Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Icestar pro mě je cílem rodina, kde má každý jméno a příjmení jaké chce.
dcera se momentálně rozhoduje mezi Karolínkou a Zuzankou ![]()
Raději anonymně, moc neventiluju jaká je u nás situace…
Podle mě jde svatbou hlavně o zajištění ženy a dětí, když to nedopadne. Žena investuje několik let života do dětí, krmí je, vychovává, porodem riskuz život a zdraví, těhotenství třeba odtrpí nebo proleží, zkrátka děti jsou hlavně zásluhou ženy. Chlap by je bez ženy neměl. Místo aby žena budovala kariéru, zajišťovala si bydlení, peníze na stáří apod.
Tohle všechno zase dělá chlap, vydělává, buduje bydlení, zajišťuje.. budují jako rodina a když to nedopadne, žena má nárok na polovinu majetku a muž na „polovinu dětí“ (blbě řečeno).
Když se nevezmou, tak muž má na děti nárok stejně, ale žena odejde s tím holým zadkem. A někdy ve 45 nebo 50 letech se od začátku začíná sakra těžko.
A mít dítě s blbem se stane snadno, ani když tam na začátku nejsou žádné varovné signály. Ten můj například velmi dobře maskoval, co je zač.
Ono je to hodně o tom, jak to vnímáš ty, jestli tu svatbu prostě chceš… Je plno žen, co se vdávat nechtějí, nebo na tom nelpí, a tak to dítko před mají…
Pak jsou tu ale často diskuze o tom, jak mají dítě, hypo ale muž se ženit nechce… častou odpovědí tu bývá, že proč by se snažil potomka a hnízdo už má… ![]()
mám dvě kamarádky, obě dva děti, spolu cca 8-9 let a svatba nic, přestože obě by chtěli… jedna už je tedy zasnoubená, ale i tak to neznamená, že někdy svatba bude..