Matka vegetariánka, co děti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@leja.t píše:
To je tvoje kamarádka jako moje švagrová.kterou už taky nikdo nemá rád:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinasek6 píše:![]()
joo uz i ja mam pochyby. Mně na ni stačí zvýšit hlas a přestane byt chytra ale co ostatní. Vzdyt ona i na dětském hřišti jde za cizima lidma a zacne se nenápadně vyptavat na detskou stravu a pal spustí své..
To jako fakt?
No to by si ode me takova zenska vyslechla, kdyby me zacala poucovat, kdo ji dal patent na jeji stravovani. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinasek6
To si děláš prču ne?:D semnou se teď nebaví tchýně ani švagrová, dala jsem klukům od švagrové kinder čokoládku, každý si jednou kousli a švagrová jim to vyhodila, … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinasek6 píše:
Ona je schopna odejít z restaurace kvůli tomu, že máme maso.. Uz jsemji říkala, ze nejsem kralik abych furt jedla saláty. Když jdeme na kávu stokrát se ptá co v tom je atd..Ja znám taky více lidi tohohle stylu ale jsou normální, dětem dávají vše. Vždyť každý něco nejí a oni zrovna maso no a co.
já jsem k chování lidí hodně tolerantní, ale s touhle bych se asi dlouhodobě nesnesla. Asi bych ji nechala. Chce teatrálně odejít z restaurace, ať jde. Ale rozhodně to není normální chování vegana, kamarádka se chová jako husa, s prominutím ![]()
- Citovat
- Upravit
@leja.t píše:
@Lucinasek6
To si děláš prču ne?:D semnou se teď nebaví tchýně ani švagrová, dala jsem klukům od švagrové kinder čokoládku, každý si jednou kousli a švagrová jim to vyhodila, …
Klasika
deti nesmí maso, vejce, cukr, lepek..
ta dělá jak kdyby ty jablka rostly z krávy a byly hovězí nebo ja nevím. ![]()
- to.kinder bych si radsi snědla sama. Jenže se před těmi dětmi nechci ani najíst. Závidí, chcou taky. Ale ona je hned okrikne kdyz třeba jím banán a začne je strasit s tim co v tom vše je. Takhle mi tata zprotivil jako malé rýžový nakyp a různé kaše.. Doteď to nejim, nedokazu ten vsugerovany odpor prekousnout

- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinasek6 to fakt musí být divná:D
No nic, my jedeme na oslavu, bude tam i švagrová
papa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vegetariánství fandím, ale jídelníček musí být opravdu zvládnutý, zejména pro kojence a batolata. Ale už i WHO uznává, že i pro malé děti je vegetariánská strava plnohodnotná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To znám. Měla jsem několik kamarádek a známých v Anglii. Neřešila jsem a nekomentovala, co jí. Občas mně řekly proč to tak mají, ale jejich věc. A zároveň jsem je slušně upozornila, že já respektuju je a od nich čekám to samé. Když jsem jim hlídala děti, tak jsem respektovala, co jim dávají. A restaurace jsme vybírali tak, aby jsme si vybrali všichni. Popř. občas jsem s nimi šla do „jejich“ , protože mně veganská a nebo vege jídla chutnají.
A co se týká těch dětí, tak je to zase jen její věc. Já bych to teda nedělala, protože si mylsím, že dítě do puberty potřebuje všechno. A ty bílkoviny se sice dají nahradit, ale asi člověk musí přesně vědět kolik čeho a jak.
Ale z pricipu bych ji nechala, jen ji slušně upozornila, že ty máš svoje názory a ona zase svoje a je třeba to respektovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinasek6 píše:
Klasikadeti nesmí maso, vejce, cukr, lepek..
ta dělá jak kdyby ty jablka rostly z krávy a byly hovězí nebo ja nevím.
![]()
- to.kinder bych si radsi snědla sama. Jenže se před těmi dětmi nechci ani najíst. Závidí, chcou taky. Ale ona je hned okrikne kdyz třeba jím banán a začne je strasit s tim co v tom vše je. Takhle mi tata zprotivil jako malé rýžový nakyp a různé kaše.. Doteď to nejim, nedokazu ten vsugerovany odpor prekousnout
Její děti vcelku lituji. Já sama maso moc nejím, stačí mi jednou týdně, ale dětem kvalitní maso neodpírám. Vepřové ale například vůbec nedělám, mám ho za ne moc kvalitní, a mají ho určitě dost přes týden ve škole.
My s manželem fandíme low carb stravě, takže sladkostí u nás užijí děti opravdu minimálně, ovoce ale mají v neomezeném množství - de facto bereme ovoce jako sladký dezert - chceš něco sladkýho, vem si banán, nebo udělám koktejl s acidofilního mléka, banánů a nějakého dalšího ovoce.
Takže omezování sladkého (ale ne ovoce) fandím, upírat dítěti například hovězí steak nechápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misuled kdyby mi to normálně řekla, nedám jim ju. Jsou taky věci, které nechci aby moje děti jedly a když jsme někde společně, tak jim to švagrová dává, hlavně tak, abych to neviděla. Asi je lepší to neřešit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinasek6 píše:
Klasikadeti nesmí maso, vejce, cukr, lepek..
ta dělá jak kdyby ty jablka rostly z krávy a byly hovězí nebo ja nevím.
![]()
@J_Doe píše:
Její děti vcelku lituji. Já sama maso moc nejím, stačí mi jednou týdně, ale dětem kvalitní maso neodpírám. Vepřové ale například vůbec nedělám, mám ho za ne moc kvalitní, a mají ho určitě dost přes týden ve škole.My s manželem fandíme low carb stravě, takže sladkostí u nás užijí děti opravdu minimálně, ovoce ale mají v neomezeném množství - de facto bereme ovoce jako sladký dezert - chceš něco sladkýho, vem si banán, nebo udělám koktejl s acidofilního mléka, banánů a nějakého dalšího ovoce.
Takže omezování sladkého (ale ne ovoce) fandím, upírat dítěti například hovězí steak nechápu.
Ano to sladké chápu, sama toho nejsem zastáncem ale občas nějaká kapsicka, piskot nebo oplatka dítě nezabije. Ja jedla vse s jsem zdravá jak rybicka
take radsi nabidnu ovoce, domácí zmrzlinu nebo shake. Neni nic lepšího nez kdyz ma dítě kladný vztah ke zdravé stravě ale odpírání ziv. Produktu mi nepřijde ok. Sama maso také nemusim. Odebíráme od známého. Takže kuřecí a hovězí. Vepřové jen pokud je opravdu chuť ale nejsme zrovna masozrouti
fandim lehké stravě i když si sama neodpustim dortik
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja
S návštěvami vegetariánských restauraci také nemám problém, některá jídla jsou výborná. Ovšem i tam děti hlídá a na vše se vyptává. Praveze mi přijde lepší dítěti nabídnout vse az bude mit rozum at si vyberte jestli chce jist nebo nejist maso. Tak to dělají snad všichni.. Musi to byt složité vymyslet dobra veganska jidla pro deti tak aby jim nic nechybělo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit