Matka vegetariánka, co děti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lucinasek6 píše:![]()
joo uz i ja mam pochyby. Mně na ni stačí zvýšit hlas a přestane byt chytra ale co ostatní. Vzdyt ona i na dětském hřišti jde za cizima lidma a zacne se nenápadně vyptavat na detskou stravu a pal spustí své..
No a co? Cizí lidi ať se postaraj sami o sebe, ty to očividně zvládneš taky. Nechápu, proč ji tady vlastně pomlouváš?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucinasek6 S tou složitostí nevím no. Ono asi se dá. Já bych právě měla strach, že tam nebude všechno. No musím říct, že jedna známá měla v té době čtyřletá dvojčata, a moc zdravě nevypadala. Oba bílí jak stěna a pořád unavení. Ale sladké do nich padalo po kilech. Taky říkala, že jí vyváženě. No nevím, mně to nepřišlo.
Já bych i měla strach, že třeba ta holčička pak bude mít problém s cyklem a vůbec dostat MS. Ale nikdy jsem to moc nezkoumala, jestli to má vliv na tyhle ženské věci. Prej je v mase cosi, co to spouští. Ale opravdu nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem vegan a spousta lidí to o mně ani neví… manžel si občas dá maso nebo vajíčko, jogurt, ale výjimečně, přišel si na takovou stravu sám. Děti maso i mléčné výrobky dostávají, určitě v omezenější míře (často tu čtu, že někdo dítěti dává mléčné produkty třeba i 3× denně, to opravdu nechápu a podle mě je to naprosto nevhodné), ale dostávají, jednou si vyberou samy, co jim vyhovuje. Oproti „ostatním dětem“ se futrují pohankovou kaší, až mají boule za ušima a dalšími pokrmy, které běžné české dítě snad ani nezná.
A ne, nedělá mi problém jít na grilovačku a vedle krkovice si opéct něco svého, akorát mi to často masožravci ze zvědavosti sežerou
Tvojí kamarádku nechápu, ale to není o stravě, nemám ráda, když mi někdo cpe svůj názor na cokoli, ať je to používání jednorázových plen, maso nebo teorie strun. Každý ať si dělá co chce.
Abych ti odpověděla, ano, lze dostatečně nahradit maso i mléčné výrobky, určitě dítě nemusí strádat, ale chce to se nad tím opravdu zamyslet. Já třeba maso nejedla nikdy, ani jako dítě, nikdy mi nechutnalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám ráda, když rodiče vnucují podobné návyky či víru dětem. Každé dítě by mělo vyrůstat standardně a postupem let si samo přicházet na to, co je pro něho vhodné nebo čemu chce věřit. Jenže co s tím cizí člověk nadělá? Je to její život, její životní styl, její děti bohužel. V mase až takový problém nevidím - bez toho se tělo skvěle obejde pokud je racionálně nahrazeno. Ale vejce, mléko apod.. to je extrémní.
Zasáhnout by možná měl manžel a ženu si srovnat. Nevím proč ale vybavil se mi připad kdy nechali jehovisti (či co to bylo za pseudopobožnou verbež) raději umřít miminko než aby dostalo cizí krev.
No tyhle děti to stát život naštěstí nebude ale podstata je stejná.
Manžel si tajně dá maso…
Manžel je trochu bačkora očividně. Toho bych tedy domu nechtěla.
Být její chlap tak po ní skočim a odnášim za dveře i s jejim zrnim. Vlastní přesvědčení se nikomu dalšímu prostě nenutí. Pani je zkrátka omezená a nevidí, neslyší - akorát sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je veganka sama, je to v pořádku. Pokud je vegan i partner, je to v pořádku. Pokud chce mít veganské batole, je to p.ča. Pokud to nutí ostatním a jejich dětem, proto snad ani výraz neexistuje. Pak je ještě skupina veganů, kteří chovají všežravce či masožravce (ano, setkala jsem se s veganskými psy, kočkami, ježky a dokonce i pokus o veganské krmení hadů), tak proto už výraz vůbec není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ester13 píše:
Pokud je veganka sama, je to v pořádku. Pokud je vegan i partner, je to v pořádku. Pokud chce mít veganské batole, je to p.ča. Pokud to nutí ostatním a jejich dětem, proto snad ani výraz neexistuje. Pak je ještě skupina veganů, kteří chovají všežravce či masožravce (ano, setkala jsem se s veganskými psy, kočkami, ježky a dokonce i pokus o veganské krmení hadů), tak proto už výraz vůbec není.
Nicmene je zajimave, ze mam pocit ze vsech ruznych internetovych skupin (a ze jsem „nakoukla“ na hodne mist), ktere jsou o vyzive…tak mi prijde, ze vegani umi byt nejagresivnejsi v tom prosazovani, hajeni sve vyzivy a kritice tech, co jedi jinak…
A mimochodem…to fakt nekdo dela, ze takhle „zabiji“ jezky a hady????
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chudak deti. Ja ji proste neverim ze je natolik schopna a znala zajistit detem v jidle vse potrebne jen ve veganske strave ( netvrdím ze to neni mozne jen to neni jednoduche ) Muze jim to strasne uskodit ve vyvinu. A vzhledem k tomu ze jeji deti chteji maso atd znamena ze jim ocividne nejake látky chybi.
- Citovat
- Upravit
@iila píše:
@Uju Jak, vegetariánka napůl? Podle tvého popisu jsi normální vegetariánka, nejsi veganka.
Napůl nemyslím tak, že nejjím maso ale sýry atd…ano.
Napůl myslím, že maso tedy nejím (ne, že bych nechtěla, ale prostě když ho strčím k puse tak
nevím co se ve mne zlomilo), ale i když tedy steak, řízek španělák u mne nepřichází v úvahu tak z chlebíčku plátek šunky nesundávám, vývar také v klidu sním, na gril si hodím rybu - takže vegetariánka tak na půl.
Veganka nejsem a upřimne řečeno dost bojuji i s mou neschopností polknout maso(když se peče, tak se mi to hrozně voní a hned bych si s chutí dala) natož zrušit ještě ten zbytek, to bych se svou hodně moc vybíravou povahou byla skutečně jen na pár druhů ovoce a zeleniny a klíčcích ![]()
Jen jsem chtěla říct(asi jsem se blbě vyjádřila), že já tu živočišnou bílkovinu doplňuji takto jakožto dospělák, ale pro děti to podle mého prostě nestačí a to maso by alespon občas být mělo. A i tak -po cca 5ti letech vegetariánství(ještě polovičního) jsem začala být mírně chudokrevná a krvinky mají divný tvar a velikost-je to způsobeno, nedostatkem železa a tím, že nením maso, takže mi lékař dal „bobule“. Nevím to maso asi bude zdravější. Takže když mi někdo začne vyprávět o škodlivost masa-tak si prostě myslím své.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:ac drsne, tak jinak hezky sesumirovane.
Nicmene je zajimave, ze mam pocit ze vsech ruznych internetovych skupin (a ze jsem „nakoukla“ na hodne mist), ktere jsou o vyzive…tak mi prijde, ze vegani umi byt nejagresivnejsi v tom prosazovani, hajeni sve vyzivy a kritice tech, co jedi jinak…A mimochodem…to fakt nekdo dela, ze takhle„zabiji“ jezky a hady????
![]()
Lidi jsou pitomí
Někteří vegani jsou schopní cpát své psy granulemi, které jsou dost často plné sóji.
Mezi takové pitomce patří např. bývalý ředitel Českého lva (jméno si nepamatuji).
Za to bych jim je normálně odebírala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit