Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Raffaell ![]()
My lítáme taky každý rok,jsem na moři závislá…takže tě chápu,člověk si vážně odpočine a zapomene na problémy doma.V loni jsme byli až na Vánoce v Egyptě,byla to docela změna trávit štědrý den jinak ![]()
Letos právě nevim jestli někam pojedeme,chceme udělat svatbu…takže odložíme i případne IVF,člověk příjde na jiné myšlenky a třeba to půjde samo.Tlačit na pilu taky neni dobrý,což jsem do teď dělala a tělo se bránilo…
Jinak mateří kašičky si dávám 1 ml do pusy pod jazyk,nechám aspoň 4 minuty pod jazykem a pak to spolknu.Je to taková zvláštní chuť,ale dá se to… neboj
a ráno na lačno,20 min.pak nic nejíst ani nepít… Dostaneš k tomu určitě návod
A pak mám i ten pyl Perga,ten užívám třikrát denně lžičku…ten mi docela i chutná.
ahoj holky,
přidávám se k vám, četla jsem si vaši zajímavou diskusi, kterou mi doporučily ženské z jiné diskuse.
Jsem s manželem po 7mi IUI a včera jsme se dozvěděli, že ani naše první IVF nedopadlo dobře, takže teď se snažím vynechat dokrory a už tak 4 dny brouzdám po netu a hledám něco, co by nám pomohlo přírodně.
Já mám nemocnou štítnou žlázu a manžel má málo spermií, takže nám dokroři řekli, že přirozeně je malá šance. Manžel byl na operaci varikokély, ale nepomohlo to a já mám za sebou operaci děložního čípku.
Teď se teda dívám na tu mateří kašičku, která mě moc zaujala. Myslíte si, že se dá jíst společně s ostatními bylinkami? Piju taky kontrihel a ženský čaj na pročištění a podporu plodnosti a ještě si budu kupovat bylinný extrakt od firmy Diochi. Ale nevím, jestli se k tomu dá ještě ta kašička jíst, ať se nepředávkuji bylinama ![]()
A další dotaz je - kašička je jen pro ženy nebo pomáhá i chlapům?
Děkuji za rady
pája80 píše:
Ahoj holky, já ji pevně věřím.
Ejva píše:
ahoj holky,
přidávám se k vám, četla jsem si vaši zajímavou diskusi, kterou mi doporučily ženské z jiné diskuse.
Jsem s manželem po 7mi IUI a včera jsme se dozvěděli, že ani naše první IVF nedopadlo dobře, takže teď se snažím vynechat dokrory a už tak 4 dny brouzdám po netu a hledám něco, co by nám pomohlo přírodně.
Já mám nemocnou štítnou žlázu a manžel má málo spermií, takže nám dokroři řekli, že přirozeně je malá šance. Manžel byl na operaci varikokély, ale nepomohlo to a já mám za sebou operaci děložního čípku.
Teď se teda dívám na tu mateří kašičku, která mě moc zaujala. Myslíte si, že se dá jíst společně s ostatními bylinkami? Piju taky kontrihel a ženský čaj na pročištění a podporu plodnosti a ještě si budu kupovat bylinný extrakt od firmy Diochi. Ale nevím, jestli se k tomu dá ještě ta kašička jíst, ať se nepředávkuji bylinama
A další dotaz je - kašička je jen pro ženy nebo pomáhá i chlapům?
Děkuji za rady
díky Veru, vidím, že máme podobné osudy, snad už brzo s dobrým koncem. Po varikokéle by se měl spermiogram zlepšit tak do 3 měsíců, u nás to tak bylo, ale bohužel pak zase klesl a byl ještě horší než před operací. Taky doktor říkal, že to nijak výrazně na spermie nepomůže, že to chlapovi pomůže do budoucna, že ho to nebude bolet a tak.
Ale každý jsme jiný, tak třeba to vám pomůže a bude super výsledek ![]()
Můj přítel ani nevěděl,že má varikokélu…nebylo nic poznat na pohmat a ani ho to nebolelo… jen ten snížený spermiogram.Nám doktor a né jeden řekl…že nejdřív po roce …a má zkušenosti i s tím že došlo i k srovnání spermiogramu,takže jsem pozitivní ![]()
je teda pravda,že měl varikokélu prvního stupně…takže nebyla nikterak závažná,ale jsem ráda že se na to přišlo včas…
jak dlouho je po operaci?
Ze začátku to hodně kolísá… tak bych to určitě nevzdávala Ejvo…
Ahoj holky,
Ejvo, doporučuji,aby si manžílek chladil „kouličky“ na operované straně, zlepšuje to ten průtok krve. A do mateří kašičky určitě jděte, nedám na ni dopustit.
A myslím, že holky tady taky. Doporučuji www.vceli-produkty.eu
Mějte se hezky, ahoj. ![]()
je to už rok, co byl na operaci a jak říkám, po ní se to zlepšilo, ale pak se to zase ustálilo do stejných kolejí. Někdy to bylo dokonce horší než před operací. Taky jsme o tom vůbec nevěděli, až když se zjistil nízký počet spermií, tak šel k urologovi a ten na to přišel. U nás bude asi největší strašák stres, kterého má manžel ve firmě požehnaně a bohužel se nedá moc odbourat jednak vzhledem k jeho povaze, že nemůže chvilku odpočívat a jednak, že je firma jeho.
V sobotu jsem si v lékárně koupila kašičku, takže teď ji oba budeme jíst. Já už jí mám od soboty, řeknu vám ale, že je to docela hnus
Evjo, mateří kašička pravda nechutná moc dobře, ale dá se to zvládnout. Co není dobré je zdravé.
20 dní uteče jako voda a pak budete mít s kašičkou pauzu.My máme zrovna teď. ![]()
A zkuste s manželem trochu odpočívat, já vím, že při firmě to moc nejde, že se mi to dobře mluví, ale ten stres je fakt kulový hnus. Sama to znám.
![]()
Třeba si udělejte nějaký týdenní harmonogram. A nebo , a to je ještě možná lepší, v létě vyjeďte někam k moři. To se většinou holky vrací těhu.
Hodně hezkých chvil
, sil a bezstresových dní,ahoj.
ahojky,
díky za rady, samozřejmě, že to všechno taky víme, u mě to zas takový problém není, já jsem pohodář, ale u manžela je to horší. Prostě má milion věcí a do toho dělá ještě vysokou a bohužel má taky takovou pracovitou povahu, on prostě neumí odpočívat, přijde si, že něco prošvihává.
K moři jezdíme skoro každý rok a bohužel nic. Tak teď uvidíme, já jím kašičku a piju čaje, manžel jí Macu a pije čaje a teď jsem mu taky objednala kašičku, tak to by v tom byl čert
, aby to nevyšlo ne. ahoj všem a krásný den
:-Chystáme se v srpnu.Lítame každý rok, akorát vloni jsme nebyli bohužel..Už se moc těším, u moře jsi vždycky odpočinu a miluju ten vlhký vzduch.A jak ti chutná ta mateří kašička?Kolik jsi toho dáváš do pusinky?