Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nicky83 : všude nosit rodný list
, ty jo, manželé nejsme, zařizuje spoustu věci, ale že bych všude nosila rodny list, to fakt ne. Nosim ho tam, kam ho nosí i vdané ženy, ještě se mi nestalo, že by někde jinde po mě chtěli rodný list, dej sem prosím té nějaký příklad ![]()
@myskalucka píše:
@Pomka : takže moje děti zijou v nepravé rodině, mají mámu, tatu, ale vlastně nejsme správná rodina
.
Jestli se nepletu, tak z právního hlediska tvoří rodinu sezdaní lidé a děti. Tak to bylo myšleno. Máma a táta jsou vždycky. Nemusí spolu být a přesto jsou rodina? To přece ne. Jak říkám, pro mě je manželství vyšší level a rodina v pravém slova smyslu. Cítím to tak.
@Pomka : tak z právního hlediska si bonusy na dítě může odpocitavat i ti, co nejsou manželé
. Takže co to podle tebe je? Jo uzvim, jsme nelegální rodina
. Koukej se na nás jak chceš. Moje děti žijí v uplne rodině, kde se všichni milují a starají o sebe. To je pro mě funkční rodina. Klidně může být „rodina“, kde jsou manželé, ale jako rodina nefungují. Rodina není jen o papíru. Ale to se vám nedá vysvětlit a ani se o to nebudu snažit. Jak já si žijí, je jen moje věc a možná moje děti zažívají lepší rodinu, než některé děti z legálních rodin.
@Pomka když existuje i neúplná rodina s jedním rodičem a dítětem, tak otec a matka a dítě prostě rodinu tvoří i bez svatby.
@Fikcia píše: Čtu si tuhle dizkusi a nestačím zírat. Manželství není potřeba, je to jenom papír… a pak, když dojde ke zlému, nebo k dědení a vám svobodným maminkám, které manželství považují jenom za kus papíru zbydou jenom oči pro pláč, protože partner odešel jinam, zakoukal se, ona zůstala sama s dětma, nemá nic, o vše ji obral.. Ja nestačím zírat, a to jsem celkem liberální žena. Sama jsem vdaná už sedm let, neříkám, že vždy bylo dobře, ale pro to dítě je přece jenom dobře, když jsou rodiče sezdaný, než když se dítě jmenuje jinak jako mamka. Nechápu..
A co já? Ja vdaná jsem a ne jen ze jsem odešla s holým zadkem, ale taky s velkýma dluhama… Kdybych si ho nevzala, tak nemusím platit jeho šílený dluhy z kterých jsem neviděla ani korunu
@myskalucka píše:
@Fikcia : dítě se jmenuje jinak než maminka. A když se žena podruhé vdá, tak dítě z prvního manželství se bude jmenovat taky jinak. A nebo se nemá vdávat proto, aby se ona i děti jmenovali stejne? Už vidím chlapa, jak souhlasí s tím, aby se dítě jmenovalo po ex. A v čem mas jistotu že té exmanzel taky neoskube? Že ti bude platit alimenty? To ti svatba nezaruci, že ti manžel jednou nezdrhne a nenechá té bez peněz. Když bude svině, tak budeš i jako exmanzelka bez koruny, ale to ti fakt nepreju.
Presne. To, ze si někoho vezmu neznamená, ze neodejdu jen s igelitkou
@myskalucka píše:
@nicky83 : všude nosit rodný list, ty jo, manželé nejsme, zařizuje spoustu věci, ale že bych všude nosila rodny list, to fakt ne. Nosim ho tam, kam ho nosí i vdané ženy, ještě se mi nestalo, že by někde jinde po mě chtěli rodný list, dej sem prosím té nějaký příklad
Taky by ne to zajímalo, protože i kdyz vdaná jsem a mam stejne příjmení, jako deti, tak rodný listy potřebuju tak jako tak
10 let jsme žili jako přítel a přítelkyně. narodil se syn.
Když mu byly 2 roky vzali jsme se. myslela jsem že oba po tom všem víme, že je to napořád
3 roky po svatbě milenka. a je pryč
Takže mi vlastně bylo líp dřív ![]()
I když už je mi líp i teď. jen musíme vyřešit rozvod. ![]()
ABC
@Anonymní píše:
10 let jsme žili jako přítel a přítelkyně. narodil se syn.
Když mu byly 2 roky vzali jsme se. myslela jsem že oba po tom všem víme, že je to napořád
3 roky po svatbě milenka. a je pryč
Takže mi vlastně bylo líp dřív
I když už je mi líp i teď. jen musíme vyřešit rozvod.
ABC
To me mrzí. Stejne by mel milenku i bez svatby, zejo.. Ale jde o to litani a problémy konem soudu, rozvodu atd…
@MilijonDolarBejby ano, asi ano…
jen že jsme tak dlouho žili na psí knížku, vše v pohodě…
syn se narodil, nejkrásnější období…
pak svatba–krásná, opravdu jsme byli před tím spolu dlouho, takže proč ne že, milovali jsme se…
a po svatbě??? 3.výročí a už měl myšlenky a všechno jinde ![]()
ABC
Nějak nechápu kam má tahle diskuze vést
Bylo jich tady už snad milion a v každé tři kýble důvodů, proč má někdo svatbu na piedestálu a proč jiný na ní zvysoka kácí ![]()
Zakladatelko, kam to má směřovat, nebo jaký objev chceš učinit? ![]()
Protože to nepovede stejně nikam jinam, než k vzájemnému nepochopení a poté invektivám… ![]()
@MilijonDolarBejby Já jsem taky musela za manžela něco zaplatit, nějaký dluhy, které jsem neudělala. Nicméně, já konkrétně to vidím v tom, a utvrdila mně v tom i Mudr. Máslová Helena, která říká v jednom rozhovoru, že dnešní ženy zlyhávají v roli manželky a nedokážou utvořit rodinu, která by byla spokojena. Souvisí to už s počátečním zlým výběrem partnera, kdy se absol´tně ignorujú varovní signály, a pak v tom, že muže, se kterým ženy žijou jako druh a družka nesjou schopné dotáhnout ke svadbě a svou neschopnost tady demonstují jako :ůenpotřebuju svadbu", „je to jenom papír“, " jsme rodina i bez toho" atd atd…
@Anonymní píše:
pak svatba–krásná, opravdu jsme byli před tím spolu dlouho, takže proč ne že, milovali jsme se…
a po svatbě??? 3.výročí a už měl myšlenky a všechno jinde
ABC
Hrozny, jaké to vezme najednou spád. My se brali po 10 ti letech presne. A v srpnu jsme měli výročí 13'let spolu (3 roky od svatby)
@Anonymní píše:
a po svatbě??? 3.výročí a už měl myšlenky a všechno jinde
ABC
to se hodně špatně čte, holky, to musí být rána, jak z děla ![]()
taky jsme spolu 10 let, loni byla svatba, zatím vše teda ukázkové, tak doufám, že nás nic podobné nečeká…
@Fikcia ano, přehlížení všeho možného je v honbě za dítětem, nebo vztahem jako takovým častý sport, i ve svém okolí mám takových případů několik. Nicméně si myslím, že ženy vs muži jsou v tom 50:50 - ženy přehlížejí, muži se bojí odpovědnosti a čím dál víc jim chybí taková ta chlapská hrdost na rodinu, její zajištění. Mnohem víc je baví tvářit se, že kopou sami za sebe.
@neila Líbí se mi co si napsala a zamyslela jsem se nad sebou. Možná bych se i já nikdy nevdala, do 21 let o mně nikto neopřel ani kolo a pak jsem v práci spoznala svého nyní již manžela, který se do svadby přímo hrnul
a když si mně bral tak řekl s hrdostí „ano“.
Bude mi třicet a občas uvažuju nad tím, že bych si už v tomhle věku chlapa normálního nenašla, a možno bych si upíchla dítě s prvním, který by o mně projevil jenom trošku zájem (což o to že možná jenom postelový)a pak se trápila jako svobodná matka.
@Fikcia : dotáhnout chlapa ke svatbě?
. Takže dle tebe a nějaké dr je úkolem ženy dotáhnout může do svazku manželského
. Já si chlapa vybrala s rozmyslem, milují ho, on mě a naše děti a je ten nejlepší partner na světě a otec taky. No tak jsem si ho nevzala ( ne on mě!!!), tak asi nejsem normální, protože podle vašeho názoru tu svatbu přeci chci, ale on si mě vzít nechce, tak dělám, že vlastně svatbu nepotřebují
. Koukam, že všechny, co tu kritizujeté nas, co jsme se nevdaly, tak nás dokonale znáte a znáte i naše chlapy, že tu děláte takové závěry. No očividně mě znáte lip, než já sama ![]()