Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jak o tom mluvíš mi přijde, že ji začalo štvát dobré bydlo a potřebuje nějaké to vzrušení. Na každý pád se mi líbí jak postupuješ. ![]()
Člověče, asi takto. Nemá smysl pátrat v minulosti a hledat viníka. Tvůj podíl viny je jasný a uvědomuješ si ho. Manželka má svůj podíl viny v tom, že se zřejmě hodně upnula na děti a teď, když jsou děti větší, zažívá krizi středního věku - chodí s kamarády na akce, dohání co zameškala.
Co teď s tím? Pokud byste to chtěli dát zase dokupy, musíte chtít oba. Ty zřejmě chceš, ale manželka očividně moc ne. Ale nemůžeš ji nutit, musí si to rozhodnout sama. A aby si dokázala pořádně uvědomit, co v tobě má, tak ti nezbyde, než být na nějakou dobu sám, daleko od ní. Vím, že to nechceš slyšet, ale já jinou možnost nevidím.
Však se na to podívej. V tobě má teď manželka jistotu, zázemí, možná má v tebe i nějakou důvěru, ví co od tebe může čekat. Na služebních cestách má povyražení s jiným chlapem. On jí dodává tu zamilovanost, motýlky v bříšku, vzrušení. Kamarádi a akce jí dávají smích a svobodu.
Jakmile ji opustíš, bude jí chybět někdo, ke komu by se mohla domů vracet. Ten ženatý kolega to nebude, o to se neboj. Pak najednou zjistí, že si sice napíše pár esemesek, možná si i někde vrzne na služební cestě, ale život je o něčem jiném. Potřebuje vedle sebe někoho, na koho se může spolehnout. A ona má na tohle zatím tebe.
Takže já doporučuju dát pauzu. A pak se s ní za čas sejít s tím, že buď ukončí poměr s kolegou a budete se oba snažit, nebo holt smůla. Určitě bych se nesnažil to spravit, zatímco ona bude randit s tím chlápkem. To bys nezvládl. Ona si musí vybrat. Jednoho, nebo druhého.
@Tomkins píše: Člověče, asi takto. Nemá smysl pátrat v minulosti a hledat viníka. Tvůj podíl viny je jasný a uvědomuješ si ho. Manželka má svůj podíl viny v tom, že se zřejmě hodně upnula na děti a teď, když jsou děti větší, zažívá krizi středního věku - chodí s kamarády na akce, dohání co zameškala.Co teď s tím? Pokud byste to chtěli dát zase dokupy, musíte chtít oba. Ty zřejmě chceš, ale manželka očividně moc ne. Ale nemůžeš ji nutit, musí si to rozhodnout sama. A aby si dokázala pořádně uvědomit, co v tobě má, tak ti nezbyde, než být na nějakou dobu sám, daleko od ní. Vím, že to nechceš slyšet, ale já jinou možnost nevidím.
Však se na to podívej. V tobě má teď manželka jistotu, zázemí, možná má v tebe i nějakou důvěru, ví co od tebe může čekat. Na služebních cestách má povyražení s jiným chlapem. On jí dodává tu zamilovanost, motýlky v bříšku, vzrušení. Kamarádi a akce jí dávají smích a svobodu.
Jakmile ji opustíš, bude jí chybět někdo, ke komu by se mohla domů vracet. Ten ženatý kolega to nebude, o to se neboj. Pak najednou zjistí, že si sice napíše pár esemesek, možná si i někde vrzne na služební cestě, ale život je o něčem jiném. Potřebuje vedle sebe někoho, na koho se může spolehnout. A ona má na tohle zatím tebe.
Takže já doporučuju dát pauzu. A pak se s ní za čas sejít s tím, že buď ukončí poměr s kolegou a budete se oba snažit, nebo holt smůla. Určitě bych se nesnažil to spravit, zatímco ona bude randit s tím chlápkem. To bys nezvládl. Ona si musí vybrat. Jednoho, nebo druhého.
Souhlasím.
Pro ni momentálně ideální stav- má nový úd, zamilovaná atd., k tobě se vrací jen pro pocit jistoty, peněz a péče o děti. Navrhuji jí odvoz k milenci a to včetně dětí ![]()
Jestli je zamilovaná, má klapky na očích a bude bořit mosty- typicky ženská záležitost.
Přestaň ji lézt do zadku a dělat co ji na očích vidíš, dělej, že ti je to úplně fuk. Až půjde na rande, nehlidej děti. Jed se za ní podívat i s dětmi na tu služební cestu atd. Pokud je milenec ženatý, informuj tu jeho…
Pokud nic z toho nezabere, nech ji jít, nenaděláš nic
Něco ti povím. Přeju ti, aby to to vyšlo a dali jste to zase dohromady. Počítej ale s tím, že budeš už pořád trpět. Myslím ti, že už napořád budeš mít v hlavě, že si někoho našla. Co když si najde zase někoho? Na to budeš neustále myslet, jak vypadne z domu. Je to na palici co? A to teprve bude.
Někdo tady psal, že si máte dát pauzu a čekat, jak se ona rozhodne. A proč? Jak budeš dlouho čekat? Až ji přestane ten druhý bavit? Jak to potrvá dlouho rok, dva?
Je to fakt těžký.
Jestli ma vas vztah jeste budoucnost, poznas jen tak, ze ukazes sve zene, jake to je prijit o super chlapa.Ze na tom chces pracovat, si uz dokazal, ted by mela pocitit trpkou chut tve ztraty. Jestli ji citit nebude, nema cenu, aby si se ty sam snazil a trapil. V te dobe pracuj dal sam na sobe a na vztahu s detma, ty to zvladnes ![]()
Příspěvek upraven 24.09.19 v 16:17
@kliťák píše:
Pro ni momentálně ideální stav- má nový úd, zamilovaná atd., k tobě se vrací jen pro pocit jistoty, peněz a péče o děti. Navrhuji jí odvoz k milenci a to včetně dětí
Jestli je zamilovaná, má klapky na očích a bude bořit mosty- typicky ženská záležitost.
Přestaň ji lézt do zadku a dělat co ji na očích vidíš, dělej, že ti je to úplně fuk. Až půjde na rande, nehlidej děti. Jed se za ní podívat i s dětmi na tu služební cestu atd. Pokud je milenec ženatý, informuj tu jeho…
Pokud nic z toho nezabere, nech ji jít, nenaděláš nic
Tomu se říká Punk
![]()
Ale je to fakt pravda ![]()
@Lumius píše:
Tomu se říká Punk![]()
Ale je to fakt pravda
Co je pravda? Zachovat se jak debil? Ze do smirovani zatahne i deti a jeste pujde rozbit jinam vztah, kdyz ani nevi, jak to u nich je? Ja nekdy fakt nad debilitou lidi zasnu.
@wildcherry píše: Co je pravda? Zachovat se jak debil? Ze do smirovani zatahne i deti a jeste pujde rozbit jinam vztah, kdyz ani nevi, jak to u nich je? Ja nekdy fakt nad debilitou lidi zasnu.
Taky nepovažuji tohle řešení za kdovíjak chytré, ale udělat chlápkovi co mi obtahuje ženu doma peklo by mi nevadilo.
Děti do toho samozřejmě netahat, ty mají dost starosti s novými pupínky.
@Lexter píše:
Taky nepovažuji tohle řešení za kdovíjak chytré, ale udělat chlápkovi co mi obtahuje ženu doma peklo by mi nevadilo.Děti do toho samozřejmě netahat, ty mají dost starosti s novými pupínky.
No on ji neobtahuje prece. A kdyby ano, tak s tvym prispevkem se klidne stotoznuji.
Edit:Prvni bych to ale resila s tim chlapkem, nez do toho tahala jeho rodinu.
@wildcherry píše:
Co je pravda? Zachovat se jak debil? Ze do smirovani zatahne i deti a jeste pujde rozbit jinam vztah, kdyz ani nevi, jak to u nich je? Ja nekdy fakt nad debilitou lidi zasnu.
Debilita? Silná slova…
Na druhou stranu jak se zachovala ona? Rozbíjí rodinu s dětmi a ty to pocítí velmi brzo.
A on má sedět doma a čekat až se mu manželka plná dojmů a milencova spermatu vrátí domů? Uvařit ji nejlíp ještě vyčerpané po sexu večeři a jít si ho vyhonit vedle do pokoje, protože milostivá s ním nespí, aby nebyla nevěrná milenci? Tomu já říkám debilita.
@wildcherry píše:
No on ji neobtahuje prece. A kdyby ano, tak s tvym prispevkem se klidne stotoznuji.
Edit:Prvni bych to ale resila s tim chlapkem, nez do toho tahala jeho rodinu.
Já myslím, že ano. Je to dlouhý příspěvek, četl jsem ho po heslech, možná mi tedy něco uniklo, ale přišlo by mi fakt divné kdyby s ní nespal.
A ano, souhlasím, prvně bych šel za ním a rozflákal mu hubu takovým stylem, že by mu moje žena musela kupovat jogurty. V tomhle případě prostě akce/reakce. Jemu asi není blbé objíždět cizí ženu.
Příspěvek upraven 24.09.19 v 16:33
A že spolu jezdí jak píše na služební cesty a nespí spolu? Tomu nevěří ani děti z mateřské školy ![]()
S tym ze sa odstahujem realne rozmyslam avsak bojim sa ako deti respektive ze to by mohlo mat opacny efekt na moju zenu. Ked som sa vratil po mesiaci domov pri prvom odstahovani tak bola hodne nestastna z mojho navratu. Velmi jej to vyhovovalo.
Jeho kontaktovat nebudem (aj ked mam chut ho zlomit) nestoji mi za to a urcite nebudem kontaktovat jeho zenu. Netusim ake maju manzelstvo. Kazdopadne toto sa prevali aj na jeho strane aj praci skor ci neskor takze si pockam.
Ahojte,
Rad by som Vas poprosil o radu ako postupovat dalej v mojej situacii obzvlast tych co si tym presli (obe strany) a asi porebujem aj povzbudenie
S manzelkou (ja 43 ona 42) sme spolu 18 rokov, dve deti (14/12). Obidvaja sme silne rodinne zalozeny a spolocny cas travime spolu aj s detmi (dovolenky, vikendy) Starostlivost o domacnost mame spolocnu a nikdy sme sa navzajom neponosovali a tom ze niekto taha za kratsi koniec. Dolezite aj menej dolezite rozhodnutia robime spolu a tym ze fungujeme na podobnej vlnovej dlzke sme nikdy nemali rozpory. Deti maju narocnu skolu a venujeme sa im splocne co sa tyka ucenia. V mojom volnom case sa venujem sportu a manzelka az doteraz bola oddana rodine a nerobilo jej to problem. Samozrejme po tolkych rokoch sme spadli do stereotypu avsak to sa snazime minimalizovat spolocnymi dovolenka kde cestujeme ako rodina po svete 3,4 x rocne). Tieto dovolenky su plne v mojej organizacii (nevyuzivame cestovky) a vsetkych nas to naplna. Zaroven som zacal organizovat poznavacie predlzene vikendy s manzelkou osamote po Europe kedze deti uz su samostatnejsie. Co avsak zanedbavame je spolocne traveny cas po praci (vecere, divadlo atd) z dovodu povinnosti k detom a mojim sportovanim. Zial zanedbal som tuto cast a casto krat som nechaval manzelku zaspavat samu kedze po detoch vecer som chodil sportovat (beh a posilnovanie) moja chyba
Manzelka je emocne zalozena a vlastne aj ja, avsak po tych rokoch som jej prestal davat najavo ako mi na nej zalezi. Naivne som si myslel ze ked sa venujem rodine, domacnosti tak to je moj prejav lasky. Je dolezite este povedat ze sa 4ty rok liecim z uzkostno-depresivnej poruchy (exaktnu pricinu som doteraz nenasiel) s tym ze vacsinou som 100% v poriadku (beriem AD) avsak dvakrat som sa pokusal odist z AD a zial mal som relaps. Zial moje spravanie vtedy je utiahnute kedze hodne trpim a urcite to zanechalo stopy aj na manzelke. (teraz je mi jasne ze budem musiet byt na AD dlho a neexperimentovat)
V Juni som zistil ze manzelka sa zamilovala do kolegu (butlava vrba ako povedala sama, tento clovek je zenaty a ma dve male deti, jeho manzelka o tom nevie) a ich vztach zacal v Maji na jej popud po mojom tazsom obdobi ked som jej povedal ze potrebujem urcity cas byt sam aby som sa dal do poriadku. Toto odhalenie prislo 3 dni pred nasou 4 tyzdnovou dovolenkou takze u mna to bolo velmi tazke (zdravotne som vsak uz bol v poriadku) ale dovolenku si moja rodina uzila ve. Podla jej slov je to moja vina pretoze jej chybala neha a dotyky avsak postupom casu priznala stereoptyp a zaroven aj to ze citi ze deti ju uz tak velmi nepotrebuju. Prve dva mesiace som veril ze to rychlo prejde avsak teraz je mi jasne ze to potrebuje dlhsi cas. Zijeme stale spolu (po dovolenke som sa na mesiac odstahoval aby som si to utriedil v hlave a zaroven deti boli na prazdninach prec) avsak vratil som sa stym ze checm bojovat a neviem byt bez deti. Manzelka sa odstahovala do inej izby intinimta je nulova. Deti to vedia a ked sme im to povedali tak uz to vlastne vedeli ale su velmi statocne. Snazim sa nedavat najavo svoje sklamanie. Manzelka sa teraz snazi dohnat „zameskane“ a zacala chodit na akcie s mladsimi kolegami (ale nie s nim). Kedze on je z ineho mesta stretnutia maju len pocas sluzobnych ciest (podla jej slov s nim este nespala a myslim ze jej to mozem verit). Kazdopdne neustale telefonaty, a textovanie to je na dennej baze. Telefon ma neustale pri sebe.
Co sa tyka mna snazim sa nezblaznit a zijem tak by som prisiel na ine myslienky (sport, kamarati) a tak trochu jej davam najavo ze viem byt stastny aj teraz (vidim na nej ze to necakala). Zaroven ona sa snazi davat najavo svoju silu ale pri obcasnych rozhovoroch vidim ze je vystresovana) Co sa tyka vztahu ku mne tak tvrdila este cez leto ze nevie ci s nim bude ale odo mna sa chce oslobodit. Viem ze momentalne knu mne nic neciti. Avsak viem ze vzdy ma milovala a tento momentalny pocit nie je dlhodoby a skor je vysledkom jej zamilovania. V Auguste bolo par dni takych ze sme spolu prezili krasny cas s vsetkym a citil som jej navrat ku mne (povedala ze chce si vybudovat stratenu doveru) avsak po par dnoch sa to stratilo. Neskorsie mi povedala ze sa snim rozisla ale na jeho naliehanie sa k nemu vratila. Teraz je silne naviazana na neho (zamilovana). ja a snazim ukazat svoje lepsie ja (co aj priznala) avsak mavam dni kedy som hodne dole zvlast ked vidim ako s nim textuje a telefonuje.
Dakujem za Vas nazor alebo este lepsie skusenost