Mateřská 2014
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holky, přišla vám tento měsíc mateřská? Mě totiž ještě nepřišla a přijde mi, že všem kolem už dorazila..Díky ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, chtěla bych se zeptat, nevíte jestli se do těch 270 dní které musíte mít odpracované za poslední dva roky, aby jste splnily podmínku pro vyplácení mateřské zahrnuje i ukončené středoškolské vzdělání? Nebo pouze práce. Děkujii
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
prosím o radu, loni v létě jsem úspěšně ukončila studium na VŠ. Od 15. září 2013 jsem zaměstnaná a 16. června nastupuji na MD. Mám nárok na PPM, nebo ne? 270 kalendářních dnů splňuji, sice těsně, ale vychází to (podle mě, na nemocenské nejsem chodím stále do práce. Mám smlouvu na dobu určitou a to jen do konce června 2014. To není překážka nebo ano? Prosím o názor, podle toho, co jsem četla se v tom vyznáte daleko lépe než já. Děkuju E.
- Citovat
- Upravit
Děkuji za bleskovou odpověď, jak se to blíží začínám řešit milion dalších věcí a začala jsem trochu váhat. A nevíš náhodou ještě, jestli mám nárok na dovolenou, tenhle rok a jestli ano na kolik dní? Ve smlouvě o tom nic nemám a ani nebudu mít čas ji vybrat, ale nějaká koruna za proplacení by se mi fakt hodila
. Děkuji moc za názor E.
- Citovat
- Upravit
To záleží na tom od kdy si na neschopence a kolik máte na rok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na neschopence nejsem vůbec- snad ani nebudu. 16. 6. 2014 mám psaný odchod na mateřskou od lékaře. Smlouvu mám na dobu určitou (do konce června 2014). Ve smlouvě nic psané o dovolené nemám, ale ostatní zaměstnanci mají nárok na 20 dní ročně. E.
- Citovat
- Upravit
Jasně, blbě čtu, já četla, na nemocenské jsem
tak v tom případě máš nárok na 10 dní. A jinak pokud je to klasický pracovní poměr, tak to ve smlouvě být nemusí, nárok je ze zákona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
dnes mi přišla první mateřská po rodičáku s prvním děckem a překvapila mě její výše (denní vyměřovací základ je výrazně vyšší než byl u prvního syna a celkově mi měsíčně bude chodit cca o 1500 více). Tak se chci zeptat, jak se to vlastně počítá? Já žila v domnění, že když jsem byla na RD a tudíž nepracovala, bude ten vyměřovací základ stejný jako byl před těmi 2,5 roky a on je vyšší. Takže to znamená že se vlastně mezitím nějak počítalo s reálným růstem mezd, moje hrubá mzda se zvýšila, ale já to nepostřehla, protože jsem byla na RD? ![]()
Nezlobím se, že přišlo víc než jsem čekala, ani si nemyslím, že se stala chyba, ale jsem zvědavá, jak to vlastně tedy je. Má někdo zkušenost z čeho se to počítá? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svandu Mohlo by to byt tim, ze od letosniho cervna se materska zvedla o 10 procent tj.ze 60 na 70 procent!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinkka Tak od letošního června se rozhodně nezvedala… 70% už je hodně dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit