Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak se stavíte k plnění manželských povinností, když jeden je stale bez nálady? Měl by se překonat, aby „byl klid“? Nebo by se do toho prostě neměl nutit? Je to nároková věc ve vztahu?
Asi bych se snažila zjistit, proč je ten druhý stále bez nálady…, protože zdravý jedinec prostě sem tam náladu má…
Tak chápu, že je rozdíl jestli je partnerům 20 nebo 50. Že pro někoho je dlouho týden, pro druhého až třeba rok…
Nutit se do niceho nemusis, narok na to neni. Ten nespokojeny to casem urcite nejak vyresi a budes mit klid naporad ![]()
Říkat tomu „Manželské povinnosti“ je blbost jen z principu… Aby mohlo manželství a obecně vztah zdravě fungovat, tak za a) žádný nátlak a dělání něco z donucení a za b) hledat aktivně příčinu k dlouhodobému snížení chuti na toho druhého…
Tady není moc co řešit - všechny ostatní možnosti, než hledat příčinu a vyříkat si to jsou akorát jen krok do toxického vztahu… ![]()
Příspěvek upraven 27.12.24 v 17:54
Nárokovat se to nedá. A člověk, který se bude překonávat „aby byl klid“ si k tomu, jako k „nutnému zlu“ bude pěstovat jen větší odpor. Hledala bych důvody nízkého apetitu a zkusila je řešit. Pokud řešení není a potřeba partnerů se liší tak výrazně, že se bude muset vždy jeden z nich překonávat, je pro oba lepší najít si někoho kompatibilnějšího. ![]()
Já jsem ta bez nálady, sem tam se překonám. Je mi jasné, že spokojený a zdravý vztah bez intimity nejde. Ale někdy si říkám jak by mi bylo fajn kdybych byla sama a „nemusela“.
Já jsem taky ta, co nikdy nechce. Příčina je jasná, jsem večer unavená, moje největší chuť na sex je odpoledne. Mám to cirkadianně. Já se překonávám, někdy se mi to i líbí, ale orgasmu večer nedosáhnu. Sex máme každý den, děti 3 a 4r.
Za manželskou povinnost považuju péči o vztah, když už něco ![]()
No a mluvíme tady vyloženě o souloži nebo i o nějakém mazlení/osahávání/intimitě?
@Jagwa píše: Více
Určitě nutit, jelikož je to povinnost, ale jenom v manželství, proto se tomu i říká manželská povinnost. Jenom partneři mají smůlu, jelikož protějšek nemusí nic!
![]()
Nikdy jsem nebyla moc na sex, stačilo mi to 1-2× do měsíce, manžel byl o dost živější. Až co má cukrovku mám pokoj ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak jestli máte sex každý den, tak se nedivím, že se ti do toho nechce. ![]()
Já mám teda sex ráda, ale mít ho tolik let denně, to už je pak fakt povinnost.