Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@myskalucka píše:
@Fikcia : dotáhnout chlapa ke svatbě?. Takže dle tebe a nějaké dr je úkolem ženy dotáhnout může do svazku manželského
. Já si chlapa vybrala s rozmyslem, milují ho, on mě a naše děti a je ten nejlepší partner na světě a otec taky. No tak jsem si ho nevzala ( ne on mě!!!), tak asi nejsem normální, protože podle vašeho názoru tu svatbu přeci chci, ale on si mě vzít nechce, tak dělám, že vlastně svatbu nepotřebují
. Koukam, že všechny, co tu kritizujeté nas, co jsme se nevdaly, tak nás dokonale znáte a znáte i naše chlapy, že tu děláte takové závěry. No očividně mě znáte lip, než já sama
Opravdu nevím, proč si taková samonasírací, já jsem to myslela v globálu, ale zřejmě se ozvala potrefená husa. Nevím, proč si to jako vzala na sebe, asi jsi trocha vztahovačná a kdyby tě to trocha nepobouřilo, neměla by jsi takovou reakci. Sorry, ale asi něco na tom bude ![]()
No, kdyby to šlo jak jsme se dohodli, tak tak dva roky spolu chodíme/žijem(nejsem fanda vztahů na dálku), vezmeme a po svatbě se začnem snažit… no otěhotněla jsem po dvou měsících soužití, návrh na svatbu během těhotenství byl, ale nechtěla jsem mít svatbu aby tam všici kolem mě lítali opilí a já jediná střízliva nad kýblem… no a po porodu jsme se neshodli na průběhu, páč když už to dítě máme(možná i kdybysme ho neměli) stačí mi ta čtvrt hodinka na úřadě, páč mě jde o to bejt vdaná, né za princeznu(neříkám, kdo na to má, ať si to užije, ale jako argument proti svatbám, mi to příjde dost slabý)… teď se to zkomplikovalo menší krizičkou a zatím si moc neumím představit, že jestli na naši svatbu příjde jeho matka, příjdu tam i já, což mu uplně říct nemůžu, páč chápu, že by se ho to dotklo… malá má příjmení po něm, páč ta svatba v plánu jednak je a za druhý jsem mu chtěla udělat radost(kdyby bylo jasný, že na dítě budu sama, tak má příjmení po mě),ale jinak souhlasím s tím, že dítě má mít stejný příjmení jako matka a další dítě už svobodná neporodím… no a upřímně „ten papír“ štastný vztah nezaručí, dost záleží jací jsou lidí, ale věta „nepotřebujem přece papír, abysme spolu měli rodinu“ u mě budí asi takovou důvěru v chlapa jako „manželka mi nerozumí“…
@Fikcia : ano mas pravdu, celý život se chci vdávat, je to můj životní cíl, právě jsi mě odhalila
. Je vidět, že mě znáš lip já já
. Hned půjdu chlapa dotáhnout k oltáři ( nebyl by to problém, protože on by si mě vzal hned
).
A proč to vztahují na sebe, protože já tu diskutují za sebe a ne za všechny globálně. Já tu prezentují svoje názory a ne nějaké globální podvědomí a reagují na SVE predesle příspěvky ![]()
Tak já zrovna jsem v této situaci. S přítelem spolu jsme krátce, otěhotněla jsem chtěně z obou stran a svatba se bude konat v lednu, budu v 6 měsíci. Takhle jsem si to nepředstavovala, ale děti mají mít 2 rodiče a né 2 přátele… Přítel chtěl, aby se to malý jmenovalo po něm a já chtěla, aby bylo po mě. Bohužel se příteli moje příjmení nelíbí a jeho ego je natolik vysoké, že uznal, že bude lepší si mě vzít, abychom měli stejné příjmení ![]()
@myskalucka opravdu to přeháníš
@Fikcia napsala jen svůj názor, stejně jako ty. Že si si to (zcela nepochopitelně) vztáhla na sebe, to opravdu zavání tou trefenou husou jestli se ti to líbí nebo ne…
Proto nechápu smysl téhle diskuze, vůbec nikam nevede. Jen se tady bude jedna i druhá skupina ježit a vzájemně se chytat za slovíčka ![]()
@magdickakocicka to je hezké, jen taková malá poznámka k tomu prohlášení - rodičem se člověk stává ne svatbou, ale narozením potomka
I právně, aby bylo jasno ![]()
@neila píše:
@magdickakocicka to je hezké, jen taková malá poznámka k tomu prohlášení - rodičem se člověk stává ne svatbou, ale narozením potomkaI právně, aby bylo jasno
To sice ano, ale pořád dle práva je manželství více než chození
Já chci pro svoje dítě jen to nejlepší a nechci vedle sebe přítele, co ani nemá koule na to, aby si mě oficiálně vzal. Nemám zájem být před zákonem jen matka jeho dětí ![]()
@Fikcia věř,že to byla pecka, co mě srazila na kolena…
protože jsem nic netušila…stále to bylo jako dřív…až na jednu sms, co jsem našla-----a bum…
zástava dechu, panika, neschopnost uvažovat…
a to jsem se vdávala když mi bylo 37,jemu taky…takže žádný mladý paka
obrazně řečeno…
ale vidíš…dopadlo to jak dopadlo…
zvedala jsem se pomalu, ale už volně dýchám…a on?? s odstupem času ví, co udělal, ale pro mě je toto neodpustitelné, bohužel
jinak…odbočila jsem, téma diskuse je jiné…omlouvám se
ABC
@neila konečně se ozval někdo, kdo není tady potrefenou husou a kdo chápe, že máme každý právo na svůj názor ![]()
@magdickakocicka to je v pořádku, já zas mám určité výhrady vůči svatbám „z lásky k dětem“, to obvykle nebývá příliš dobrovolné rozhodnutí (zejména u mužů) a v budoucnu to může dělat paseku
Ale, samozřejmě, nemusí - přeji, ať to je i váš případ ![]()
Pro děti chceme určitě všechny to nejlepší - bez ohledu na status ![]()
@myskalucka Myslím, že se opravdu nedivím, že se nechceš vdávat… vzhledem k tomu, jaká jsi vztahovačná…
![]()
@myskalucka píše:
@Pomka : tak z právního hlediska si bonusy na dítě může odpocitavat i ti, co nejsou manželé. Takže co to podle tebe je? Jo uzvim, jsme nelegální rodina
![]()
. Koukej se na nás jak chceš. Moje děti žijí v uplne rodině, kde se všichni milují a starají o sebe. To je pro mě funkční rodina. Klidně může být „rodina“, kde jsou manželé, ale jako rodina nefungují. Rodina není jen o papíru. Ale to se vám nedá vysvětlit a ani se o to nebudu snažit. Jak já si žijí, je jen moje věc a možná moje děti zažívají lepší rodinu, než některé děti z legálních rodin.
Nechapu, co se rozcilujes
pro me ma rodina proste vetsi vahu tam, kde jsou lidi sezdani. Pro tvou info, taky vzity nejsme. Presto to tak citim. Takze klid ![]()
@neila píše:
@magdickakocicka to je v pořádku, já zas mám určité výhrady vůči svatbám „z lásky k dětem“, to obvykle nebývá příliš dobrovolné rozhodnutí (zejména u mužů) a v budoucnu to může dělat pasekuAle, samozřejmě, nemusí - přeji, ať to je i váš případ
Pro děti chceme určitě všechny to nejlepší - bez ohledu na status
Naše svatba určitě není z lásky k dětem
O svatbě padla slova už dříve, ale dítě se podařilo ještě dřív (měla být letní místo zimní)
Nejde o to, zda mám manžela nebo jsem jen matka jeho dětí, je to každého věc ![]()