Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
U Ambrušky ve škole si svačiny i vyměňují a protože jezdívá školním Busem, tak na odpoledne si vždycky něco přeje pro všechny kamarady ![]()
@krmar taky u Vas Dela svaciny manžel? ![]()
@pvmr píše:
Holky, já teď malinko odbočím ale: mám otázku nosí vaše děti do školy tablet, mobil - chlubí se s tím?
Ta starší - třeťačka, má mobil, ale je to hodně stará nokia. Ma to jen na nutné volíni, protoze chodi samy do hudebky, tak abych mela jistotu. Ted bude mit narozky, tak asi koupime v bazaru novejsi, uz ma vyhlidnuty. Ale docela chape ze telefon ma kvuli komunikaci, ne na hrani
@krmar píše: …, tak mu manžel řekl, že teda zítra mu dá jen jednu, že tolik holčičku cpát čokoládou nebudeme
@MaWe no manžel má teď noční, tak nemusím vstávat a vypraví Filípka on ![]()
Jo já jsem moc ráda, že není škrt a podělí se, jen aby zase nebyl takový trouba a nechal si i pro sebe. Tuhle když šli z plavání, tak se zase dělil o perník, tak jsem říkala, že je hodný, že holčička ještě zůstává ve družině a měla by hlad a on už jel domů, tak se mohl docpat doma. Příště chtěl brumíka, tak jsem ho rovnou upozornila, že pokud ho zase bude dělit, tak z něj nic moc nezbyde
.
@MaWe vždyť to je dobře, taky hodnej tatínek. Našemu taky není zatěžko se postarat o děti, jen nepřebaluje ![]()
Ahoj,
moje děti na Ježíška zatím věří, chtěla jsem jim říct pravdu, ale nakonec jsem to nedokázala.
Tablet si děti užívají, když jsou u táty, já mám doma jen velký počítač a na ten děti nepouštím.
Zatím mi nikdo nepřišel s tím, že chce něco, co má spolužák, tak jsem ráda. Zdá se mi, že tam zatím nejsou mezi dětmi příliš velké rozdíly. Měla jsem obavu, aby se dětem nikdo nesmál, že jsou z rozvedené rodiny, ale děti si zatím nestěžovaly. A když mi paní učitelka řekne, že jsem chudák, protože jsem sama na dvě děti, tak říkám, že nejsem chudák. Děti mají, co potřebují, mají i to, co nepotřebují, ale nedostanou všechno, na co si ukáží. Snažím se je vychovávat ke slušnosti a skromnosti. Je možné, že s přibývajícím časem se nároky dramaticky změní, ale zatím si užívám toho, že dětem stačí drobné radosti
.
Předpokládám, ze nebudeš v te tride jediná rozvedená maminka a oni přece tatínka maji, jen hold nezijete spolu ![]()
@MaWe jo to vím, tak to si to umíš pěkně zařídit no
, ale zase máš víc práce s dvojí školou u malé.
Hlavně bych musela vstavat o dost dřív, abych to všechno stihla. Ambrus se musí kopat z postele a nahanet s bičem jinak by stala před zrcadlem a kochala se ![]()
Jinak ona žila v tom, ze když ji odvedu ke školnímu busu, tak si jdu zpátky lehnout
![]()
@MaWe No tak to já jsem někdy dělala
, ale většinou tak na půl hodiny, pak už se zase budila princezna, ta se teď budí tak do půl 9 - a já s ní ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat