Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Můj třináctiletý syn je velmi nešťastný ze svých vlasů, které se mu rychle mastí. Své vlasy si kvůli rychlému maštění nyní myje denně, avšak i tak se mu po několika hodinách po umytí mastí a vypadá to, jako by si je snad měsíc nemyl… Řekla jsem mu, ať si je zkusí mýt 3× týdně, ovšem výsledek byl ještě horší. Koupila jsem mu několik šamponů (aktuálně máme doma Fructis a Nivea), ale ani jeden nijak výrazně nepomohl. Snažila jsem se mu vysvětlit, že to není nic špatného a někomu se prostě vlasy mastí víc, někomu míň, každopádně se mu za to spolužáci ve škole a mají rádoby „vtipné“ poznámky…
Pokud byste měli jakékoliv zkušenosti a rady, které Vám pomohli, budu moc ráda.
@Renca28 píše:
Zdravím všechny,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Můj třináctiletý syn je velmi nešťastný ze svých vlasů, které se mu rychle mastí. Své vlasy si kvůli rychlému maštění nyní myje denně, avšak i tak se mu po několika hodinách po umytí mastí a vypadá to, jako by si je snad měsíc nemyl… Řekla jsem mu, ať si je zkusí mýt 3× týdně, ovšem výsledek byl ještě horší. Koupila jsem mu několik šamponů (aktuálně máme doma Fructis a Nivea), ale ani jeden nijak výrazně nepomohl. Snažila jsem se mu vysvětlit, že to není nic špatného a někomu se prostě vlasy mastí víc, někomu míň, každopádně se mu za to spolužáci ve škole a mají rádoby „vtipné“ poznámky…Pokud byste měli jakékoliv zkušenosti a rady, které Vám pomohli, budu moc ráda.
To je pubertou, v tomhle věku se někomu hodně mastí vlasy. Klidně ať si je myje každý den, případně najděte ještě nějaký suchý šampon bez výrazné vůně. Chce to spíš řešit nějakým účesem, kde to nejde tak vidět, ideálně hodně krátké vlasy.
Poradila bych se v lekarne, to chce jiny sampon nez obycejny z drogerie
V puberte je to normalni. Mne se vlasy hrozne moc mastily, kdyz jsem byla tehotna. Nepomahalo mi vubec nic, az mi potom moje skotska tchyne namichala nejakou jeji tradicni… recepturu
a to byl doslova zazrak, nikdy mi nic nefungovalo tak rychle a dobre. Bylo to neco z ovoce a z octa, uz nevim, ale kdyz jsem se to pak pokousela udelat sama, nikdy to nemelo takove ucinky jako od ni
recept bych asi jeste dohledala ![]()
Celkove pry jablecny ocet dost pomaha, ale do toho jsem se ja nepoustela, tak nevim.
Zkusila bych vlasy hodně hydratovat, nějakou masku, gariner hair food je dobrý, po umytí kondicioner na opláchnutí a možná i bezoplachovy bych klidně zkusila, nemá co ztratit, a taky at si do vlasu moc nesaha rukama během dne. Je dost možné, že to patří k pubertě, jiné hormonální problémy nemá?
no, hele, bude léto, tak nějaky šikovný klučičí krátká sestřih vyřeší jeho problémy.
Mně na mastné vlasy nepomohlo nikdy nic. Ani šampony z lékárny, ani mytí 2× týdně, vždy na chvíli zabere melír, ale to vám nepomůže
V případě chlapce bych volila krátký sestřih, pokud mu to jakžtakž sluší, a vlasy zkrátka při sprše mýt každý den, tu hlavu jen setře ručníkem a má vlasy suché, není s tím žádná práce.
Šampon Ducray z Dr.Maxe, teď stojí asi 450 kč za tuším 100 ml, ale výsledek úžasný.
Mě když bylo 13 tak jsem si je myla max 2× týdně, většinou ale jen jednou a bylo to v pohodě. Ale nevím, každý to má asi jinak. Ve vašem případě bych asi koupila nějakou masku na vlasy a myla bych je třeba při sprše, kluci mají vlasy uschlé hned (pokud je nemá dlouhé). Jak už tady holky říkaly, zvolila bych krátký střih, aby se to skrylo. Myslím ale, že to přejde. ![]()
Fructis a Nivea jsou absolutne nejhorsi sampony, co můžeš na mastnejsi vlasy použit, fuj
jo, ještě zdatně konkuruje syoss
ty by zmastily i Saharu snad ![]()
Vyhod je a kup něco vhodnějšího, třeba dixi Kopřivovy, nebo od Tierra verde nebo od Attitude. Lépe proste něco přírodního. Ale třeba i obyčejné pánské sampony 3v1 jsou dobre.
Mýt často je nemusí, ale můžete použit místo mytí občas suchý sampon, to je taky super. Hlavně ho už nenuť s tím nic nedělat, jsou to hormony a musí se to proste nějak zvládnout.
Mě se osvědčilo šampony na objem s citrusovou složkou. Odbarvit. Nemám vysloveně top šampon.
V pubertě jsem si myla hlavu i 2× denně někdy i jarem.
Občas za tu mastnotu může i špatná teplota vody. Moc horká třeba.
Je úplně jedno že je to pubertou. Mytí vlasů denně je prostě špatně. Zvyknou si na to a pak bude tuplem jedno, kolik synovi bude. Žádná horká voda, nejlépe žádný šampón z drogerky, ale přírodní. Synovi mohou chybět důležité vitamíny, prvky.
Bude to věkem a řekla bych, že i stravou. Méně bych kořenila.
@debra.morgan píše:
Zkusila bych vlasy hodně hydratovat, nějakou masku, gariner hair food je dobrý, po umytí kondicioner na opláchnutí a možná i bezoplachovy bych klidně zkusila, nemá co ztratit, a taky at si do vlasu moc nesaha rukama během dne. Je dost možné, že to patří k pubertě, jiné hormonální problémy nemá?no, hele, bude léto, tak nějaky šikovný klučičí krátká sestřih vyřeší jeho problémy.
Mě osobně se po kondicioneru vlasy mastí trochu víc než bez něj.
@Taktinevím píše:
Mě osobně se po kondicioneru vlasy mastí trochu víc než bez něj.
Mně taky. A nesnesu ani fén, to pak je taky děs. Myju hlavu každý den a mám kvůli tomu krátký sestřih.