Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BohunkaP píše:
Ano, to já vím, že „takoví lidé prostě jsou“.Ptala jsem se, PROČ to nechtějí.
A prosím prosím, ne to obligátní „protože je to jen papír“.
Třeba proto že to tak cítí. Na všechno nemusíš mít rozumné a logické argumenty. Já svatbu nechci třeba proto, že moje matka byla vdaná 2× a pokaždé to byla katastrofa. Když jsem se jí ptala proč se vdávala tak říkala že před svatbou to bylo jiné, chlapi se snažili, svatbou všechno hezký skončilo. Jak to skončilo jsem viděla sama a stačilo. Za druhý kolem sebe vidím šťastných manželství co bych na prstech jedný ruky napočítala, zbytek stojí za prd. A za třetí nechci být rozvedená, takže jediný způsob jak se nerozvést je se nevdat.
@Sany80s píše:
@Icestar Já nechci být vůči mužům sprostá, ale když vezmu svoje okolí, tak blbců je přes 80%, já tedy ne že bych v mnohoženství nespatřovala i výhody, ale když člověk ty děti mít chce, tak část populace je nucena si je pořídit s blby.
No, a jsem sprostá, to už se teď jinak nedá říct, ale zkus někdy zají do nějaké větší firmy a pozoruj tam všechny z hlediska toho, zda je ten nebo onen kvalitní partner. Je jich opravdu minimum. A já mám na chlapy odhad, kamarádky už za mnou chodí s tím, že mě s těmi jejich seznámí a já do obálky napíšu, co a jak bude do roka a do dne. Svěříme obálku třetí osobě a pokud jim to nevyjde, tak tu obálku otevře. ještě se mi nestalo, že bych se nestrefila.
Zajímavý názor a příspěvek, díky za něj! Nutí člověka k zamyšlení, co se s populací stane za několik dalších generací, když jsou ženy „nuceny“ brát si blby (a nalejme si čistého vína, ženských blbaň bude stejné procento
)…
@MilijonDolarBejby píše:
To, ze s nim mas dítě neznamená, ze budes dokonce života platit jeho dluhy, narozdil od svatby
No to je další věc.
Taky jsem konzerva. Vůbec si nedovedu mít děti před svatbou. Pro mě osobně je svatba, vyšší level vztahu. Pro mě je i důležitý společný jméno. ![]()
Navíc já pokud bych si nebyla jistá, že s daným chci žít a založit rodinu, tak si ho ani neberu.
Je to sázka na jednu kartu, ale občas to výjde. Tak jako tak se musí snažit oba dva pokud to klapne.
ale je pravda, že bez svatby, lze snadněji ze vztahu utéci.
@Lussye píše:
Taky jsem konzerva. Vůbec si nedovedu mít děti před svatbou. Pro mě osobně je svatba, vyšší level vztahu. Pro mě je i důležitý společný jméno.
Navíc já pokud bych si nebyla jistá, že s daným chci žít a založit rodinu, tak si ho ani neberu.Je to sázka na jednu kartu, ale občas to výjde. Tak jako tak se musí snažit oba dva pokud to klapne.ale je pravda, že bez svatby, lze snadněji ze vztahu utéci.
No jestli to takhle vidí vdaný holky, tak to radši budu svobodná do smrti
![]()
@Lussye píše:
Taky jsem konzerva. Vůbec si nedovedu mít děti před svatbou. Pro mě osobně je svatba, vyšší level vztahu. Pro mě je i důležitý společný jméno.
Navíc já pokud bych si nebyla jistá, že s daným chci žít a založit rodinu, tak si ho ani neberu.Je to sázka na jednu kartu, ale občas to výjde. Tak jako tak se musí snažit oba dva pokud to klapne.ale je pravda, že bez svatby, lze snadněji ze vztahu utéci.
Tak zrovna moderátor Mareš je živým důkazem, že to není tak úplně pravda…s manželkou spolu dávno nežijí, přesto nejsou rozvedeni. On má přítelkyně, ona taky nějakého chlapa už měla, ale rozvod? Ne…taky zvláštní vztah.
@terien píše:
No jestli to takhle vidí vdaný holky, tak to radši budu svobodná do smrti![]()
Tak ono to OBČAS vyjde i těm singl…
![]()
@Pomka píše:
Já se nechci vdávat, protože se svobodná cítím líp. Taky nevěřím, že existuje vztah na celý život.
Ano… přesně o tom to je. Přesně tak to vnímám… a ani jsem nečekala, že to někdo napíše tak rychle.
V dnešní době si totiž mnozí pořizují děti a zakládají rodiny už s předpokladem, že to není napořád. Že to nebude fungovat (a co hůř, že to vlastně ani napořád nechtějí)… a tak už od samého počátku dělají - vědomě i podvědomě - všechno pro to, aby se z toho pak snadno odcházelo. Odchod ze vztahu je jednodušší než odchod z manželství. Proto se tolik lidí brání svatbě - protože v hloubi duše, někde hluboko v podvědomí - máme téměř všichni zakódován dávný vzorec „svatba = navždy“.
Přiznat takové emoce a takové skryté důvody nejen partnerovi, blízkým, okolí - ale především sám sobě - to není jednoduché. Je potřeba sám v sobě postavit pevnost s názvem „svatba je k ničemu, je to jen papír, my jsme rodina i bez něj“.
Smutná vizitka dnešní doby.
@Aries6 píše:
To je ta jejich ješitnost… a kor když jde o klukaA to bylo to, co jsem nechtěla. Hlásit, že já jsem ta a ta a dítě se jmenuje jinak.
Je to jen blbost a neschopnost žen si stát za svým. Většina se nedokáže sama uživit a proto potřebují chlapa. Raději dítě pojmenují po otci v naivitě „snadnějšího“ života.
@BohunkaP píše:
Ano… přesně o tom to je. Přesně tak to vnímám… a ani jsem nečekala, že to někdo napíše tak rychle.V dnešní době si totiž mnozí pořizují děti a zakládají rodiny už s předpokladem, že to není napořád. Že to nebude fungovat (a co hůř, že to vlastně ani napořád nechtějí)… a tak už od samého počátku dělají - vědomě i podvědomě - všechno pro to, aby se z toho pak snadno odcházelo. Odchod ze vztahu je jednodušší než odchod z manželství. Proto se tolik lidí brání svatbě - protože v hloubi duše, někde hluboko v podvědomí - máme téměř všichni zakódován dávný vzorec „svatba = navždy“.
Přiznat takové emoce a takové skryté důvody nejen partnerovi, blízkým, okolí - ale především sám sobě - to není jednoduché. Je potřeba sám v sobě postavit pevnost s názvem „svatba je k ničemu, je to jen papír, my jsme rodina i bez něj“.
Smutná vizitka dnešní doby.
Jak pro koho. Ty z toho tady děláš trágu, spousta lidí je naopak spokojená a šťastná protože si můžou žít po svém a ne podle toho „co by tomu řekli lidi“.
Patřím také mezi konzervativce a pokud mi někdo řekne, že má přítele, tak se mi do hlavy okamžitě usadí „aha, zatím to spolu jen tak zkouší“. Oddací list chápu jako veřejné vyjádření toho, že teď patříme k sobě a chceme makat na tom, aby nám spolu bylo dobře, protože máme v plánu spolu být navždy a to nebude vždy lehké. Mám kolem sebe samozřejmě i páry, které žijí v nesezdaném svazku déle jak já v manželství, ale v podstatě ve všech jde o to, že jeden by svatbu chtěl, druhý se však zuby nehty brání a tak to ten první tiše trpí. Překvapuje mě, kolik lidí se snaží o miminko s přítelem, protože si v tu chvíli jen málo uvědomují, že dítětem spolu budou svázáni navždy, zatímco tu svatbu, jde zrušit rozvodem. Dítě je mnohem větší závazek, ovšem v té „hezké chvilce v posteli“ si to ne každý uvědomuje.
@MilijonDolarBejby píše:
To, ze s nim mas dítě neznamená, ze budes dokonce života platit jeho dluhy, narozdil od svatby
Evidentně jsi nepochopila podstatu. Tak jinak. Proč si pořizovat dítě s chlapem, který je tak nespolehlivý, že si bude brát půjčky, které nedokáže splatit? To fakt ženským nevadí, že otcové jejich dětí jsou blbové?
S přítelem jsme spolu přes sedm let, máme rok a půl staré dítě, nestaveli jsme, máme k dispozici barák po pritelove babičce, svatbu asi chceme, ale nehrotime to. Kde kdo tady říká, že vztah prověří až dítě. A spousta maminek tady pláče, jak se na ně chlap vykašlal po porodu nebo během těhotenství. Nevím, co by na tom svatba zmenila.. Neříkám, že není hezký, pokud to jde všechno tak, jak říkáš.. Pro mě je svatba krásným spečetěním vztahu, ať s dětmi nebo před nima. Ale určitě ne jistota, že spolu budou dva napořád. Bohužel..
@BohunkaP píše:![]()
![]()
Téhle logice nerozumím, přiznávám… z jakého tedy důvodu se TO nemohlo „ošetřit“ prostě sňatkem…?
Ty si myslíš, že svatbou ošetříš, aby jsi neodešla s igelitkou?
@zuzkasim píše:
Patřím také mezi konzervativce a pokud mi někdo řekne, že má přítele, tak se mi do hlavy okamžitě usadí „aha, zatím to spolu jen tak zkouší“. Oddací list chápu jako veřejné vyjádření toho, že teď patříme k sobě a chceme makat na tom, aby nám spolu bylo dobře, protože máme v plánu spolu být navždy a to nebude vždy lehké. Mám kolem sebe samozřejmě i páry, které žijí v nesezdaném svazku déle jak já v manželství, ale v podstatě ve všech jde o to, že jeden by svatbu chtěl, druhý se však zuby nehty brání a tak to ten první tiše trpí. Překvapuje mě, kolik lidí se snaží o miminko s přítelem, protože si v tu chvíli jen málo uvědomují, že dítětem spolu budou svázáni navždy, zatímco tu svatbu, jde zrušit rozvodem. Dítě je mnohem větší závazek, ovšem v té „hezké chvilce v posteli“ si to ne každý uvědomuje.
Mluvíš mi zcela z duše a vyjádřila jsi to dokonale, děkuju ti za příspěvek ![]()