Manželovi se nelíbí bydlení, co s tím?

Anonymní
19.7.26 15:29

Manželovi se nelíbí bydlení

Ahoj,

já už asi nevím, co mám na to říct.

S manželem jsme spolu pár let a z toho tři roky manželé… Bydleli jsme v jednom městě a platili nájem 15tis.. já se přestěhovala za ním. Jenže jsme si našli práci a prostě byla daleko a platit 15 tisíc do vzduchu přišlo dost zbytečný. Tak jsme se domluvili a sám to chtěl, bez žádného nuceni, že půjdeme bydlet k mé matce. Je to dvougenerační dům a dole je to prázdné. Platíme úplně nic. Jen za energie..

Teď, po dvou letech, kdy byl spokojený a šťastný, je to šílený. Narodil se nám syn, je mu 5 měsíců a on se úplně změnil a vadí mu úplně vše. Chce se přestěhovat. Jenže já jsem zde spokojená, minimální placení, obchody 5 minut a škola, školka to samé.. prostě plnohodnotné město a přitom to velký a hektické není… Mám tu kamarádky, přátelé. On sice ne, ale já nechci zpět do jeho města. Tak řekl, že třeba jinam. Jenže co budu dělat jinde? Budu úplně sama, co plánuje za změnu bydlení… Budu potřebovat pomoct a budu jezdit k babičce nebo mamce 50 km…

Další možná věc je, investovat do domu a udělat úplně vlastní vchod. Teď máme to sice rozdělené a máme soukromí, ale chodba je společná… Já fakt nevím. Jak byste to řešily? Dítě bude určitě zde, kde teď bydlíme, na tom lépe. Máme zahradu, vše kousek, má tu mimi kámošku, se kterou bude chodit do školky :nevim: a je to můj a jeho domov. Jenže on prostě není spokojený… Chodí do práce na směny, takže budu doma prakticky sama..a peněžně bychom šli na tom jakž takž..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16776
19.7.26 15:33
@Anonymní píše: Více

A s tvojí mámou se nějak často potkáváte? Nebo co mu teda vyloženě vadí? Bydlení jako takové, nebo místo / město? Dříve nikdy nemluvil o tom, že by tam už bydlet nechtěl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8909
19.7.26 15:39

A to má s tvoji matkou nějaké konflikty? Hádají se? Je mezi nimi problém se v něčem domluvit? Nebo vám matka mluví do života/vychovy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
19.7.26 15:42

Manžel s tím souhlasil, když ještě neměl tu zkušenost. Ty jsi tam „doma“, on ne. Ty tam máš kamarády, on ne. Mrzelo by mě, kdyby mému partnerovi bylo jedno, že jsem někde nespokojená a nešťastná. Budete to muset nějak rozlousknout. Kromě toho, být manželem, nechtěla bych jednou odejít s igelitkou, ten dům vám nepatří. A dvougenerační bydlení není pro každého, vic diskuze tady na fóru. Měli byste se osamostatnit, a pořídit si společné vlastní bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43080
19.7.26 15:48

NIKDY bych nebydlela s nikým z rodiny, nedělá to dobrotu. Nedivím se tvému muži. Co je na tom špatného najít si vlastní bydlení, kde budete spokojení oba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4557
19.7.26 15:54
@Betty MacDonald píše: Více

Miluju své rodiče a máme výborné vztahy, ale bydlet nimi maximálně na přechodnou a nezbytně nutnou dobu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34584
19.7.26 15:56

A co kdybys myslela trošku i na něj, a ne jen na sebe? Ty tam máš mámu, kamarádky atd. On nikoho. Takže se asi cítí tak, jak ty se cítit nechceš. Je výhoda, že platíte jen energie, o tom žádná. Jak vychází s tvojí mámou? Jakou pomoc máš na mysli? Nezvládneš dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7085
19.7.26 16:06

Zkusil to, nevyhovuje mu to. Na to má plné právo. Chtěla bych vědět, co konkrétně mu vadí, a jestli je to možné ještě nějak upravit k jeho spokojenosti. Jisté však je, že tvůj postoj je dost sobecký - Tvoje rodina, Tvoji přátelé, Tvé rodné město.. A jednou nejspíš tvůj dům nebo jeho část. Třeba mu tohle vadí úplně nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
19.7.26 16:09

Tohle se tady řeší pořád, ale spíš obráceně, kdy se žena přestěhuje k chlapovi do domku s jeho rodiči. To teda nedělá dobrotu skoro nikdy. Já se tedy tvému muži nedivím, zřejmě mu tam něco hodně vadí, co jsi nenapsala. Ona ta změna z nadšení z bydlení s tvojí rodinou a to, že se chce najednou odstěhovat, není jen tak z ničeho nic. V rámci udržení manželství bych odtamtud vypadla a našla si s manželem nějaké jiné samostatné bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
19.7.26 16:11

Jestli si manzela a vaši rodiny aspon trochu vážíš, začni s nim resit jak to udelate, abyste bydleli fakt jak rodina sami a jak to poplatite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
19.7.26 16:14

Tak hlavně, jestli manžel vydělá tolik, aby byl schopný ufinancovat pronájem bytu nebo domu tam, kde se mu bude líbit a kde mu také později nikdy nic patřit nebude a bude cpát peníze do cizího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43080
19.7.26 16:15
@Paní.Norrisová píše: Více

Přesně, já miluju své děti, ale jsem opravdu ráda, že každé z nich bydlí ve svém. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20999
19.7.26 16:26

No takže teďka jste nasetrili základ hypotéky jo? Nebo on chce jít zase někam do nájmu?

A nenapsala jsi jedinou věc, která mu vadí…

Však když dělá na směny, tak může si udělat klidně výlet za někým apod. ty doma trpět nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34584
19.7.26 16:37
@Taara69 píše: Více

Tak dva roky platěj jen energie, tak maj snad našetřeno ne? Třeba chce svoje bydlení, co je na tom špatného? A i kdyby ne, tak tam bude nějakej problém, to ale zakaldatelka nepíše. Ona je spokojená že jo. Je dost sobecká. Pořád jen já já já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
19.7.26 16:42

Hledala bych nové bydlení někde poblíž, abych měla blízko rodiče, kamarádky, školu, školku atd.
Ale rozhodně bych nebydlela někde, kde by manžel nebyl spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí