Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, co používáte za šampóny na mastné vlasy. Mně se po porodu úplně scvokly a mám je na druhý den po umytí opět mastné. Šámpónama na tento typ vlasů, je to snad ještě horší a ani intervaly umytí nemůžu prodloužit, protože pak bych mohla ven jen v čepici. A když jsem to zkoušela, stejně nepomáhá. Některé šampóny mi zanechávají i mastný povrch hned po umytí ( nějak nejdou smýt ať se snažím sebe víc ) takže je to dost na pr. Takže jestli máte odzkoušené nějaké triky typy jako např. sůcé šampóny, zábaly, přírodní věci tak sem s tím díky za rady
Ahoj, začala jsem používat obyč. kopřivový šampon a mam klid, už nemyji denně ![]()
@LenaNell píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, co používáte za šampóny na mastné vlasy. Mně se po porodu úplně scvokly a mám je na druhý den po umytí opět mastné. Šámpónama na tento typ vlasů, je to snad ještě horší a ani intervaly umytí nemůžu prodloužit, protože pak bych mohla ven jen v čepici. A když jsem to zkoušela, stejně nepomáhá. Některé šampóny mi zanechávají i mastný povrch hned po umytí ( nějak nejdou smýt ať se snažím sebe víc ) takže je to dost na pr. Takže jestli máte odzkoušené nějaké triky typy jako např. sůcé šampóny, zábaly, přírodní věci tak sem s tím díky za rady
Mě nezabírá nic myji si vlasy obden a ten druhý den je dávám do culíku
jo a takhle to mám už 20let ![]()
@kopejka píše:
Mě nezabírá nic myji si vlasy obden a ten druhý den je dávám do culíkujo a takhle to mám už 20let
taky tak ![]()
@burgundy Slyšela jsem, že kopřivový stmavuje odstín vlasů do hněda a já jsem blond
a ještě chodím na melír, abych byla výraznější
Jsem na tom stejne jako holky vyse. Zmena nastala az ted, ve druhem tehotenstvi, ale pochybuju ze mi to vydrzi po porodu. Ja pouzivam suchy sampon, prodlouzi mi to intervaly v myti o den az dva.
@kopejka píše:
Mě nezabírá nic myji si vlasy obden a ten druhý den je dávám do culíkujo a takhle to mám už 20let
Dělám to stejně, jeden den vypadají vlasy celkem fajn, druhej den culík. Mýt si vlasy večer je uplně zbytečná práce, do rána budou k ničemu…
![]()
Kopřivový šampon mi pomohl k vlasům jako chemlon, takže jsem od něj poměrně brzy upustila (používat balzámy pak bylo kontraproduktivní). Myju si vlasy každý den ráno.
Už mi asi nic nepomůže. ![]()
@Dafné píše:
Dělám to stejně, jeden den vypadají vlasy celkem fajn, druhej den culík. Mýt si vlasy večer je uplně zbytečná práce, do rána budou k ničemu…![]()
i ja to mam stejne. Kdyz jsem chodila do prace, musela jsem privstat a myla jsem denne.
Taky se mi vlasy strašně mastily (myla jsem je denně, max. obden) a co používám toto http://www.branakdetem.cz/…aturinka.htm, stačí mi je umýt jednou až dvakrát týdně.
Šampon Alverde Henna s olivou. Myla jsem denně, někdy už byly ty vlasy na umytí už večer. Teď myju obden, ale mohla bych i až třetí den a pořád by to ušlo. Někdy používám suchý šampon-klasika sypací.
@AliTad píše:
Taky se mi vlasy strašně mastily (myla jsem je denně, max. obden) a co používám toto http://www.branakdetem.cz/…aturinka.htm, stačí mi je umýt jednou až dvakrát týdně.
To funguje jako mýdlo, akorát se s ním matlají vlasy?
Ja stim teda problem nemam, ale pritel ano a kadernice mi poradila koupit si v lekarne nejaky i drazsi sampon na mastne vlasy a umyvat vzdy 2krat. Poradne oplachnout spis vlaznou vodou, ne horkou, ta tim zaparenim pokozku zamastuje a v zadnem pripade nemyt vlasy vecer, tim, ze se v noci tre hlava po polstari se taky masti.
No tak ja s nimi mam problem furt
Taoze neporadim
Ale co mi trochu pomohlo-tuzidlo ![]()
Moje babicka mi radila obcas umyt jarem. Urcite jsou potom leskejsi.