Manžel vs. přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
4.11.15 11:13
@myskalucka píše:
@terinka4444 : já to beru tak, že legitimně uznané dítě otcem ( otec je v RL ) by se mělo jmenovat po něm. Tot jen můj názor.

no, a proč by mělo? Proč by se mělo jmenovat po něm? Nejsou manželé, takže se mlže jmenovat jak po matce, tak po otci. Legitimně uznané dítě se může jmenovat jak po mámě, tak po tátovi. Uznání dítěte nijak nesouvisí se jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
4.11.15 11:13
@SIMONA1234 píše:
Tak neříkám „kazit“…ale je to věc každého…nesoudila bych ty co se vezmou ani ty co zůstanou singl…své důvody jsem vypsala na začátku. Svatba je krásný krok, ale já k němu nemám důvod, nebo jak to mám nazvat…

mě pak spíš příjde, že není důvod se nevzít… respektive je nějákej důvod proto, se nevzít… :nevim: ale každýho věc, názor na to, mě opravdu zajímá jen u mýho muže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.15 11:16
@Pomka píše:
Nechapu, co se rozcilujes :roll: pro me ma rodina proste vetsi vahu tam, kde jsou lidi sezdani. Pro tvou info, taky vzity nejsme. Presto to tak citim. Takze klid ;)

Plně s tebou souhlasím :) Pro mě je taky rodina jako manželé více a o to víc si svého chlapa cením :pankac:

Příspěvek upraven 04.11.15 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
@Fikcia píše:
@neila konečně se ozval někdo, kdo není tady potrefenou husou a kdo chápe, že máme každý právo na svůj názor :kytka:

Asi mám nadhled člověka, který žil oboje - na psí knížku, pak v manželství. Za sebe můžu říct, že pokud je to život s člověkem, který je „ten pravý“, tak je to úplně jedno. Prostě vše klape jak má, nechybí pochopení a vzájemná úcta, láska a také její projevování, to je to důležité… Já jsem byla stejně spokojená, když jsme byli nesezdaní, jako po svatbě. Svatba byla třešnička na dortu, prostě radost ze života, jen my dva, daleko :lol: Žádné konvenční nejdřív dům, pak strom, pak syn (vše po svatbě pochopitelně :mrgreen: ), ani žádné honění prstýnku s břichem, ale ani žádné prohlašování, že papír k štěstí nepotřebujeme :nevim:
Nevím no, asi žiji jiný život, než některé dámy tady, s jinými prioritami. Ale dokáží mě rozesmát občas opravdu divné argumenty a důvody. Na obou stranách :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@myskalucka píše:
@Fikcia : dítě se jmenuje jinak než maminka. A když se žena podruhé vdá, tak dítě z prvního manželství se bude jmenovat taky jinak. A nebo se nemá vdávat proto, aby se ona i děti jmenovali stejne? Už vidím chlapa, jak souhlasí s tím, aby se dítě jmenovalo po ex. A v čem mas jistotu že té exmanzel taky neoskube? Že ti bude platit alimenty? To ti svatba nezaruci, že ti manžel jednou nezdrhne a nenechá té bez peněz. Když bude svině, tak budeš i jako exmanzelka bez koruny, ale to ti fakt nepreju.

tak třeba moje maminka, když se podruhé vdala, tak si nechala příjmení stejné jako děti a k tomu vzala druhé po svém manželovi, tedy obráceně, první je po novém manželovi, druhé si nechala stejné, jako měly tehdy nezletilé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.11.15 11:20

@magdickakocicka z tvého původního příspěvku to ale vyznělo jinak, nicméně myslela jsem si, že to zřejmě nebyl ten hlavní důvod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.11.15 11:23
@terinka4444 píše:
tak třeba moje maminka, když se podruhé vdala, tak si nechala příjmení stejné jako děti a k tomu vzala druhé po svém manželovi, tedy obráceně, první je po novém manželovi, druhé si nechala stejné, jako měly tehdy nezletilé děti.

tak víš jak to je… kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.15 11:29
@neila píše:
@magdickakocicka z tvého původního příspěvku to ale vyznělo jinak, nicméně myslela jsem si, že to zřejmě nebyl ten hlavní důvod :kytka:

Ne ne, nebyl :lol: Přítelovo ego je prostě natolik vysoké, že by nepřekousnul, aby se dítě jmenovalo po mě :lol: prostě všichni povinně musíme mít jeho příjmení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.11.15 11:34
@terinka4444 píše:
tak třeba moje maminka, když se podruhé vdala, tak si nechala příjmení stejné jako děti a k tomu vzala druhé po svém manželovi, tedy obráceně, první je po novém manželovi, druhé si nechala stejné, jako měly tehdy nezletilé děti.

V takových případech si říkám, o co lepší to mají národy, kde se člověk jmenuje celý život stejně, svatba nesvatba :)
Pokud vím, tak třeba španělsky mluvící národy to tak mají, a to jsou považováni obecně za machos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.11.15 11:36

Já jsem ráda, že se jmenujeme všichni stejně, že se ´děti jmenují jako já. Po kom se jmenují španělské děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
4.11.15 11:38

@neila Klobouk dolu, taková žena s takovým nadhledem jako si ty se hledá jako jehla v kopě sena, opravdu, zvláště po tom, co tady občas čtu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.11.15 12:09
@Fikcia píše:
@neila Klobouk dolu, taková žena s takovým nadhledem jako si ty se hledá jako jehla v kopě sena, opravdu, zvláště po tom, co tady občas čtu…

no to si snad ani nezasloužím :oops: děkuji :kytka:
Ještě důležitou věc musím dodat - člověk věkem některé postoje a názory mění. Když jsem byla mladší, tak jsem svatbu dost zavrhovala. Později mi přestala vadit, ale životní prioritou, či podmínkou pro dítě se nikdy nestala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
4.11.15 13:04
@belladonna píše:
@myskalucka taky jsem o tom nikdy nesnila a ani nesním. Podle mě, zakladatelka tady našla plno důvodů, proč se dva nevezmou a ani nechtějí. Rodinu tvoří i tak.

Našla, ale stále nepochopila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.15 13:33

Me by spis zajimala odpověď na to, jak dopředu clovek zjistí, ze si nevezme blbce… Padlo tady několikrát něco ve stylu „nemají si brát blbce“ ale jak to poznat nenapsal nikdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.11.15 13:48

@MilijonDolarBejby

• …vždycky byl trochu prchký
  • …vždycky měl se svoji maminkou hezký vztah
  • …vždycky chodil z práce na jedno do hospody
  • …vždycky byl spořivej
  • …vždycky měl hodně kamarádek

to mě jen tak v rychlosti napadá. Všechny tyhle příspěvky obvykle ještě končí tím strašným zaklínadlem „…ale myslela jsem, že se změní“ :zed: To je to jak se tu už psalo - hodně věcí se přehlíží, často vědomě. Občas z opravdové naivity, protože někteří asi dokáží mazat med kolem huby pořádně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí