Mateřská 2014
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobrý den, není tu náhodou někdo, kdo by mi prosím poradil jak je to v případe, že s prvním dítětem jsem nastoupila na mateřskou v ochranné lhůtě 180 dní( firma zkrachovala) tudíž mi byla PPM přiznána. Chci se ze
ptat, zda bych měla nárok na PPM i, pokud by se narodilo do 3 let od prvního. Nebo bych musela automaticky na 4letou variantu. Všude to hledám a názory se rozchází, nemá některá tuto zkušenost??? Moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jednadve Nárok na PPM mít nebudeš, ale pokud by se druhé narodilo ještě za pobírání prvního rodičáku, tak máš právo volit délku rodičáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpověď a radu, takže rodičák třeba 3letý s tím, že do 9měs.7600 a do 3 let těch 3800. chápu to dobře. Jen si to nějak nedovedu představit, mít těch 3800. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jednadve Ne, chápeš to špatně, pokud by sis zvolila rodičák do 3 let, tak by ti vycházel cca 6000,– po celou dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedině to napsat na manžela, ale to asi nemá smysl, když mu přiznávají minimum a zbytek na ruku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to chápu špatně
nějak se v tom neorientuji. Takže 220 000 děleno dobou, po kterou bych si to zvolila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mateřská
Dobrý den, potřebovala bych poradit jak je to s výplatou mateřské jsem na rizikovém těhotenství počítá se do těch 270 dni i doba ztrávená na neschopence nebo ne? Rok a pul normálně pracuji smlouvu mám na dobu určitou a to do dubna termín mán v červnu. mám narok na mateřskou? ňák se v tom neorientuji diky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danielka 2 Neschopenka v době trvání pracovního poměru se počítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 takze materska se bude pocitat z pn, kdyz jsem na rizikovem, jo? No to je parada teda!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinkka Nic takového jsem nepsala… a ani ses na nic takového neptala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 holcina vyse se ptala, ale to bylo vlastne mysleno jako poctem dni, ted me to doslo, tak pardon. Do vypoctu fin.vyse materske se tedy pocita prumer platu za posledni rok mimo te pn, ju? Diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinkka Jojo, přesně tak, pro výpočet se použije jen ta doba z podlesních 12 měsíců, kdy si chodila do té podlední práce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit