Manžel vs. přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8288
4.11.15 14:35
@Icestar píše:
Našla, ale stále nepochopila ;)

tak to nechápu, co je a těch odpovědí k nepochopení. Asi si stojím na vedení. Někdo, kdo už zažil rozvod, prostě do svatby nejde. Pro někoho to není důležité. Někdo si říká, třeba v budoucnu, možná. U někoho se brání partner a jeden s tím nic nenadělá :D
Já nevím, těch důvodů je plno a já je teda chápu všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.11.15 14:40
@Icestar píše:

tak třeba máš to štěstí, že si si našla muže, s kterým jste byli od začátku na stejné vlně, co se týče těchto věcí a ten postup, který si psala v úvodu byl samozřejmostí pro vás oba ;) pak se člověk stěží dokáže vcítit do jiné situace, jiného přístupu ;)
Ale mnoho lidí to tak nemá, buď nad tím nepřemýšlí a najednou ta situace nastane, nebo tam hraje roli špatná zkušenost, nebo to jednoduše pro něj opravdu není nijak zásadní, nebo prostě se začnou představy partnerů rozcházet příliš pozdě… Co chceš jako slyšet? Jaký závěr očekáváš? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.15 16:32
@belladonna píše:
tak to nechápu, co je a těch odpovědí k nepochopení. Asi si stojím na vedení. Někdo, kdo už zažil rozvod, prostě do svatby nejde. Pro někoho to není důležité. Někdo si říká, třeba v budoucnu, možná. U někoho se brání partner a jeden s tím nic nenadělá :D
Já nevím, těch důvodů je plno a já je teda chápu všechny.

To ja taky chápu. A nechápu, co je na tom k nepochopení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.11.15 18:33
@Icestar píše:

Možná by stačilo jenom trochu chtít to pochopit a nemyslet si že k cíli vede jenom jedna cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
5.11.15 12:47
@terinka4444 píše:
Já jsem ráda, že se jmenujeme všichni stejně, že se ´děti jmenují jako já. Po kom se jmenují španělské děti?

mají jedno příjmení po otci a jedno po matce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
5.11.15 16:25

@terien A to je mozna jadro pudla - v pohledu na to, co je tim cilem. Pro me urcite rodina, kde vsichni nosi stejne prijmeni, rodina, kde se pro spolecny zivot a spolecne jmeno rozhodl.muz bez natlaku v podobe ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
5.11.15 16:29

@neila Jasne, nehody se stavaji. Proti tomu nejde nic namitat. Spis mam na mysli pary, ktere planuji miminko, zalozeni rodiny, bez toho aby byli „pravoplatnou“ rodinou.
Pochopit se to snazim - kdyby ne, nezakladam tuhle diskuzi. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.11.15 16:41
@Icestar píše:
@terien A to je mozna jadro pudla - v pohledu na to, co je tim cilem. Pro me urcite rodina, kde vsichni nosi stejne prijmeni, rodina, kde se pro spolecny zivot a spolecne jmeno rozhodl.muz bez natlaku v podobe ditete

A co to vzít tak, že cílem je spokojená fungující rodina a jestli k ní někdo dojde cestou manželství a společným příjmením nebo cestou úředně neposvěcenou není tak podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
5.11.15 16:59

Nečetla jsem celou diskuzi, ale jsem příkladem vztahu s dítětem, bez svatby…Jsme spolu skoro 10 let, dítko máme 16měsíční, myslela jsem, že se té žádosti dočkám po dítěti, ale ne, nedočkala jsem se, a zřejmě ani nikdy nedočkám. Když na toto téma začnu, dostane se mi odpovědi, že k čemu, že takhle nám nic nechybí…A donutit partnera ke svatbě přeci nejde. Takže tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
5.11.15 17:07

@spiritt a jaké příjmení má společné dítko? pokud po partnerovi, tak chápu že mu už nic nechybí.. nemyslím to nijak špatně
naše dítko se jmenuje po mě, čekáme druhé jiné příjmení než moje mít nemůže, partner se zatím nevyjádřil k svatbě, já osobně ji až tak nepotřebuji, ale jmenovat se děti po něm tak je mi to mnohem více líto, že nemáme stejné příjmení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
5.11.15 17:35

@stiskoch Ano, jmenuje se po partnerovi. Což bylo moje přání, jenže jsem si naivně myslela, že k té svatbě později dojde. A ano, teď mi je líto, že se jmenuju jinak než partner a syn…
A proč nemůže mít vaše druhé dítko přítelovo přijmení? Teoreticky může, ne? Jen by to bylo ve vaší situaci celkem divné, kdyby první se jmenovalo po tobě a druhé po příteli, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.11.15 17:51
@spiritt píše:
@stiskoch Ano, jmenuje se po partnerovi. Což bylo moje přání, jenže jsem si naivně myslela, že k té svatbě později dojde. A ano, teď mi je líto, že se jmenuju jinak než partner a syn…
A proč nemůže mít vaše druhé dítko přítelovo přijmení? Teoreticky může, ne? Jen by to bylo ve vaší situaci celkem divné, kdyby první se jmenovalo po tobě a druhé po příteli, že..

A vy jste o tom před tím nemluvili? Ani když jsi byla těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
5.11.15 17:57

@spiritt tuším že ze zákona to není možné pokud jsou stejní rodiče tak musí mít druhé dítko stejné příjemní jako první, teď jsem to ještě nehledala ale četla jsem to když jsem čekala první

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.11.15 19:11

@Icestar ale já jsem nemluvila o nehodách :D My jsme mimino plánovali, po 7 letech vztahu to inicioval tehdy přítel, měli jsme už v podstatě koupený nový dům a o svatbě se mluvilo spíš tak nějak, že jednou bude :D A byla, ale až později :palec: Pro mě je důležitá v rodině především pohoda a taková ta spolupatřičnost. Tu ti žádné příjmení nedá, ta prostě buď je, nebo není, bez ohledu na to, jestli si „právoplatná“ rodina, nebo „jen“ ta opravdová ;) Opravdovou rodinu skutečně nedělá úřední razítko, ale dítě, úcta a respekt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
5.11.15 19:18
@stiskoch píše:
@spiritt tuším že ze zákona to není možné pokud jsou stejní rodiče tak musí mít druhé dítko stejné příjemní jako první, teď jsem to ještě nehledala ale četla jsem to když jsem čekala první

Tak to jsem netusila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital