Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:
Ale vždyť víš, že až půjdeš do práce, tak ho tam budeš muset dát ať už se tam situace změní k normálu nebo nebo ne. Nezkoušej je vychovávat. Jsi matka, řekni že teď něco s klukem máte v plánu a k nim se podíváte, až se ti to bude hodit a basta. Vyřešíš to jednou větou a nenech se zatáhnout do debaty.
presne tak ![]()
proste jejich pomoc potrebujes a musis se hodit do nejakeho neutralu, kdy si to nebudes poustet k telu a zbytecne virit vodu.
cim vic ji potrebujes, tim vic je ona na koni. Ale ty se momentalne chovas podobne, protoze mas dovcu.
Zkus „jet na neutral“.
Ono to bude hodně o tom, že ona ví, že ji potřebuješ kvůli tomu hlídání. Není to u nás zdaleka tak ostré, ale moje mamka a tchýně si ke mě taky dovolovaly neskutečné věci, když si myslely, že se bez hlídání od nich prostě neobejdu (brzo po synově narození jsem začala pracovat a byla jsem ráda, že ho pohlídají a malej nebude s někým cizím, ale s babičkama). Vydržela jsem to rok, prostě to obě braly tak, že toho pro mě dělají tolik, že si ke mě můžou dovolit cokoli. Tak jsem se v srpnu sekla, že toho mám dost, sehnala z týdne na týden placený hlídání a je to skvělý
Tchýně teda už nehlídá vůbec (a spokojená s tou situací určitě není, vystartovala po mě s hláškou: Když jsem s ním já, budu si dělat, co budu chtít a hotovo. - předpokládála, že budu držet pusu
), mojí mamce stačilo po jedné hádce napsat jednou, že hlídání mám a do dvou dnů mi brečela do telefonu, že je jí to strašně líto a kdy malýho uvidí. Neříkám, že to rozhodnutí bylo jednoduchý, taky jsem si přidělala starosti, protože utrácím peníze za hlídání, tak vydělám prostě míň, ale celkově kvůli vztahům to určitě stálo za to. Uvědomily si, že si to dokážu zařídit i jinak a to bez nich ![]()
@AniNevim píše:
presne tak
proste jejich pomoc potrebujes a musis se hodit do nejakeho neutralu, kdy si to nebudes poustet k telu a zbytecne virit vodu.
cim vic ji potrebujes, tim vic je ona na koni. Ale ty se momentalne chovas podobne, protoze mas dovcu.
Zkus „jet na neutral“.
Na neutrál jsem jela x krát, ale trpělivost mám jen jednu, ono když v tom žijete x let, tak pak jet na neutrál prostě jednoho dne nejde, musí se přeřadit. Teď byl u mne otec, a říkal, že furt do něj prudí. Taxem mu říkala opět z novu, že pokud budou oni dva spolu situace bude horší a horší. Přitom matka, kdyby chtěla, tak mohla mít x chlapů na jednom prstě a finance na nějaké to pronajmutí garsonky má taky. Takže jde jen o majetek, což je docela smutné, když vidí, že se vše okolo rozpadá. Prachy narvané do bydlení oželila, a prostě bych jela svůj život. Jenže říkat to můžu x krát. Někdy mám pocit, že si mě udělala jsen proto, abych byla její životní ventil jejich mindráků ze špatného manželství.
Co se týče hlídání, tak spíše táta funguje přes týden. Je v důchodu, takže se stane, když končím déle v práci, že mi kluka i vyzvedne ze školky. O víkendu to mám nastavené tak, že 1× za 14dní je u svého otce, takže hlídání o víkendu ani nepotřebuji.
Například předevčírem řekla tátovi větu, že „tohle prádlo dej té štěkně“.Myslela jako mě. Docela hustý. Přitom neštěkám, ale když řeknu upřímně, co si o něčem myslím, tak je zle, hnedle ať vypadnu, atd. Pak dost matka lže, překlesluje informace, nehledě na to, že otcovi dělá takové naschvály, jako že mu skovává cigarety.
On má otec také své mouchy, jenže on je dokáže přiznat, máma tohle neumí. Neumí přiznat svou chybu, nikdy jsem ji neslyšela, že by se mi za něco omluvila (a těch příležitostí za co se omlouvat je milion) nebo řekla větu „já to přehnala“ či něco.
Nepsala jsem ti to jako poucovani, ale jako nejschudnejsi reseni ke kteremu jsem za ta (rovna se i tva) celkova leta dospela ja… take to nejde porad, i ten muj tlakac obcas bouchne… pak je vzdy min. tyden klid a med, ale potom se to opet dostava na stejnou uroven.
pri pokusech o poklidne vyrikani si veci slycham, ze jsem ja dcera a ona matka… u nas nastesti bezna komunikace neskyta vulgarismy.
Příspěvek upraven 20.12.12 v 14:28
Zakladatelko, já Ti chtěla napsat soukromou zprávu, ale jaksi to nejde, když jsi přihlášená jako anonymní.
@Anonymní píše:
Na neutrál jsem jela x krát, ale trpělivost mám jen jednu, ono když v tom žijete x let, tak pak jet na neutrál prostě jednoho dne nejde, musí se přeřadit. Teď byl u mne otec, a říkal, že furt do něj prudí. Taxem mu říkala opět z novu, že pokud budou oni dva spolu situace bude horší a horší. Přitom matka, kdyby chtěla, tak mohla mít x chlapů na jednom prstě a finance na nějaké to pronajmutí garsonky má taky. Takže jde jen o majetek, což je docela smutné, když vidí, že se vše okolo rozpadá. Prachy narvané do bydlení oželila, a prostě bych jela svůj život. Jenže říkat to můžu x krát. Někdy mám pocit, že si mě udělala jsen proto, abych byla její životní ventil jejich mindráků ze špatného manželství.Co se týče hlídání, tak spíše táta funguje přes týden. Je v důchodu, takže se stane, když končím déle v práci, že mi kluka i vyzvedne ze školky. O víkendu to mám nastavené tak, že 1× za 14dní je u svého otce, takže hlídání o víkendu ani nepotřebuji.
Například předevčírem řekla tátovi větu, že „tohle prádlo dej té štěkně“.Myslela jako mě. Docela hustý. Přitom neštěkám, ale když řeknu upřímně, co si o něčem myslím, tak je zle, hnedle ať vypadnu, atd. Pak dost matka lže, překlesluje informace, nehledě na to, že otcovi dělá takové naschvály, jako že mu skovává cigarety.
On má otec také své mouchy, jenže on je dokáže přiznat, máma tohle neumí. Neumí přiznat svou chybu, nikdy jsem ji neslyšela, že by se mi za něco omluvila (a těch příležitostí za co se omlouvat je milion) nebo řekla větu „já to přehnala“ či něco.
No, buď tu trpělivost mít budeš muset, nebo se budeš muset osamostatnit - najít si takovou práci, aby ses o syna
mohla postarat sama. Hodně štěstí.
Tak zakladatelko, to co píšeš je mazec, máš možnosti:nestýkat se s matkou vůbec-nebo ju nechat chvíly vychladnout, nechodit tam a čekat že se vzpamatuje(ale jak to tak vypadá, myslím, že matce to vydrží jen chvíli)-nebo tam chodit se synem abys měla přehled co se před synem mezi něma děje-nebo využít jen tátu na hlídání, ale to zas bude mít peklo on doma, když uvidí malýho jen on.
Takže myslím že ti nic jiného nezbývá, bud to překousnout nebo je nevídat!!!moc možností nemáš.
Nechápu jak s ní může otec být!!! ![]()
Doporučuji najít si přítele třeba s děckem a řešit hlídání spolu (nebo kamarádku s podobnými problémi) a matce říci přímo, jestli se bude takto chovat před synem tak že ho neuvidí. sama jste říkala jak jste v dětství hádkami trpěla, přece to nechcete pro syna,
Ahoj, je mi líto, co se u Vás děje, měla jsem to hodně podobné.. Ale jediné, co Ti mohu říct, a už to tu i x-krát zaznělo, je odpoutat se od nich, jinak to asi bohužel nejde
já v současné době komunikuju už jen s tátou, s mámou není normální řeč.. Všelijaké urážení skončilo až když jsem se odstěhovala a přestala se s nimi vídat.
Situace je nyní taková, že já s matkou nekomunikuji vůbec, ani se nezdravíme, na svátky jsem tam na návštěvě nebyla, jen můj táta si přijel pro malého a zase přivezl. Proběhlo to tam před malým v pohodě.
Dárek k Vánocům dostal od matky pouze jen můj bratr, já nic, takže jsem tady pro ni měla velký prací prášek z Německa, vč. aviváže, a nevidím důvod, proč ji ho dávat, když já jsem také na vedlejší koleji.
Prostě, když ji nevidím, je mi lépe po psychické stránce.
Bylo by to fajn se osamostatnit s hlídáním, ale to bych musela mít 5tisíc navíc, které nemám a díky tomu, že splácím úvěr na dům, tak mít dlouho nebudu. A hledat si chlapa, jen kvůli pomoci, po zkušenostech s muži, které mám, tak chci být chvíli sama.
Zkouším si hledat práci na doma, ale bohužel nic kloudného není a nebo to jsou podvody.