Mateřská 2014
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Arielka96 píše:
@Janiiska Ten studuje tak jako já
tak to máte blbé, budeš muset jít na sociálku a nebo vám pomůžou i rodiče. Přítel si bude muset najít práci, abyste se nějak v novém bydlení uživili. Stát vás dotovat nebude blahobytem. ![]()
Miminko není panenka, nejste na to finančně připravení. Pokud to příteli nebude vyhovovat zdrne a by měl volnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janiiska Nevím jestli ti někdy zrdhl chlap ale vím že on by to neudělal. A Budeme se stěhovat i s jeho mamkou ta nám pomůže s nájmem. Navíc budu dostávat alimenty od mého otce protože budu pořád studovat ale dálkově. Já to zvládnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arielka96 píše:
@Janiiska Nevím jestli ti někdy zrdhl chlap ale vím že on by to neudělal. A Budeme se stěhovat i s jeho mamkou ta nám pomůže s nájmem. Navíc budu dostávat alimenty od mého otce protože budu pořád studovat ale dálkově. Já to zvládnu
jen to tady čtu jak jsou tu opuštěné maminky s dítkem. Máš jistotu, že ti nezdrhne? Nikdy? Bydlet s tchýní v jednom, no..uvidíš. Když to zvládneš tak je vše v pořádku. Tady už takových bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arielka96 mě se jen líbí, jak si to ještě vše maluješ růžově, jak nemáš ještě nic zažité, co život přináší, ale přesto víš jak bude fajn. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janiiska Tak dá se říct že teď s nimi už bydlím a máme spolu fajn vztah s ní problém nubude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arielka96 píše:
@Janiiska Tak dá se říct že teď s nimi už bydlím a máme spolu fajn vztah s ní problém nubude
jo, však jo
s nimi třeba ne, ale aby jim nevadilo, že ty tak finančně nepřispíváš jak oni.ale to je jedno, nebudu to řešit. Jen ti přeji aby to bylo v realitě tak růžové jak si to představuješ a přítel aby opravdu někdy nevvzal roha a měla si opravdu tu jistotu, kterou nikdo nemá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janiiska Myslíš že sem se nikdy nestarala o dítě? Já děti miluju už když mi bylo 12 tak sem se s mamkou starala o sestřenici protože její rodiče na ní kašlali tak jsme jí vychovávali my. Mám 4-letou sestru, mamka věčně v práci a poslouchá více mě než mamku protože sem jí prakticky vychovala. A to nemluvím o dvou nevlastních bratrech
Nemaluju si to růžově
vím že je to práce s dítětem ale já vím že to zvládnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arielka96 píše:
@Janiiska Myslíš že sem se nikdy nestarala o dítě? Já děti miluju už když mi bylo 12 tak sem se s mamkou starala o sestřenici protože její rodiče na ní kašlali tak jsme jí vychovávali my. Mám 4-letou sestru, mamka věčně v práci a poslouchá více mě než mamku protože sem jí prakticky vychovala. A to nemluvím o dvou nevlastních bratrechNemaluju si to růžově
vím že je to práce s dítětem ale já vím že to zvládnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janiiska Jsme domluveni na placení nájmu a všeho
ale to jen a jen moje věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arielka96 píše:
@Janiiska Jsme domluveni na placení nájmu a všehoale to jen a jen moje věc.
já už nic nepíšu, kdo to má zažité ví své. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milé dámy, mohly by jste mi prosím poradit jak vyřídit mateřskou přes otce dítěte. Situace ja takováto:
Manžel má dítě s jinou ženou (dle RL, jinak je geneticky naše) a chtěl by nastoupit na mateřskou. Je normálně zasměstnán ve firmě na plný úvazek. Účetní po něm nyní kromě té žádosti o PPM co se dává na sociálku vyžaduje i dohodu s matkou dítěte o tom, že může jít na mateřskou on. Dohodu máme, ale nechceme ji nikomu ukázat, jenom ji odevzdat přímo na sociálce. Chceme utajit, že zatím nejsem v RL dítěte zapsána já jako matka. Chtěli jsme si ty papíry zanést na sociálku sami, ale účetní trvá na tom, že je musíme dát jí a že ona si je musí taky založit. Neděláme si iluze o tom, že by se toto naše „tajemství“ díky ní nedozvěděla celá firma a to by značně uškodilo manželovi když se bude po mateřské vracet do práce.
Mohly by jste mi prosím říct a pokud by mi odpověděla nějaká mzdová účetní byla bych ráda, zda je opravdu nemožné toto tajemství zachovat s ohledem na dítě? Lidi jsou dneska fakt hnusní a byli bychom velice neradi kdyby se to jednou naše dítě dozvědělo od někoho jiného dřív než od nás.
Jsme z toho dost nešťastní, protože víme na 1000%, že to účetní všude rozkecá a co si pak na ní vezmeme
když nás budou mít všichy na chudáky co se nezmohli na vlastní dítě.
Předem děkuji za rady.
- Citovat
- Upravit
No mám pocit, že do té dohody účetní je lautr kulový, protože z pohledu zaměstnavatele nemůže být manžel na mateřské dovolené, on je rovnou na rodičovské dovolené, takže o nějakém zakládání dohody kecá, ale spíš se obávám, že může chtít RL dítěte, jako doklad o tom, že opravdu může jít manžel na RD ![]()
A jak rychle budeš v RL ty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No mám pocit, že do té dohody účetní je lautr kulový, protože z pohledu zaměstnavatele nemůže být manžel na mateřské dovolené, on je rovnou na rodičovské dovolené, takže o nějakém zakládání dohody kecá, ale spíš se obávám, že může chtít RL dítěte, jako doklad o tom, že opravdu může jít manžel na RD
A jak rychle budeš v RL ty?
já budu v RL až tak za rok, tohle je běh na dlouhou trať. bohužel.
Právě v té Žádost o peněžitou pomoc v mateřstvípř i převzetí dítěte do péče je, že pokud jde otec na MD, tak musí dodat tu dohodu s matkou, že ona souhlasí s tím, aby PPM čerpal on.
Ta dohoda není problém, ale protože jsme si taky říkali, že je účetní prd po tom co si otec dohodne. mysleli jsme, že by účetní dal jen tu žádost co se normálně dává a tu přílohu ohledně výše platu a ona by ji poslala na socku a zbytek požadovaných dokumentů bychom si dodali sólo my. Počítali jsme, že na sociálce mu vystaví nějaký potvrzení, že má nárok na PPM a to že dáme k němu do práce.
jenomže s účetní není domluva, ale ona není vázaná žádnou mlčenlivostí a je to prostě kráva a mohla by nám to všechno zkazit.
je to situace na houby a právě díky účetní by se to co se nám povedlo předevšemi utajit mohlo provalit. a to nechceme, to by chlap v práci pak nevydržel.
- Citovat
- Upravit
@Miksinka píše:
A co dát jí kopii, kde bude zabělené jméno matky?
na té dohodě jméno matky být ani nemusí, jenom její ověřený podpis a to posílá účetní na tu socku ale na tom ověření podpisu do razítka bohužel vypíšou jméno matky ![]()
jsme se s ní chtěli domluvit, ale prostě ona nechce ani slyšet, že by tu dohodu neviděla. výplatu skoro neumí spočítat, ale v tomhle je důležitá jak…
- Citovat
- Upravit