Manžel vs. přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
3.11.15 19:43
@AlphaOmega píše:
Můj pohled: jde o to, že manželství jako takové vpodstatě nic neznamená. Zda se bude pár milovat a respektovat svatba nezaručí. Nějaké extrémní ekonomické výhody ze svatby taky neplynou, někdy spíš naopak. A nesezdanost páru dnes neostrakizuje. Takže proč se vlastně lidi berou? Já bych řekl, že nejčastěji vlastně kvůli dětem - aby „patřili k sobě“. Nicméně zastávám názor, že svatba bez dětí je naprostá zbytečnost.Příspěvek upraven 03.11.15 v 19:26

S tímto názorem souhlasím. Jednou jsem vdaná byla a horko těžko se rozváděla. Svatba ti přece nezaručí, že se budete milovat navždy. Se současným partnerem čekáme mimi, na které se oba velmi těšíme, ale neznamená to, že kvůli tomu, že nejsme sezdaní, nejsme rodina… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.11.15 19:44
@Aries6 píše:
Můj třeba navrhoval, že se vezmeme, až se malé narodí. A já na to: " a jak by se ti líbilo, kdy se jmenovalo po mě„… "tak jo, tak se vezeme“ :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je druhá věc, co já nechápu, když už mám dítě za svobodna, že se to dítě jmenuje po chlapovi v tak drtivé většině případů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.11.15 19:45
@terinka4444 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je druhá věc, co já nechápu, když už mám dítě za svobodna, že se to dítě jmenuje po chlapovi v tak drtivé většině případů.

To je ta jejich ješitnost… a kor když jde o kluka :D A to bylo to, co jsem nechtěla. Hlásit, že já jsem ta a ta a dítě se jmenuje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
3.11.15 19:46
@ynax píše:
Mám to stejně. Nechápu lidi, co se nevezmou, když už mají děti. Však pod pojmem rodina je zahrnuto všechno - nejen to, že dávám najevo, že my jsme celek a patříme k sobě, ale je v ní zahrnuta i ochrana majetku, zajištění pro případ smrti partnera, snáz se získává hypotéka… Ono ani tak nejde o to, že by se nedalo žít vedle sebe a vychovávat děti, jako o to, že už delší dobu dochází k degradaci rodiny jako celku, nejen od lidí jako takových ale i od státu. Svobodné měly a mají nárok na vyšší dávky, ženy i muži vidí jako větší závazek vzít se než mít dítě (děti). Je to určitě i větší promiskuitou mezi lidmi, však se stačí podívat do zdejších diskuzí a není dne, kdy by tu neprobíhala diskuze na téma - mám milence - milenku, nevím čí je dítě… Lidé všeobecně místo aby řešili případné rodinné problémy raději vezmou nohy na ramena a odejdou, což se snáze děje bez sňatku. Prostě morálka upadá. :nevim:

Přesně tak to vnímám také…

Ale já jsem i proti překotným svatbám. Když se někdo bere po dvouleté známosti/ neznámosti, je větší pravděpodobnost rozvodu…
Tak stejně ale nechápu sestěhování se až po svatbě. Vždyť ti lidé se vlastně vůbec neznají v běžném životě :nevim:

Strašně dlouho je ale hrozně moderní a free říkat, že na,,lásku nepotřebuji žádný papír,,. No na lásku asi ne, ale abych od doktora získala informace o mé lásce po těžké autonehodě už ano, abych se nemusela dohadovat s jeho rodinou po případném umrtí otce mých dětí také, atd.atd.

Svatbu ale beru jako velice promyšlený a zodpovědný krok, stejně jako pořízení si potomstva. Prostě by mě mě ani nenapadlo plánovat si rodinu, pokud by od chlapa před tím nepadlo ( z jeho vlastní vůle a z jeho hlavy) slovo o svatbě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.11.15 19:47
@terinka4444 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je druhá věc, co já nechápu, když už mám dítě za svobodna, že se to dítě jmenuje po chlapovi v tak drtivé většině případů.

přesně! Když už mám dítě s chlapem a nejsme svoji, tak dítě bude mít příjmení po mě a zcela určitě ne po chlapovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Aries6 píše:
To je ta jejich ješitnost… a kor když jde o kluka :D A to bylo to, co jsem nechtěla. Hlásit, že já jsem ta a ta a dítě se jmenuje jinak.

dobře, ale proč má chlap přednost. Víš, kdyby o bylo půl na půl, ale to se téměř všichni chlapi můžou poprdět do oblouku, že by se to jejich dítě mělo jmenovat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473

A není to jedno po kom se jmenuje? Není to o jméně ale o tom aby to mezi partnery fungovalo. Já mám příjmení nic moc, jako dítěti se mi posmívali, můj muž má normální takže jsem dala po mužovi a jsem za to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915

@ynax Jak konkrétně se projevuje vyčůraná pipina, abychom se pochopily než odpovím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.11.15 19:48
@terinka4444 píše:
dobře, ale proč má chlap přednost. Víš, kdyby o bylo půl na půl, ale to se téměř všichni chlapi můžou poprdět do oblouku, že by se to jejich dítě mělo jmenovat jinak.

Hele, já nevím a jsem ráda, že jsem to nemusela řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.11.15 19:52
@terien píše:
A není to jedno po kom se jmenuje? Není to o jméně ale o tom aby to mezi partnery fungovalo. Já mám příjmení nic moc, jako dítěti se mi posmívali, můj muž má normální takže jsem dala po mužovi a jsem za to ráda.

no, kdyby to bylo jedno, tak by se téměř všechny nemanželské děti nejmenovaly po chlapech, takže jako jedno je to ženským, co jim taky zbývá, nicméně chlapům to jedno tedy nebývá, a dost kvůli tomu vyvádějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
3.11.15 19:55
@ynax píše:
a nevadí ti, že „ten kus papíru“ ti zajišťuje třeba v nejhorším vdovský důchod, nárok na to,že v případě rozchodu neodejdeš z bytu s jednou igelitkou?
A právě to, že vás svatba ani nenapadla je ta degradace. Za 20 let se od musí se vzít, je těhotná došlo k tomu, že mají dvě děti a brát se nebudou. A tak mě napadá otázka, co bude za dalších 20let. Proč vůbec žít spolu?

Nejsem vdaná a kdyby,,náhodou" tak rozhodně neodejdu s igelitkou. Tohle jde v dnešní době ošetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.11.15 19:55

@Sany80s úplně stejně jako ten blb. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.11.15 19:56
@terinka4444 píše:
no, kdyby to bylo jedno, tak by se téměř všechny nemanželské děti nejmenovaly po chlapech, takže jako jedno je to ženským, co jim taky zbývá, nicméně chlapům to jedno tedy nebývá, a dost kvůli tomu vyvádějí.

zbývá jim přece ta druhá varianta :lol: hodně holek dá po chlapovi protože počítají se svatbou, tomu zbytku je to asi jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.11.15 19:58
@vertunka píše:
Nejsem vdaná a kdyby,,náhodou" tak rozhodně neodejdu s igelitkou. Tohle jde v dnešní době ošetřit.

to určitě jde, ale romantika v tom vůbec není - hele Pepo, když už spolu budeme bydlet, měli bychom se domluvit co dál: bydlení, peníze, děti, příjmení. A spousta lidí o tom buď neví, nebo do toho nechce dát finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
3.11.15 19:58

My se třeba z finančních důvodů vezmeme až se dítě narodí :mrgreen: A ne, opravdu nejde o žádné dávky ;) Zasnoubení jsme stihli rok před otěhotněním, vzít se chceme, takže dítě dostane příjmení po otci, ačkoliv ten na tom vůbec netrvá a pořád mi opakuje, že záleží na mě :) přijde mi ale škoda mu pak v půl roce/roce příjmení měnit, zbytečné papírování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí