Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jiste ze se s nim nerozchazej
,to se proste nekdy stava,navic s jistotou vis,ze to mas od nej?
Jsi dospela,delej si co chces prece,je to tva vec,ne tvoji mamky.
@Eemii píše:
Jiste ze se s nim nerozchazej,to se proste nekdy stava,navic s jistotou vis,ze to mas od nej?
Jsi dospela,delej si co chces prece,je to tva vec,ne tvoji mamky.
Vím, protože jsem s nikým jiným nic neměla. Ale prostě mě tohle od ní mrzí, no. Hádám se s ní každý den kvůli tomuhle a už na to nemám nervy.
nejsem žádný expert ale nositelem HPV je spoustu lidí. Většinou se to neřeší dokud to nějak nepropukne. Můžou z toho být kondylomata, opar, rakovina děložního čípku a x dalších věcí. O člověku jako takovém to nevypovídá nic.
Tak ji dej jasne najevo svuj postoj.Rekla bych ji,ze to proste neudelas jen proto,ze to ona chce,ze ty to chces a udelas jinak a basta.A at uz se na tohle tema s tebou vubec nebavi.Ona to vstreba ![]()
To co máš,tak není nic hrozného.Díky tomu,že se na to přišlo v čas tak budeš více sledovaná(místo kontroly po roce,tak po půl roce na gyndě).Možná tě čeká vyšetření a odběr vzorku z čipku.Není to ani chyba vyloženě přítele.Někdo je nosič,někdo přenašeč a ty k tomu měla sklon už daný.Pokud tvoje mamka vyšiluje tak nemá žádné informace a ty by sis taky o tom měla něco přečíst a promluvit s gyndrem.Rozhodně to není důvod k rozchodu!!!!A mimochodem,mohlo by se ti to projevit po X letech s jiným přítelem a přenašeč by byl tento aktualní ![]()
Já jse mměla HPV 4 stupně, po konizaci je vše OK
. Já bych mamince vysvětlila víc o tomto viru, léčbě a výskytu .....
S přítelem se nerozcházej, tedy ne kvůli mamce.
Moji rodiče nepřijali mého manžela vůbec a to jsme spolu už 9 let
, když jsem u nich ,tak se o něm nebavíme a já ho doma neprudím řečma o rodičích s je relativí klid ![]()
Řekni máme, že tohle není AIDS, ani tě nenutí fetovat a že jí můžeš ukázat spousty článků, které dok,azují, že on za to nemůže, nositelem může být i ona. Máme to v sobě, hodně z nás, stejně jako opar. Není to jako by tě nakazil kapavkou, to snad nečeká, že jiný, i podobně starý kluk bude panic a tím pdem zcela bez rizika, že bys od něj chytila třeba jen kvasinky. Je to nesmysl. Stůj si za svým. A klidně ji řekni, že když nevěří Tobě, at se zeptá třeba svého gynekologa. Drž se, tohle je nesmysl.
Třeba je to tak,že maminka nemá ráda tvého přítele,měla pro tebe jinou představu-a toto se jí náramně hodilo jako důvod k tomu,že tě nutí k rozchodu s ním.
Ale žijeme život svůj,ne život,jaký si pro nás vysnili rodiče.Takže pokud jste spolu šťastný,tak si svojí lásku chraňte.
A že tě nakazil přítel-když je starší,tak je předpoklad,že nejsi jeho první holka.On se nakazil před tebou někde jinde.A nic špatného nevidím na tom,že nejsi jeho první-přeci nežijeme v celibátu.
Když jsem byla ještě školou (ne)povinná - na střední škole, byla jsem už se svým tehdy ještě přítelem. Měla jsem 4× po sobě nemoc, která mě teda dost omezila ve škole, fůra doučování atd, když jsem byla nemocná už po páté s tím stejným, moje doktorka nevěřila, že je to jen tak. Nakonec se zjistilo, že můj přítel byl bacilonosičem, který mě furt nakážel a samotnému mu nic nebylo. Já si kvůli tomu hodně protrpěla, moje máma z toho byla na mrtvici, vyčítala mu to a mě vyčítala, že jsem s ním… Jak ty říkáš, byl pro mě naprosto vše a rozhodně jakákoli nemoc není důvod opustit svého muže/přítele - pokud to není pohlavní nemoc, kterou „někde“ chytl ![]()
Když to je prostě hrozné ona si to vysvětlit nenechá. Už se kvůli tomu začínám i hádat s přítelem protože se bojím že na mě bude zase řvát tak raději zůstanu i doma než abych šla za přítelem a jemu už je to divné proč se scházíme míň než dřív. Já jsem mu totiž neřekla, že mě máma za ním nechce pouštět. On sice ví, že ten vir mám, ale ani ho nenapadlo že by mi ho máma kvůli tomu zakazovala a já mu to nechci říkat, protože on jí má rád ![]()
@Anonymní píše:
Když to je prostě hrozné ona si to vysvětlit nenechá. Už se kvůli tomu začínám i hádat s přítelem protože se bojím že na mě bude zase řvát tak raději zůstanu i doma než abych šla za přítelem a jemu už je to divné proč se scházíme míň než dřív. Já jsem mu totiž neřekla, že mě máma za ním nechce pouštět. On sice ví, že ten vir mám, ale ani ho nenapadlo že by mi ho máma kvůli tomu zakazovala a já mu to nechci říkat, protože on jí má rád
Ale jsi dospělá ženská a maminka, i když u ní třeba bydlíš, ti do vztahu nemá co mluvit. Takhle, říct názor samozřejmě ano, ale přikazovat ne. Já ti rozumím, já to doma měla taky tak. Taky jsem měla staršího přítele a máma to nechtěla dovolit. No a jak ho má dnes ráda a říká, jak mám šikovného muže ![]()
Jenže ona si prostě bude pořád stát za svým „On tě ohrozil na životě a proto ho já nikdy nepřijmu“
. Už vidím jak se bude tvářit až jí dneska večer řeknu že spolu jdeme někam osedět a že se vrátím až pozdě, to zas bude něco :/
@Anonymní píše:
Jenže ona si prostě bude pořád stát za svým „On tě ohrozil na životě a proto ho já nikdy nepřijmu“. Už vidím jak se bude tvářit až jí dneska večer řeknu že spolu jdeme někam osedět a že se vrátím až pozdě, to zas bude něco :/
Jestli chceš, napiš mi do SZ ![]()
Omlouvám se za anonymitu.
Jde o tohle, je mi 21 let, mám přítele který je o pár let starší než já. Miluji ho, on mě také. Ale před nedávnem mi doktorka zjistila, že mám vir HPV. Myslím nějaký první stupeň nebo co, moc se v tom nevyznám. Jde o to že vím, že jsem se nakazila od mého přítele.
A teď k věci, moje máma chce abych se s přítelem kvůli tomu rozešla. Řekla mi, že se nedokáže smířit s tím že s ním jsem, když mě tímhle nakazil. Pokaždé když za ním jdu je na mě strašně naštvaná, buď semnou vůbec nemluví nebo na mě křičí. A já už tohle nemůžu doma vydržet, věčné výčitky že se s ním mám okamžitě rozejít atd atd.
Teď nevím, s přítelem jsem moc šťastná, je na mě hodný, udělal by pro mě vše, to se mám s ním rozejít kvůli tomuhle? Opustit člověka, který je pro mě vším? Nevím jestli jsem blázen já nebo moje máma že tohle po mě chce a když není po jejím tak se semnou nebaví a je na mě zlá