Mateřská s druhým mimčem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101759
2.3.11 20:57
Pavlínka05 píše:
Nevím to zcela jistě,ale pokud by jsi chtěla opět 3letou variantu rodičáku,měla by jsi stihnout dítě do věku 3let toho prvorozeného nebo mít mezi další mateřskou odpracováno 270dní a tudíž mít tu volbu.
To by ti stopro měli zoodpovědět na sociálce.
Jinak si myslím,že ta tvoje úvaha těch plonkových pár měsíců je tak na úřad práce a podporu.
A pokud ti skončila v práci smlouva,tak ti v práci asi místo nedrží.No to by jsi měla vědět ty? :-)

Tohle je blbost, pokud trvá pracovní poměr, tak se druhé dítě rozhodně nemusí stihnout do 3 let prvního a nárok na mateřskou stále je. Naopak pokud PP netrvá, tak nárok není, ani kdyby se narodilo do těch 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.11 22:10

Tak jsem prošmejdila stránky o příspěvcích atd.Už mám jasno.Pokud mi zkončila smlouva ,když jsem byla na mateřské,pobírám rodičovský příspěvek.pokud bych šla hned na mateřskou s druhým,budu automaticky řazená na čtyř letou variantu-kromě případu,kdyby šel na chvilku na rodičovskou dovolenou přítel.To by pak mohl zadat tři roky a pak po několika měsících nastoupit už na tří letou variantu rodičovské dovolené.Což u nás nehrozí,jelikož dělá přítel ve velké firmě,kde musí makat jako šrouby jinak ho okamžitě vystřídají.Jen by mně ještě zajímalo,jestli když má miminka na rodičovské dovolené čtyřletou variantu,ale už po třech letech chce jít do práce,co se musí zařizovat a jestli to vůbec jde,či jsem povinna být celé ty čtyři roky doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
2.3.11 22:18

Doma být nemusíš, při pobírání rodičáku můžeš normálně pracovat, akorát abys nepřišla o jeho výplatu, tak nesmí dítko chodit do školky na víc jak 5 dní v měsíci nebo na 4 hodiny denně. Ale vláda uvažuje o tom, že tohle omezení zruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.11 22:44

Aha:-) tak moc děkuju.Přijde mi tahle doba hrozná.Maminky nemají pomalu ani z čeho žít.a 3800 kč je až směšný…No,bohužel je taková doba.Snad nebude hůř,ale líp… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
3.3.11 09:13

Ty jo, to není možné. Čím proboha přemýšlíte?? Používáte mozek? Takovéto lidi fakt nechápu, jsou zadlužený, ale místo práce přemýšlejí o dalším dítěti. No je toto normální?? :pocitac: :pocitac: :poblion: Chudáci děti, fakt že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.11 09:44

Já bych hned lidi neodsuzovala,když do toho nevidíte. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí