Matematika help
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@terinka4444 píše:
Jak zjistím úhlopříčku obdélníku, když znám stranu a a b, ale jsem páťák, neznám pythagorovu větu a nesmím používat kalkulačku?
Měřením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 naučím se Pythagorovu větu
Ne, já tohle nechápu, to je zas nějaký Hejný, že?
Proč to těm dětem dělaj…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já osobně bych si v 29 letech asi narýsovala trojúhelník a stranu pak změřila ![]()
- Citovat
- Upravit
@Helileli píše:
@terinka4444 naučím se Pythagorovu větuNe, já tohle nechápu, to je zas nějaký Hejný, že?
Proč to těm dětem dělaj…
To je hroznej nesmysl ten Hejný. Chudáky děti nutí přemýšlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijímačky na gympl od cermatu. TVL v každém testu je takovýhle nějaká priblbla uloha. Nejde měřit, to mají předtištěné a je dáno, že třeba rozměr čtverce je 100*100, ale neodpovídá to velikosti. Cesta vede úhlopříčkou přes obdélník složený ze šesti čtverců a je potřeba spočítat přesnou délku cesty a napsat číslo. I s postupem. Ale jak jako, i když ji naučím Pythagorovu větu, stejně to neodmocni, jako co s tím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Přijímačky na gympl od cermatu. TVL v každém testu je takovýhle nějaká priblbla uloha. Nejde měřit, to mají předtištěné a je dáno, že třeba rozměr čtverce je 100*100, ale neodpovídá to velikosti. Cesta vede úhlopříčkou přes obdélník složený ze šesti čtverců a je potřeba spočítat přesnou délku cesty a napsat číslo. I s postupem. Ale jak jako, i když ji naučím Pythagorovu větu, stejně to neodmocni, jako co s tím?
Dáš mi přesné znění? To musí jít nakreslit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
To je hroznej nesmysl ten Hejný. Chudáky děti nutí přemýšlet.
Ta hele no já nevim, ona celkem v matematice šla Hejný exceluje, dneska přišly výsledky z Klokana a má 115 bodů ze 120. Ale ta kráso, ty cermatu testy
je v nich prostě mimo, pravda, že já taky nevím, co s tím, jak to mám spočítat na úrovni patařka bez kalkulacky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ježíš píšu z mobilu a ten mi to opravuje na text ala tatar
jdu na notebook
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:předtím to, chvilku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Ta hele no já nevim, ona celkem v matematice šla Hejný exceluje, dneska přišly výsledky z Klokana a má 115 bodů ze 120. Ale ta kráso, ty cermatu testyje v nich prostě mimo, pravda, že já taky nevím, co s tím, jak to mám spočítat na úrovni patařka bez kalkulacky
To byl pokus o ironii, ta matematika mi přijde úžasná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
No a k těm testům nemůže mít s sebou rýsovací potřeby?
Kdyby jo, neřešila bych a fakt si to klidně narýsovala ![]()
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. píše:
hele tady, čtverečky mají 100 krát 100 metrů. má spočítat přesné délky tras, to pak seřadit a psát přesně v metrech rozdíl nejdelší a nejkratší. A hodnotí se i výpočet. Jenže jak, když prostě nespočítá úhlopříčku
fakt v každém tom vzorovém testu nějaké takové hičmo čáry přes čtverce a počítej, jak jsou dlouhý a výsledek není výběr z možností, ale musí se psát přesné číslo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tunrida píše:
No a k těm testům nemůže mít s sebou rýsovací potřeby?Kdyby jo, neřešila bych a fakt si to klidně narýsovala
na to nemá čas, aby tam přerýsovávala nějaké složité cesty a přeměřovala. Musí na to být nějaký logický postup, jenže nevím jaký
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Totéž vlajka, jak spočítám, kolik je modrý klín, když znám jen 60 a 40 cm strany obdélníku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit