Maso v Albertu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Všechnoznám
23.10.24 09:38
@LiduNe píše: Více

Jenže naprostá většina zprávu vidí, pohorší se a v neděli se nadlábnou kačenou se zelím. Mňam. Nechápu. Fakt ne. A to si fakt vezmi, jak tohle zacházení musí prožívat třeba mimořádně inteligentní prasata (na jejich velkochovy se teda nemám žaludek ani podívat). Mísu řízečků v restauraci bych si dát nedokázala.

Btw, můžete brojit proti Albertu, ale jak dáte děcko do školní jídelny, co tam asi tak je za maso (prakticky denně, když není aspoň na výběr vege - kuře, prase, kuře, prase, kuře, prase, fuj).

• Citovat
  • Upravit
2002
23.10.24 10:04
@Havlova píše: Více

Takových řeznictví moc neznám, tady jsou klasická řeznictví, která odebírají maso z okolních jatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33510
23.10.24 10:12
@laura.nov77 píše: Více

On to ale nikdo neobhajuje, ale je to všude. Nebo co sis myslela? Tak nejez maso vůbec, nebo si pořidˇsvoje slepice, prase a krávu. Pak budeš mít jistotu. V obchodě jí nemáš nikdy. Bohužel se s tím asi nedá dělat nic. Ale hnus to je, o tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
23.10.24 10:21

@arinecka tak jestli se to ale podařilo změnit v Nizozemsku a Belgii, tak by snad mohl Albert udělat změnu i zde, ne? Proč mají být Češi zase zákazníci druhé kategorie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33510
23.10.24 10:22
@ERik96 píše: Více

Protože si to necháme líbit? Vždytˇto každej kupuje, tak proč by se to mělo měnit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.10.24 11:55
@Všechnoznám píše: Více

Jak se tedy stravuje tvoje dite? Davas mu vlastni jidlo do krabicek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17849
23.10.24 12:11
@Všechnoznám píše: Více

Taky uz moc neverim ve zmenu. Vetsine je fuk, ze konzumuji maso ze zvirat z koncentraku, protoze ty velkochovy jsou zvireci koncentraky, kde to zvire trpi od narozeni po smrt. Vztah vetsiny lidi k zviratum v chovech je stredoveky…v 21 stoleti, kdyz vime, jake maji zvirata prirozeny potreby, jak vnimaji, jak citi emoce, strach, bolest…deprivaci… nezmeni se to, vetsina lidi, kdyz je konfrontovana s realitou chovu, rekne, ze je to hrozny, ale dalsi den se nadlabne rizkami koupenymi za par kacek ze supermarketu. Takovy je clovek. Ja uz nejak prestavam verit, ze v tomto nastane vyraznejsi posun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
23.10.24 12:25

A ted si kukni jak sa chovaju kravy na mlieko a jakym sposobom je to mlieko ziskavane…
Bohuzial vsetko, maso, mliecne vyrobky pochadzaju od zvierat na pokraji smeti utyranych…

co myslis, o co sa cele roky vegani snazia, ked na to vsade upozornuju?

a kvalitne veci nikdy nekupis za nizku cenu, nikdy, jedine, ze to bude dotovat stat, ale to pak napr ubere inde, trebars bude rodicak len polroka…to uz vidim, jak by si ludia radsej vybrali kvalitnejsie jedlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.10.24 12:28
@My Melody píše: Více

A ty jsi tedy vegan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
23.10.24 12:28
@My Melody píše: Více

Bude posun v tom, ze maso bude z hmyzu, ja to kvitujem, mne osobne je jedno ci je sunka z prasata nebo zo cvrcku, ked to bude chutnat plus minus stejne…a normalne maso sa kupi 1× tyzdenne nebo tak, kedze bude mega drahe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
23.10.24 12:36
@TARONA píše: Více

Myslíš že šunka ze cvrčků může chutnat plus mínus jako vepřová? :nevim: No možná ano, pokud se do ní napere ještě kdoví co. Zdravé to tedy asi rozhodně nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
23.10.24 12:42
@ERik96 píše: Více

No a budeš akceptovat dvojnásobnou cenu jak jsem tu uváděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
23.10.24 12:43
@pikola píše: Více

Presne tak. Polovina kurat na plose haly= dvakrat vetsi cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17849
23.10.24 12:57
@veria píše: Více

Zkousela jsem veganstvi, ale nedelalo mi to dobre, takze jsem se vratila k vegetarianstvi, maso nejim vubec, od puberty a muzu potvrdit, ze maso clovek nepotrebuje.
Jim vajicka, kupuju je v bio obchode z farem, kde jsou slepky navolno venku. Jogurty jim vetsinou kokosove s probiotickymi kulturami, obcas mam normalni mlecny jogurt, ale snazim se to omezovat. Mleko jen sojovo-vanilkove, kokosove, oriskove, ty mleka miluju, kdyz jsou kvalitne, ale drahsi, chutnaji skvele, misto slehacky pouzivam kvalitni kokosovy krem.
Obcas si jako doplnek davam taurin, dlouho jsem o taurinu nevedela, ale pak jsem o tom nekde cetla, tak si ho obcas kupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
23.10.24 13:04

@veria
ani veprova sunka neni zdrava, takze je to stejne jedno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...