a ma deti je jeho vec, ale ja to tak proste mit nechci. NOZ jsem cetla. Bydlime navic v zahranici a pote, co se vezmeme dokonce usetrime na danich, nehlede na dalso pravni vyhody. Svatba neni pro me jenom kus papiru, je to zavazek, vyjadreni nasi lasky a dalsi level vztahu. Nehlede na to, ze svatebni den je ten nejhezci. Mam partnera, ktery to vnima stejne a oba se tesime na den, kdy si dame sve slovo. Je mi lito zen, kterych si jejich partner nevazi dostatecne, aby je pozadal o ruku.

Dite, ktere by se mi narodilo na svobode, by rozhodne melo me prijmeni. Netusim, proc by se melo jmenovat po partneru, ktery nema dostatek ucty k matce sveho ditete, aby ji verejne prijal za svou manzelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.15 21:37
@terien píše:
Oni si třeba nepořídí dítě s takovým chlapem, pořídí si ho s chlapem kterýmu věří, který se chová „normálně“, nic tomu nenasvědčuje. Tohle většinou přijde nečekaně, klidně po x letech vztahu.
Co jsou podle tvé teorie ženy, kterým chlapi po rozvodu neplatí alimenty? Blbky který si vzaly nezodpovědnýho chlapa? Takhle jednoduchý to není, ty lidi to nemají napsaný na čele a většinou se to pozná až když je pozdě.

Ano, presne tak. Ja to zjistila po 12ti!!! Letech společného života. Věřila jsem mu, milovala ho a krom toho, ze ty alimenty neplatí, tak ja dost možná budu doživotně platit dluhy, o kterých jde nevěděla a nic z těch peněz nemela. Paní si asi mysli, ze zeny, jako ja to tak chtěly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
3.11.15 21:42
@terien píše:
Do jakého živého? A je to tady :roll: Teď se dočtu že se vlastně vdávat chci, ale mám jakýsi blok či co nebo čekám až se vysloví a pak změním názor ne? :mrgreen: :mrgreen: Prostě jenom nechápeš, že jsou lidi co se brát nechtějí, to je všechno.

Plně té chápu, taky se vdávat nechci. Chlap by asi i chtěl, ale boji se, že mu řeknu ne, tak to radši ani nezkousi :mrgreen:. Máme 2 děti a jsem spokojena.
A pro ostatní konzervy: rodinu nedělá jen stejne jméno, rodina jsou máma a Tata, kteří se mají řadí a starají se s láskou o své děti. A lásce je jedno, kdo má jaké příjmení. Děti se jmenují po otci proto, protože jsou to jeho děti a vidím to tak, že děti se mají jmenovat po otci ( on se k ním přiznal, kdežto manžel nemá na výběr :mrgreen: ).
A teď do mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.11.15 21:42
@MilijonDolarBejby píše:
Ano, presne tak. Ja to zjistila po 12ti!!! Letech společného života. Věřila jsem mu, milovala ho a krom toho, ze ty alimenty neplatí, tak ja dost možná budu doživotně platit dluhy, o kterých jde nevěděla a nic z těch peněz nemela. Paní si asi mysli, ze zeny, jako ja to tak chtěly…

Jo, chlap přijde na první rande a řekne "hele bejby, za 10 let mi rupne v kouli, přestane mě život s tebou bavit, možná si najdu i nějakou kočku kterou budu chtít oslnit a abys na to hned nepřišla tak to zatluču nějakou půjčkou a ty jí když tak zatáhneš jo ;) " a ty na to "jasně brouku, jdu do toho :* :srdce: "
Tatínkové co hladí bříška překáží doktorům u každýho ultrazvuku mají na čele vytetováno že za 2 roky už je dítě nebude zajímat, atd. atd., takže každá která si naběhne je logicky úplně pitomá, protože to přece měla vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.11.15 21:43
@myskalucka píše:
Plně té chápu, taky se vdávat nechci. Chlap by asi i chtěl, ale boji se, že mu řeknu ne, tak to radši ani nezkousi :mrgreen:. Máme 2 děti a jsem spokojena.
A pro ostatní konzervy: rodinu nedělá jen stejne jméno, rodina jsou máma a Tata, kteří se mají řadí a starají se s láskou o své děti. A lásce je jedno, kdo má jaké příjmení. Děti se jmenují po otci proto, protože jsou to jeho děti a vidím to tak, že děti se mají jmenovat po otci ( on se k ním přiznal, kdežto manžel nemá na výběr :mrgreen: ).
A teď do mě :mrgreen:

Díky :* aspoň někdo mě chápe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
3.11.15 21:46
@terien píše:
Díky :* aspoň někdo mě chápe :lol:

Já už tu několikrát stejný názor jako ty prezentovala a vyslechla jsem si to samé :hug:, většina žen si myslí, že naším jediným životním cílem je svatba :pankac: ( jedna moje kamarádka to tak má, její životní cíl bylo se vdát )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.11.15 22:02
@myskalucka píše:
A teď do mě :mrgreen:

Citim to podobne. Akorat mam trosku jiny nazor na rodinu. Jako mas pravdu, ale za me nesezdany lidi oficialne rodina nejsou. „Pravou“ rodinu beru jako manzelstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.15 22:05
@terien píše:
Jo, chlap přijde na první rande a řekne "hele bejby, za 10 let mi rupne v kouli, přestane mě život s tebou bavit, možná si najdu i nějakou kočku kterou budu chtít oslnit a abys na to hned nepřišla tak to zatluču nějakou půjčkou a ty jí když tak zatáhneš jo ;) " a ty na to "jasně brouku, jdu do toho :* :srdce: "
Tatínkové co hladí bříška překáží doktorům u každýho ultrazvuku mají na čele vytetováno že za 2 roky už je dítě nebude zajímat, atd. atd., takže každá která si naběhne je logicky úplně pitomá, protože to přece měla vědět.

Takhle to vypadá přehnaně, ale opravdu mi to tak připadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
3.11.15 22:05
@Icestar píše:
Zdravím snažilky, těhulky, maminky i jen náhodné diskutující… jako mnoho jiných si často jen tak brouzdám diskuzemi a pročítám různá témata. Často to jsou dotazy snažících se párů - a co mě zaráží, je fakt, že v drtivé většině je k vidění „snažíme se s přítelem o mimi“. Pro mě jako pro typickou konzervu je něco takového naprosto nemyslitelného. I já vysadila prášky snad ještě před zásnubami, ale chránili jsme se, dokud jsme nebyli svoji. Mně by teda asi nevadila nehoda :) ale i zpětně jsem neskutečně ráda, že jsme zachovali ten klasický scénář stavba-svatba-potomstvo.
Co mladé holky táhne ke snažení před svatbou? Pro mě je to nepochopitelné, pořizovat si vědomě dítě s někým, kdo neměl tu „odvahu“ požádat mě o ruku. Ale dejme tomu, kdyby to byla část populace - ale mám pocit, že se jedná o drtivou většinu - alespoň tady na eMmiminu…
Jak to vidíte vy? Budu ráda za každý názor, příspěvek do diskuze.

:palec: moje slova, taky to nechapu.
Navic tu pak holky s deckem fnukaj, ze si je chlap nechce vzit. No ted uz ho k tomu nedokopou ;)
Ja vdana 3 roky pred ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
3.11.15 22:28

Já mám dcerku s přítelem jsme pomalu 8 let postaveno máme, zasazený strom a že nemáme kluka svatbu mi je upřímně jedno. Ať si každý žije jak se mu líbí i u nás na vsi je spousta lidí na hromádce holt jiná doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí