Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
souhlasím, raději jeden a pořádně než mít guláš a neumět pořádně nic. Taky mě to napadlo v souvislosti s jazykovým vzděláním pedagogů. Znám pár, co byli vždycky napřed o lekci před žáky ![]()
Malá má tady v první třídě povinně němčinu, ale v klidu bez stresu, hodně poslouchají, žádné úkoly, ale i přesto zná už spoustu slovíček a hlavně s rodilým mluvčím ![]()
Holky, já teď malinko odbočím ale: mám otázku nosí vaše děti do školy tablet, mobil - chlubí se s tím?
@pvmr píše:
Holky, já teď malinko odbočím ale: mám otázku nosí vaše děti do školy tablet, mobil - chlubí se s tím?
jo, kluk teď dostal mobil, má ho asi týden. občas už bývá doma sám
tak potřebuji, aby měl na mne spojení, kdyby něco. jestli se s ním chlubí, to netuším. spíš myslím, že si jenom tak v lavici sedí a poslouchá rádio či paří hry… holky mobil jako prestiž nikdy nebraly, i když tedy byly rády, pokud ho měly kompatibilní s mobily kamarádek (jako třeba že obě měly v mobilu foťák a bluetooth, aby si mohly fotky přeposílat a tak).
@Les2311 píše:
vzhledem k tomu že obecně vzato je po skončení základky jazyková úroveň nevalná, tak bych klidně učila celou základku povinně jenom jeden jazyk, ale rozšířené hodiny, lepší umět jeden jazyk dobře než dva blbě…
S tím naprosto souhlasím - jedna hodina cizího jazyka týdně, tak jak je to na většině základek, je ztráta času. U nás prvňáci mají 4 hodiny angličtiny týdně, takže doufám, že za dva roky budou vidět nějaké výsledky.
@pvmr píše:
mobil ještě nemáme, uvažujeme, že letos v létě, ale pokud by bylo na mě, tak bych počkala asi až do návratu do ČR, tablet ano, ale do školy nenosíme
@pvmr píše:
Nee, nic takového zatím nemá. Ne, že by nechtěla, ale ona všechno ztratí nebo rozdá
.
@pvmr píše:
Synovi spolužáci nosí.
A syn od ledna bájí o tom, že si napíše Ježíškovi o iPad, protože dva spolužáci ho dostali pod stromeček, donesli ukázat do školy a hráli si s ním o přestávkách.
Budeme muset doma provést školení o tom, jak je to ve skutečnosti s Ježíškem, vánocema a dárkama. ![]()
@Hanullka píše:
Nee, nic takového zatím nemá. Ne, že by nechtěla, ale ona všechno ztratí nebo rozdá.
no to mě děsí, Amber je taky taková, ztratit ani ne jako spíš věnovat ![]()
Já jen že dneska mladý přišel s tím, že jedna holčina přinesla tablet do školy, no všechny děti se seběhli (to je jasné) a každý chtěl na něm aspoň ciknout, náš mladý samo taky - takže tam cosi pohrál a zase to vrátil - doma tohle všechno povykládal - no a já mu řekla, že příště na to nemá raději šahat, aby kdyby se s tím něco náhodou stalo a děti by to svedli na něho, že to udělal on, že by jsme to museli zaplatit, ikdyby to nebyla pravda, protože nikdo dospělý u toho nebyl a tak se neví kdo to udělal - připadal mi docela smutný, nevím - udělala jsem to špatně
On nemá ani mobil ani tablet - ten máme společný a mobil mi zatím příjde zbytečný ![]()
@krmar píše:
@MaWe @pvmr to je fakt, jsme dvě, mě teda fakt připadá, že snad jediný dvě na zeměkouli, kde ani jeden neovládáme takové základy jako je aj
tak já musím pro Fílu do školy, najak to tru s vámi uteklo
Ahoj, nejste samy. Hlásím se do klubu matek neznajících AJ
. Poznám barvy, pár čísel a některá slova. Děti si musí umět poradit samy.
Minulý týden přinesla dcera trojku z AJ, ze slovíček na ní vyšel třeba čtverec nebo kruh
. Teď v pondělí děti dělaly test a dcera má 1* a syn 1, takže pohoda.
AJ je jediný předmět, kde jim fakt nemůžu pomoct
. A jsem ráda, že to mají už od první třídy. Mají jednu hodinu vyučování, jednu hodinu VV v angličtině a dala jsem jim dva kroužky, AJ s lektorem a AJ s pedagogem.
@MaWe píše:
no to mě děsí, Amber je taky taková, ztratit ani ne jako spíš věnovat
Joo, to je těžký. Ona rozdá úplně všechno
, a má na to vždycky takovou odpověď, že přece nesmí být hladová
.
@pvmr Já bych to taky tak řekla. V sedmi letech mi to přijde stejně zbytečný, pokud teda nebývá sám doma.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat