Mateřská 2014
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Menorka Proč minimum, průměr je snad pořád průměr bez ohledu na dobu, ze které je počítán… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 tak to je prave to co potrebuju vysvetlit… help prosiiim!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ppm ze základu pro nemocenskou
Dobrý večer,
můžu si nějak spočítat doma mateřskou z denního vyměřovacího základu nemocenské? ten jsem do včera měla 386,– a odedneška jsem na mateřské. o kolik se mi zvýší ppm? Předem moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@trixi.V píše:
Dobrý večer,
můžu si nějak spočítat doma mateřskou z denního vyměřovacího základu nemocenské? ten jsem do včera měla 386,– a odedneška jsem na mateřské. o kolik se mi zvýší ppm? Předem moc děkuji.
PPM se nepočítá z nemocenské, ale z hrubé mzdy, kterou jsi měla před nemocenskou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunka.T
no to já vim, ale základ pro nemocenskou se taky přeci počítal z hrubé mzdy, kterou jsem měla před tím, tak jestli by to nešlo nějak z toho vyvodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@trixi.V tak jsem dle kalkulaček na netu odhalda tvůj hrubý měsíční příjem na 21.500,–. Pak vychází nemocenská na 382,–/den, mateřská pak na 495,–/den.
Ale fakt jen tipuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezz Pokud píše, že má denní vyměřovací základ pro nemocenskou 386,–, tak nemůže mít nemocenskou 382,–… vychází mi to spíš na 232,– nemocenská a pak cca 300,– mateřská
@trixi.V Ale mé výpočty platí za předpokladu, že máš furt stejný plat, protože to období pro výpočet bude jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pardon, omlouvám se, brala jsem to jako denní dávku a ne dvz. @j.a.n.i1 má pochopitelně pravdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju vám za práci, kterou jste si s tím daly. Dámy ještě se chci zeptat, můžu si v šestinedělí přivydělat? jsem úča v mš a na léto by holky potřebovaly vypomoc na pár odpoledne, ale to bude zasahovat ještě několik dní do šestinedělí. nechci přijít o mateřskou. u pedagogů je to prý nějak upravené, ale nemůžu najít jasný verdikt. jste tady dost informované. předem díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@trixi.V No, problém je v tom, že během celé PPM nesmíš pracovat na tu původní smlouvu (ze které čerpáš mateřskou). Na jinou ano, ale to zsa si zrovna u učitelky v MŠ moc neumím představit jakou jinou pracovní pozici by ti mohli dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
no právě. tak uvidíme. třeba to dopadne uplně jinak
. díky za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte holky chtěla bych se zeptat, když se chci vrátit do práce v době mateřské tak to o ni asi přijdu že? a nastoupím rovnou na rodičovskou, nepřijdu i o tu, když se jedna o stejnou smlouvu u stejné firmy? díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky když si chci doplácet mateřskou do výše rodičáku kdy se o to žádá a kde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit