Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
s jednou diskutuješale jakmile jsem to sem do nějaké diskuze napsala, hned mě začaly ostatní přesvědčovat že se určitě vdávat chci ale on si mě nechce vzít a za tohle se schovávam
Ale tak co je na tom špatnýho že se vezmou až když je dítě na světě?
já ti to věřím, kdybych já se rozvedla, znovu už bych se nevdávala, asi, takže věřím, že jsou ženy jako ty. Nicméně okolo sebe mám jen ty zoufalé čekatelky. Stále před světem hlásí, jak ony stejně nechtějí, jak ten papír nepotřebují, když dojde na slabou chvilku, nebo neudržené emoce po alkoholovém dýchánku, tak brečí, jak on si je nevezme, že se nikdy nedočkají…pravdou je, že těch nemanželských svazků je tolik, že v mém okolí, můžu vždycky čerpat ze vzorku lidí v mém okolí, je víc těch nemanželských dětí, než manželských.
Ale věřím, že jsou ženy jako ty, které prostě nechtějí, protože nechtějí. Já zase věřím, že ji mi můj manžle věrný a nepodvádí mě, a kdykoliv to napíšu, jsme když né za zoufalou blbku, tak alespoň za hroznu naivku, která uvidí. Takže věřím ti, nicméně se obávám, že jsme těžce v menšině ![]()
@Pomka : takže moje děti zijou v nepravé rodině
, mají mámu, tatu, ale vlastně nejsme správná rodina
.
@myskalucka píše:
@Pomka : takže moje děti zijou v nepravé rodině, mají mámu, tatu, ale vlastně nejsme správná rodina
.
Moje taky a vdaná zatím jsem
Neznám heslo „stavba-svatba-potomstvo“. Stavbou je asi myšleno společné bydlení. Pak to beru.
My jsme taky začali chtít dítě před svatbou. Shodou všech blbých i dobrých náhod přišel syn 2 roky po svatbě. Rozhodně bych se nechtěla vdávat a mít na svatbě dítě jako „družičku“, případně oznámení „táta se rozhodl, že si nás konečně vezme“. To se mi velmi nelíbí.
Takže jsme vlastně tradiční. Jsem za to ráda.
@Icestar píše:
Zdravím snažilky, těhulky, maminky i jen náhodné diskutující… jako mnoho jiných si často jen tak brouzdám diskuzemi a pročítám různá témata. Často to jsou dotazy snažících se párů - a co mě zaráží, je fakt, že v drtivé většině je k vidění „snažíme se s přítelem o mimi“. Pro mě jako pro typickou konzervu je něco takového naprosto nemyslitelného. I já vysadila prášky snad ještě před zásnubami, ale chránili jsme se, dokud jsme nebyli svoji. Mně by teda asi nevadila nehodaale i zpětně jsem neskutečně ráda, že jsme zachovali ten klasický scénář stavba-svatba-potomstvo.
Co mladé holky táhne ke snažení před svatbou? Pro mě je to nepochopitelné, pořizovat si vědomě dítě s někým, kdo neměl tu „odvahu“ požádat mě o ruku. Ale dejme tomu, kdyby to byla část populace - ale mám pocit, že se jedná o drtivou většinu - alespoň tady na eMmiminu…
Jak to vidíte vy? Budu ráda za každý názor, příspěvek do diskuze.
my se ani nikdy nevezmem, vždyť je to jen cár papíru, nic víc. To na vztah netřeba ![]()
Ano svatba je vyústěním vztahu, jenže ne vždy jde všechno naplánovat, taky jsem měla plán, že nejdříve dokončímě vš, společné bydlení, svatba a nakonec dítě. a to jsem konzervativní, jenže když jsem neplánovaně otěhotněla v posledním ročníku vš, byla mi svatba ukradená a všechny našetřené peníze šly na vybavení bytu a na věci pro malé. svatbu jsem si chtěla řádně užít a už takle toho bylo na mě moc (těhotenství, státnice, společné sestěhování se), chtěla jsem si svatbu nechat až „na potom“, abych se měla na co těšit. za nedlouho jsme již plánovaně byli čtyři. děti mají přítelovo přijmení, brala jsem to jako normální věc, vždyt je jejich otec, to mu nikdo neodpáře, proč by nemohli mít jeho přijmení? vždyt na tom nesejde. naopak nechápu ženy, které přijmením vydírají své polovičky ke svatbě. to je však každého věc. já bych vynucenou svatbu mít nechtěla.
jako každá holka jsem chtěla být jednou za princeznu v bílých šatech, ted jsem ve fázi, že kdyby se přítel vyjádřil a my plánovali svatbu tak jen my dva a svědci a žádné cavyky okolo, šlo by jen o nás dva. svatba bez dětí a svatba s dětmi je odlišně jiná.
já jen, že ne všechny ženy, co mají „jen“ přítele a dítě, děti nutně čekají na svatbu a děti chtěli dřív než sňatek. někdy to osud zařídí jinak. jsem ráda, že žiju v době, kdy se lidé nemusí brát kvůli okolí. byla jsme na svatbě minulý rok 2×, pokaždé se někdo ptal nevěsty, zda se „museli“ vzít, zda čekají přírůstek, obě dvě z toho byly hodně otrávené
děkuji za anonym
Anonymní a ty nejsi jejich matka? Že třeba nemají příjmení po tobě, to by se příteli nelíbilo, že? Vždyť je to jejich otec, tak co by se nejmenovali jako on, a ty nejsi jejich matka?
Jsou ženy, kterým příjmení dítěte není fuk.
@terinka4444 : já to beru tak, že legitimně uznané dítě otcem ( otec je v RL ) by se mělo jmenovat po něm. Tot jen můj názor.
@Anonymní píše:
Ano svatba je vyústěním vztahu, jenže ne vždy jde všechno naplánovat, taky jsem měla plán, že nejdříve dokončímě vš, společné bydlení, svatba a nakonec dítě. a to jsem konzervativní, jenže když jsem neplánovaně otěhotněla v posledním ročníku vš, byla mi svatba ukradená a všechny našetřené peníze šly na vybavení bytu a na věci pro malé. svatbu jsem si chtěla řádně užít a už takle toho bylo na mě moc (těhotenství, státnice, společné sestěhování se), chtěla jsem si svatbu nechat až „na potom“, abych se měla na co těšit. za nedlouho jsme již plánovaně byli čtyři. děti mají přítelovo přijmení, brala jsem to jako normální věc, vždyt je jejich otec, to mu nikdo neodpáře, proč by nemohli mít jeho přijmení? vždyt na tom nesejde. naopak nechápu ženy, které přijmením vydírají své polovičky ke svatbě. to je však každého věc. já bych vynucenou svatbu mít nechtěla.
jako každá holka jsem chtěla být jednou za princeznu v bílých šatech, ted jsem ve fázi, že kdyby se přítel vyjádřil a my plánovali svatbu tak jen my dva a svědci a žádné cavyky okolo, šlo by jen o nás dva. svatba bez dětí a svatba s dětmi je odlišně jiná.
já jen, že ne všechny ženy, co mají „jen“ přítele a dítě, děti nutně čekají na svatbu a děti chtěli dřív než sňatek. někdy to osud zařídí jinak. jsem ráda, že žiju v době, kdy se lidé nemusí brát kvůli okolí. byla jsme na svatbě minulý rok 2×, pokaždé se někdo ptal nevěsty, zda se „museli“ vzít, zda čekají přírůstek, obě dvě z toho byly hodně otrávené
děkuji za anonym
Souhlas az na to, že každá holka sní o tom být za princeznu na svatbě, já to tak nikdy neměla.
Čtu si tuhle dizkusi a nestačím zírat. Manželství není potřeba, je to jenom papír… a pak, když dojde ke zlému, nebo k dědení a vám svobodným maminkám, které manželství považují jenom za kus papíru zbydou jenom oči pro pláč, protože partner odešel jinam, zakoukal se, ona zůstala sama s dětma, nemá nic, o vše ji obral.. Ja nestačím zírat, a to jsem celkem liberální žena. Sama jsem vdaná už sedm let, neříkám, že vždy bylo dobře, ale pro to dítě je přece jenom dobře, když jsou rodiče sezdaný, než když se dítě jmenuje jinak jako mamka. Nechápu.. ![]()
@myskalucka taky jsem o tom nikdy nesnila a ani nesním. Podle mě, zakladatelka tady našla plno důvodů, proč se dva nevezmou a ani nechtějí. Rodinu tvoří i tak.
@Fikcia ja i kdybych se nahodou vdala, tak si prijmeni necham, jsem uz moc stara na to, abych se chtela jmenovat jinak. A zadny spolecny majetek nemame, krome par spotrebicu. Takze nevim, na co by mi byla svatba.
@AnastazieB píše:
@Fikcia ja i kdybych se nahodou vdala, tak si prijmeni necham, jsem uz moc stara na to, abych se chtela jmenovat jinak. A zadny spolecny majetek nemame, krome par spotrebicu. Takze nevim, na co by mi byla svatba.
A kolik ti je?
@Fikcia : dítě se jmenuje jinak než maminka. A když se žena podruhé vdá, tak dítě z prvního manželství se bude jmenovat taky jinak. A nebo se nemá vdávat proto, aby se ona i děti jmenovali stejne? Už vidím chlapa, jak souhlasí s tím, aby se dítě jmenovalo po ex. A v čem mas jistotu že té exmanzel taky neoskube? Že ti bude platit alimenty? To ti svatba nezaruci, že ti manžel jednou nezdrhne a nenechá té bez peněz. Když bude svině, tak budeš i jako exmanzelka bez koruny, ale to ti fakt nepreju.
My jsme se tedy taky prvně vzali a pak si až pořídili mimi, jsem za to ráda, protože když vidím svoji svobodnou kamarádku, co měla papírování před porodem a pak když něco vyřizuje, tak musí všude nosit rodný list dítěte, protože má příjmení po otci, tak jsem fakt ráda za to, že jsem vdaná ![]()