Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nejsme spolu, občas si napíšeme po netu, běžné věci. Zatím jsme se nerozvedli, ale to už je jenom formalita.Je mi líto těch let. Zpátky už bych to nechtěla, vrátilo by se to do té nicoty.
To je zbytečný litovat něčeho, co bylo, stejnak to nezměníš
. Říká se, že partneři musí mít nějaký společný projekt, aby jim vztah nezevšedněl. Mnohdy to jsou děti, někdy společný zájmy. Taková ta zamilovanost jako společný projekt funguje jen pár let, pak je holt na čase přidat něco dalšího ![]()
@Gina108 píše:
To je zbytečný litovat něčeho, co bylo, stejnak to nezměníš. Říká se, že partneři musí mít nějaký společný projekt, aby jim vztah nezevšedněl. Mnohdy to jsou děti, někdy společný zájmy. Taková ta zamilovanost jako společný projekt funguje jen pár let, pak je holt na čase přidat něco dalšího
Já vím, že se rozpadne spousta vztahů, kde jsou děti a po kratší době, než 20 let. Musím si nový vztah hýčkat, aby se mi to nestalo znovu…i když v 60 budu mít možná jiné priority.
Začni žít nový život, nemáš děti, nemáš závazky, zvedni zadek a jeď někam do světa nebo si najdi koníčky, zaměř se na sebe na svůj, vztah stejně nezachráníš.
Musíš začít žít svůj život, takhle se akorát trýzníš víc.
Jiné řešení než žít dál mě nenapadá.
Ahojky…
možná budu trošku mimo mísu, ale myslím si že v podstatě na tomto problému není moc co řešit, když už vyřešený je, takže bych chtěla jen přispět k tomu co někdo nadhodil - že v normálním vztahu nemůže fungovat milenecký poměr.
Není to z mé zkušenosti, ale týká se to jedné mojí známé. Ta konkrétně zastávala názor, že svého přítele miluje a proto s ním „sex“ je milování ve kterém je víc než jen ten fyzický vztah. Ale k životu potřebuje i sex pouze na té fyzické úrovni a proto vždycky bude mít sex s jinými muži a dokonce i ženami. A buď to on bude tolerovat a pochopí to nebo spolu nemůžou být. A protože on ji prostě miloval, tak na tuto variantu přistoupil.
A jsem si jistá, že existuje spousta párů, kteří se milují a vztah jim funguje, akorát jsou trošku náročnější po té sexuální stránce a potřebují nějaké změny a vzrůšo a tak u nich funguje sex s jiným partnerem, případně oni dva a další muž či žena…
A dle mého, pokud to tak vyhovuje oběma, tak na tom nevidím nic zvráceného
když v tom mají oni jasno a znají ty hranice, tak proč ne ![]()
Nejak jsem nepochopila ucel diskuse, chces vedet, jestli ma nekdo take nezarliveho manzela? Jenze ve vasem pripade to nevypada, ze by o tebe stal a nezarlil, spis jsi mu uz bohuzel asi byla uplne ukradena? Tezko rict.
Ja rikam svemu chlapovi, ze jestli me jednou bude mit plne zuby, at to rekne a vyresime to jako normalni dospeli lide, at nemusime delat podobne h*adiny (pardon za vyraz)
A detaily psat nebudu, ale vadi-nevadi, nekdy se jeden z paru rozhodne smirit s tim, ze ten druhy ma milence/milenku…myslet si o tom muzeme, co chceme, ale kazdeho volba ![]()
@Anonymní píše:
Zkrátka, pár let nám to už neklapalo, chtěla jsem si ověřit jestli má o mě zájem jinak, než jako o vybavení domácnosti. Dlouhá léta nám vztah fungoval, najednou jsme se odcizili. Děti spolu nemáme.
A to sis ověřila tak že sis dom přivedla bouchače, představila ho manželovi, uvřili jste si kafe, on mu nerozbil držku, tebe nevyhodil z domu??a kamarádi s ním né s Tebou??? hmmm, z toho logicky plyne že vtah nefunguje…
@Anonymní píše:
On nežárlil vůbec na nic, tohle byla poslední kapka.
Takže si roztáhla nohy někomu u Vás doma aby si vyzkoušela manžela??
Je to celé smutné tahle diskuze, takhle bych to neřešila, bála bych se případné reakce
vypadla bych z toho neštastného vztahu potichu jak myš, ale každá jsme jiná, nesoudím, přeju štastné konce
taky máš právo na spokojený život zakladatelko
Tak snažím se zakladatelku pochopit, po dvaceti letech vztahu ho chtěla pokropit živou vodou. Jestli to bylo správné, či ne bych nesoudila. Ženský pro zachování vztahu a probuzení manžela dělají různé šílenosti.
@jenika1 píše:
Tak snažím se zakladatelku pochopit, po dvaceti letech vztahu ho chtěla pokropit živou vodou. Jestli to bylo správné, či ne bych nesoudila. Ženský pro zachování vztahu a probuzení manžela dělají různé šílenosti.
Skoro 20 let jsem byl ve vztahu (stereotyp atd.), ale takovéhle „pokropení živou vodou“ je absurdní!!!
@Anonymní píše:
Nejsme spolu, občas si napíšeme po netu, běžné věci. Zatím jsme se nerozvedli, ale to už je jenom formalita.Je mi líto těch let. Zpátky už bych to nechtěla, vrátilo by se to do té nicoty.
Hmm.. Máš doma veselo.. Nebo spíš, prázdno.. Holka, ať vám to proběhne co nejklidněji a vem to jako cennou zkušenost do dalšího vztahu - nenechat si ho zničit nudou.. Taky mám díky tobě o čem přemýšlet.. Ono, když to funguje samo od sebe, tak člověk asi občas má tendence to brát jako samozřejmost a možná si tý vkrádající se nudy a následného odcizování ani nevšimne..
Díky za diskuzi - ač jsem to nečekala, dost jsem si z ní vzala.
@1simona1 píše:
A to sis ověřila tak že sis dom přivedla bouchače, představila ho manželovi, uvřili jste si kafe, on mu nerozbil držku, tebe nevyhodil z domu??a kamarádi s ním né s Tebou??? hmmm, z toho logicky plyne že vtah nefunguje…
První dnešní procvičení bránice s eMiminem
![]()
Já nechápu, proč se do zakladatelky některé tak navážíte?
Nesoudila bych způsob, jak tohle vyřešila, spíš bych se snažila ji povzbudit. Očividně ji problém trápí, třeba je sama hodně zklamaná z toho, jak to celé dopadlo.
Kdo se nenadělal konin
? Jasně, tohle je teda extra, ale co my víme, jak se k ní manžel choval?
Navíc některé „chytračky“ tady pátrají po důvodu a smyslu založení diskuze
.. představte si, že ne vše musí dávat smysl, člověk se jen někdy potřebuje úplně obyčejně vykecat, vypsat, podělit se, zeptat se… zabte ji
!
Zakladatelko, drž se a snad Váš rozchod proběhne co nejklidněji, ať můžeš začít nový, šťastný vztah
![]()
@Amber_1977 píše:První dnešní procvičení bránice s eMiminem
![]()
![]()
Mně to teda vůbec vtipné nepřijde ![]()
Simona, či jak se jmenuje ta, kterou cituješ, je obyčejně sprostá ![]()