Manžel vs. přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
3.11.15 19:35

Nikdy jsem se vdávat nechtěla takže jsem se nevdala :lol: v daleké budoucnosti to úplně nevylučuju, ale rozhodně to neplánuju. Svatba pro mě není důležitá, nic to pro mě neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
@Icestar píše:
Zdravím snažilky, těhulky, maminky i jen náhodné diskutující… jako mnoho jiných si často jen tak brouzdám diskuzemi a pročítám různá témata. Často to jsou dotazy snažících se párů - a co mě zaráží, je fakt, že v drtivé většině je k vidění „snažíme se s přítelem o mimi“. Pro mě jako pro typickou konzervu je něco takového naprosto nemyslitelného. I já vysadila prášky snad ještě před zásnubami, ale chránili jsme se, dokud jsme nebyli svoji. Mně by teda asi nevadila nehoda :) ale i zpětně jsem neskutečně ráda, že jsme zachovali ten klasický scénář stavba-svatba-potomstvo.
Co mladé holky táhne ke snažení před svatbou? Pro mě je to nepochopitelné, pořizovat si vědomě dítě s někým, kdo neměl tu „odvahu“ požádat mě o ruku. Ale dejme tomu, kdyby to byla část populace - ale mám pocit, že se jedná o drtivou většinu - alespoň tady na eMmiminu…
Jak to vidíte vy? Budu ráda za každý názor, příspěvek do diskuze.

tak asi si holky říkají, když ne manžel, tak alespoň dítě nebo si myslí, že až bude dítě, že si je vezme, těžko říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Icestar píše:
Děkuju. Cítím to stejně.

taky to tak cítím, taky je pro mne nepochopitelný ten trend dnešní doby alá přítel. Jsem ráda, že my jsme manželé. A taky jsem dodrželi to tradiční, chodíme spolu, žijeme spolu, vezmeme se, pořídíme si děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
3.11.15 19:37
@Icestar píše:
Brát si blba je riziková záležitost, ale mít s blbem dítě je cajk? :think:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346

Je to krásný scénář, ale jak píšou holky…nic a nikdo ti nezaručí, že budeš podle tohoto scénáře šťastnější, že se nerozvedete, že ty se nezamiluješ jinde/on ti nezahne se sousedkou…nevím, no…Já možnost svatby mám, přítel mě žádal už 3 x…já se bráním. On měl přesně tvůj scénář…bydlení, svatba, děti…a…je rozvedený :nevim: Těžko soudit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921

JSem taky konzerva :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986

@Icestar treba jsou to ty, co cetly NOZ. Nebo zaroven ty, u kterych jsou v rodine vsechny zeny rozvedene tak, jako u me. Ve 20 jsem touzila po svatbe a vsem okolo. Od 21 let uz pro me svatba neprichazi v uvahu. Take mam deti s „pritelem“, byla jsem dlouho pred detmi pozadana o ruku a jsme spolu 15 let. On je muj muz a ja jeho zena. Ani o sobe nemluvime jako o „priteli“ a „pritelkyni“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.11.15 19:38
@chelsea001 píše:
@ynax nemyslím,že je to morálkou, já mám s partnerem dvě děti, jsme spolu přes deset let a ani jednou nás svatba nenapadla. Nějaký kus papíru k životu nepotřebujeme

a nevadí ti, že „ten kus papíru“ ti zajišťuje třeba v nejhorším vdovský důchod, nárok na to, že v případě rozchodu neodejdeš z bytu s jednou igelitkou?
A právě to, že vás svatba ani nenapadla je ta degradace. Za 20 let se od musí se vzít, je těhotná došlo k tomu, že mají dvě děti a brát se nebudou. A tak mě napadá otázka, co bude za dalších 20let. Proč vůbec žít spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
@ynax píše:
Mám to stejně. Nechápu lidi, co se nevezmou, když už mají děti. Však pod pojmem rodina je zahrnuto všechno - nejen to, že dávám najevo, že my jsme celek a patříme k sobě, ale je v ní zahrnuta i ochrana majetku, zajištění pro případ smrti partnera, snáz se získává hypotéka… Ono ani tak nejde o to, že by se nedalo žít vedle sebe a vychovávat děti, jako o to, že už delší dobu dochází k degradaci rodiny jako celku, nejen od lidí jako takových ale i od státu. Svobodné měly a mají nárok na vyšší dávky, ženy i muži vidí jako větší závazek vzít se než mít dítě (děti). Je to určitě i větší promiskuitou mezi lidmi, však se stačí podívat do zdejších diskuzí a není dne, kdy by tu neprobíhala diskuze na téma - mám milence - milenku, nevím čí je dítě… Lidé všeobecně místo aby řešili případné rodinné problémy raději vezmou nohy na ramena a odejdou, což se snáze děje bez sňatku. Prostě morálka upadá. :nevim:

Pises mi z duse, presne jsi popsala me myslenky a muj nazor na vec.

• Citovat
  • Upravit
25179

Já jsem teda taky konzervativní, ale ne tolik. Tvůj názor se mi zdá přehnaný… nic proti, jen to jen můj pohled ;)
Taky by někdo mohl napsat, jak můžeš s někým, s kým nejsi vdaná, stavět. Já se vdávat těhotná vyloženě chtěla… asi abych měla jistotu, že nám to půjde :oops:, nebo nevím :think: :nevim:
Ale pro mě byl třeba vážnější krok říct, že se pokusíme o miminko, jak to, že se vezeme. To ti změní život víc a je to větší „závazek“, jak manželství.
Toť můj pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.11.15 19:40

@ynax Mám na to stejný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12916
3.11.15 19:40

@Icestar Já nechci být vůči mužům sprostá, ale když vezmu svoje okolí, tak blbců je přes 80%, já tedy ne že bych v mnohoženství nespatřovala i výhody, ale když člověk ty děti mít chce, tak část populace je nucena si je pořídit s blby.
No, a jsem sprostá, to už se teď jinak nedá říct, ale zkus někdy zají do nějaké větší firmy a pozoruj tam všechny z hlediska toho, zda je ten nebo onen kvalitní partner. Je jich opravdu minimum. A já mám na chlapy odhad, kamarádky už za mnou chodí s tím, že mě s těmi jejich seznámí a já do obálky napíšu, co a jak bude do roka a do dne. Svěříme obálku třetí osobě a pokud jim to nevyjde, tak tu obálku otevře. ještě se mi nestalo, že bych se nestrefila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.11.15 19:41

Můj třeba navrhoval, že se vezmeme, až se malé narodí. A já na to: " a jak by se ti líbilo, kdy se jmenovalo po mě„… "tak jo, tak se vezeme“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3466
3.11.15 19:41

Já jsem s manželem 18 let, svatba po 7 letech, nyní roční dítě… Neměla jsem potřebu se vdávat ( manžel ženit ano ).. musela jsem prostě dozrát.. najednou jsem měla pocit, že k němu chci patřit, že chci tvořit ten celek… jde o vnitřní pocit, nikoliv nutnost, nebo povinnost.. najednou to tam bylo…

Jinak můj názor je ten ( z osobní zkušenosti ), že většina žen se vdát chce, ale muži se nechtějí vázat… ženy je nechtějí tlačit, chtějí, aby to byl čin iniciovaný mužem ( naprosto přirozeně )a tak se raději obrní před okolím ( kamarádky, rodina ) a tvrdí, že to nechtějí a že jim to vyhovuje… ( neříkám, že všichni, ale většina ).

Tak nějak nám totiž zmizeli chlapi.. potřeba mužnosti, ochrany své rodiny… Je to vidět všude a furt… Mladí poslouchají řeči - nežeň se.. je to zbytečný.. tady ( doma ) se máš dobře.. co ti chybí… Do třiceti bydlí u rodičů.. jsou podporováni… nejsou vedeni k odpovědnosti sami za sebe, dále jak bylo zmíněno k finanční gramotnosti… všeobecně chybí empatie… vštěpování morálních hodnot, stejně jako hezký vzor doma… A to vše ovlivňuje… :nevim: Chlapi prostě nemaj ko..e… ;)

Příspěvek upraven 03.11.15 v 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.11.15 19:42

@Sany80s to není jen o chlapech. Úměrně s tím, jak roste počet blbů mezi chlapy, tak roste i počet vyčúraných pipin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí