Mateřská na půl s rodičákem

102
6.12.21 23:59

Mateřská na půl s rodičákem

Ahoj holky, dneska jsem mluvila s paní z úřadu práce a jsem z toho nějaká blbá. Zkoušela jsem ji volat, ale už mi to nebrala, tak zkusím zítra znovu, ale paní mi řekla, že vlastně 13. listopadu mi končí mateřská a od 1.12. mi běží rodicak a peníze prijdou 8. ledna. Jelikož volala zrovna když malá neměla náladu, tak jsem ji to odkejvala, ale pak jsem samozřejmě premyslela nad tím jestli mi úřad práce dorovna do výše rodičovského příspěvku tu mateřskou, která přišla jen za těch 13 dni nebo nevím, protože paní řekla ze mi běží rodičovský příspěvek od 1.12. Takže jsem z toho blba já myslela ze to navazuje jakoze mám mateřskou do 13. tak od 14. jsem na rodicaku. Řešili jste to teď některá z vás? Děkuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3032
7.12.21 00:21

No, ono záleží jakou výši RP sis zvolila. Pokud dostaneš PPM vyšší než je částka RP, který sis zvolila, tak nedostaneš nic. Jinak ti to dorovnaji do té částky rodičovského..
Myslím, že tak to je, když tak mě holky opraví.
Ja toto neřešila, mě to dorovnala dovolená a navíc mi končil rodičovský na konci měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
7.12.21 01:20

@EvieK Zvolila jsem si 12 500 Kč a vlastně mateřská přišla okolo 7 000 Kč, tak si prave říkám zda mi to dorovnaji. Na netu jsem nic nenašla jen nějaké diskuze z roku třeba 2014 nebo 2016, tak si říkám jestli se něco od te doby nezměnilo, tak to jsi měla dobre, když ti to vyšlo na konec měsíce to je fajn. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
7.12.21 06:52

My nevíme co sis napsala do zadosti :nevim: pokud sis tam napsala, že ji chceš brát od 1.12. tak přijde v lednu za prosinec a za listopad nic a výši záleží taky jak sis zvolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
7.12.21 07:41
@Zuzina27 píše:
"Zvolila jsem si 12 500 Kč a vlastně mateřská přišla okolo 7 000 Kč, tak si prave říkám zda mi to dorovnaji. Na netu jsem nic nenašla jen nějaké diskuze z roku třeba 2014 nebo 2016, tak si říkám jestli se něco od te doby nezměnilo, tak to jsi měla dobre, když ti to vyšlo na konec měsíce to je fajn. :)

Z toho co pises, tak mi vyplyva moje situace, tak ti to vysvetlim na tvem pripade podle toho, jak jsem to mela ja.
Dne 13 listopadu ti skoncila materska, to znamena, ze dostanes v procinci penize z PPM, ale jen za tech 13 dni. Tedy tech 7ooo, co ti ted v prosinci prislo, je jeste materska.
Rodicak dostanes az od ledna a to plnou castku, tedy 12.5oo. Myslim tim v lednu dostanes rodicak za prosinec. Tudiz jestli pobiras rodicak od 1.12., prvni castka ti prijde az v lednu. Je to jak vyplata, taky pracujes v prosinci, ale penize za prosinec jsou az v lednu.
Tudiz tento mesic rodicak necekej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35977
7.12.21 08:17

Od 14.12. jsi na rodičovské dovolené, pokud jsi si v práci nezazadala o čerpání řádné dovolené. Rodičovský příspěvek začneš čerpat od 1.12. dle paní z úřadu, nevíme jak jsi si ho zvolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
7.12.21 08:46

Semetrikam se to nechce počítat, nedostaneš nic. Prostě až v lednu za prosinec. Budeš prostě půl měsíce mít „zadarmo“. Měla jsis tam napsat pobírání od 14.12. aby ti to navazovalo. U prvního dítěte se mi stalo něco podobného. Prostě baby nechtěly půlit měsíc. U druhého už jsem tak bl.ba.nebyla, a napsala jsem si tam hned datum druhý den po skončení MD.

• Citovat
  • Upravit
18232
7.12.21 08:52
@mackA159 píše:
Semetrikam se to nechce počítat, nedostaneš nic. Prostě až v lednu za prosinec. Budeš prostě půl měsíce mít „zadarmo“. Měla jsis tam napsat pobírání od 14.12. aby ti to navazovalo. U prvního dítěte se mi stalo něco podobného. Prostě baby nechtěly půlit měsíc. U druhého už jsem tak bl.ba.nebyla, a napsala jsem si tam hned datum druhý den po skončení MD.

Ty baby vychází z toho, co je ve formuláři :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
7.12.21 08:56

@mackA159 tak to si tam píšeš sama, co s tím mají společného baby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
7.12.21 08:56
@bertoldina píše:
Ty baby vychází z toho, co je ve formuláři :roll:.

S prvním děckem jsem tam volala o radu jaký datum tam mám napsat. Díky tomu jsem měla mateřskou o 10 dní nižší. Pro samozivitelky takové rady musí být pecka. Takže zapomeň že oni vychází z toho co máš ve formuláři. Jsou schopny ti kvůli tomu i volat, aby sis to přepsala tak jak jim se to hodí.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
7.12.21 08:57
@Kriss Tina píše:
@mackA159 tak to si tam píšeš sama, co s tím mají společného baby?

Dost.

• Citovat
  • Upravit
37136
7.12.21 08:59

@mackA159 záleží jak kde no, mě se i samy ptaly, jestli to chci od pulky měsíce nebo až od prvního. Ale když si napíšeš do žádosti, že to chces od toho a toho datumu, tak ti to měnit nemůžou, protože se jim nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
7.12.21 09:06

Já si taky psala dny návazně, jakože 14. mi to končilo a 15. jsem chtěla rodičák, a paní mi volala a pronesla, že to tak bý nemůže, že to musí být vždy od 1., tak jestli mi to může opravit nebo si to příjdu přepsat. Jelikož jsem nevěděla, že to může být od půl měsíce, tak jsem samozřejmě řekla, ať to přepíše. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
7.12.21 09:22

@Kriss Tina Já samozřejmě do žádosti psala od 15. listopadu, ale paní volala a řekla od 1.12. a hotovo. Zvolila jsem 12 500 Kč a napsala jsem ze ji chci od 15. listopadu. Paní zavolala řekla od 1.12. a peníze 8. ledna to je všechno. Takže si myslím, ze proste nechtěli počitat pomyslnou část za listopad a proste mi to soupla od 1 prosince nebo nevím proč mi tohle rekla když jsem psala do formuláře něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
7.12.21 09:24

@Zuzina27 Neřeš, dopadla jsem stejně jako ty.. Taky si myslím, že je pro ně jednodušší mít to od 1 a tečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí