Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Předevčírem se v TV zprávách objevila informace o ženě ze Slovenska, která fotila svou tříletou holčičku v intimních situacích a tyto fotky posílala pedofilům. Už měla domluvený sex pro svou dceru s jedním z nich… To je fakt šílené! Jak tohle může udělat máma vlastnímu dítěti?! Řeknete si, že pedofilie se vašich dětí nemůže týkat, ale jak se letos ukázalo, tím si nikdo nemůže být jistý - letos byli odsouzeni dva náruživí fotografové, kteří objížděli v parných letních dnech české rybníky a koupaliště a fotili malé nahé děti. Snímky pak poskytovali pedofilům. Z vlastních zdrojů vím, že tahle hrozba není něčím výjimečným, že je to - alespoň v mírnějších formách - denní realita. (Nikdy si nemůžete být jisti, když jdete po ulici, že Vás a Vaše dítě někdo nesleduje a pak se někde v keři neukájí…). Nalákat takového prcka na něco atraktivního je docela jednoduché. Taky nad tím někdy přemýšlíte, nebo jsem jediná, v tomto ohledu přehnaně starostlivá, matka?
Já byla 3 roky zneužívaná svým vlastním bratrancem
Takže jakákoliv zpráva o jakékoliv formě pedofilie se mě osobně hodně dotkne. Odhalit to není jednoduché, dlouho jsem nemohla odpustit rodičům,že si za celou dobu ničeho nevšimli, ale strach z bratrance byl větší, než odvaha aspoň něco naznačit.
Vraždila bych všechny, protože dle mého názoru prohlížením nahých obrázků dětí to jen začíná a takové prase se časem může změnit v násilníka.
a pokud něco takového dopustí dokonce rodič? No, nemám slov, podporovat tuhle ubohost pomocí vlastního dítěte…kam ten svět spěje????
..jakeho takoveho prcka?? 2,3, 4lete?taky asi budu prehnane starostliva,male decko hlidat,to z oci stejne nespustis a vetsi(treba od 6,7let)stale dokolala vysvetlovat a ucit ze nikam nema chodit s cizim.Bohuzel je hodne pripadu,kdy se toto vyklubalo z hodneho souseda,do ktereho bys to preci nerekla
, a co s timhle,to teda nevim
radsi doufat ze se nikdy nic podobnyho nestane..
Kakki, tak to je hrozné… Já se osobně setkala taky s určitou formou sexuálního násilí, ale ne jako malé dítě. Nevím, co k tomu říct… ![]()
kakika me predbehla,ani to nemusi byt soused,nekdo z rodiny je joo hnus
no a co s tim???
Fuj tohle jsou sileny veci,co se bohuzel dejou..Nejhorsi je,pokud to ten rodic,nejcasteji matka vi a nezasahne nebo se dokonce pricinuje..
Jsou to prasata,nic vic,zaslouzili by ty nejhorsi tresty!
Mě se pokusil znásilnit souseduv 18letej kluk v 15 letech.Zatáhnul mě do sklepa a začal mě svlíkat ale podařilo se mi utéct proto že byl opilej a nedohnal mě.Dodnes jsi pamatuju jak ho jeho otec seřezal ale já se od té doby prostě bojim chodit ven sama a jakmile je trochu tma tak prostě z baráku nevylezu.Poznamenalo mě to na celej život a takové zrudy nesnášim,tím spíš když se pak ještě jedná o malé děti. ![]()
Tu matku nechápu
.Ještě kdyby posílala jen obrázky,tak je to taky hnus,ale takle jí prodat to je vrchol
![]()
Kamčo, to je taky nářez. Díkybohu, že jsi stihla utéct. Člověk si to v sobě nese pořád. To byl jen kolotoč psychologů a psychiatrů, naučila jsem se tehdy lhát jen, aby mě dali pokoj. Pak jsem začla chodit na Judo, super odreágování. Chlapů jsem se bála hoooodně dlouho a i teď nesnesu zůstat s nějakým o samotě (naž abych jela ve výtahu sama s chlapem, radši vyšlapu 10 pater schodů). Nejvíc mi pomohl přítel, nikdy mu za to nepřestanu děkovat, ale on mi pomohl,abych si začla vážit sama sebe. Stejně si člověk pak už navždy připadne špinavý.
Přesně vím, jak se zneužívané děti cítí, o to víc mě raní, když se doslechnu o tom, že to byl někdo z rodiny (tak jako u mě), protože když se člověk nemůže opřít o rodinu, tak nemá pevnou půdu pod nohama…prostě visí ve vzduchu nejistoty.
kamaradi se tomuhle snazili predejit tim, ze se s detma uz uplne malejma dohodli, ze nebudou mit nikdy s nikym zadny tajemstvi. Nevysvetlovali asi nic konkretniho, co by mohlo hrozit… Bydleli s tchanovcema, tak tech se to dost dotklo, ale kvuli bezpecnosti deti, v nakych pripadech by to mozna mohlo pomoct, vlastne nevim, jeste jsem o tom uplne nepremyslela, je to hnus, co se muze stat a jaky jsou nekdy lidi… ![]()
Mně sexuálně zneužívali spolužáci na základce, bylo mi čtrnáct a přesto jsem se nedovedla bránit. Každý den strach a třídní učitelka tvrdila, že si vymýšlím a neřešila to. Ale jak může sexuálně ubližovat jeden člen rodiny druhému, to nechápu. To je zvěrstvo a ani nemůžu šířit, co bych těm lidem přála.
Holky tak nás sexuálně obtěžoval brácha mého táty.Mám 2 sestry obě starší a ještě sestřenice také se jí to týkalo a mě.Rodiče o tom nevěděli,ale „babička“ to věděla a nic neřekla a mlčela a neřešila to.To je o to horší.Tohle není babička,ale svině!
Promiňte mi ty slova,ale je to tak.
A na povrch to prasklo,když jsem se vdávala a řekla to sestře tak to vylezlo ven,že jsem nebyla jediná,ale všechny holky od nás z rodiny.Musela jsem to říct rodičům,ale měli jsme strach z táty co udělá svému bráchovi tak mu to máma řekla pár dní po svatbě měl co dělat se s tím vypořádat,ale co může dělat je to více jak 15 let a nikdo už nic nikomu nedokáže.Jen nám máma říkala,proč jsme někdo něco neřekli my jsme se báli.
Náš malej se rozhodně s „prababičkou“ stýkat nikdy nebude!
ahoj
ohledně tohoto tématu hnus hnusný fuj je mi z toho zle, a často se setkáváme jako ve zprávách tak v novinách s touto skutečnosti pedofilové a jiní uchyláci.Kolik už bylo různých kauz a když to je ještě někdo z rodiny nemám slov. Asi jsem také moc starostlivá, v tomto přecitlivělá, bojácná a já nevím co mám doma malou ( no za chvíli nastoupí do školky pak škola) jak dítě uhlídat chránit.
Mě obtěžoval bratranec naštěstí k ničemu více nedošlo jen, že mi potřeboval často ukazovat jisté partie. Pak mě obtěžoval stréjda to už jsem byla větší, oplzlík jeden, ale jen když byl ožralý bylo to ve věku kdy jsem se už pak nezůčastňovala návštěv.
Saxyfrago to je mi líto tohle fakt nikdy nepochopím jak někdo může a ještě horší je jak to někdo ví a nic proti tomu nedělá. V tom případě výraz na babičku sedí.
Katty a my jsme ještě bydleli v jednom baráku naši nahoře a oni dva spolu dole.Bába a bratr táty.Takže se tomu prostě nedalo nějak vyhnout.I když jsme tam přestali chodit stejně to pokračovalo.Ta ani neví,že jsem těhotná a rozhodně to ani vědět nemusí.V sobotu jedeme k našim na oslavu tak doufám,že se baba neukáže a nebude mi chtít popřát k narozeninám.Nechtěla jsem jí pozvat ani na svatbu,ale táta to špatně nesl tak jsem musela tedy já osobně ne táta jí pozval.
ahoj holky, já takovýhle temata úplně nenávidim, a když někde třeba na netu vidím nadpis, kde je slovo pedofil nebo zneužívání atd., tak mi začne strašně bušit srdce. Jako malá holka jsem jezdila k hodné babičce a hodnému dědovi. Jezdila tam se mnou i sestřenice a ten prasák nás každej večer chodil koupat, napustil nám vanu, jenom tak, aby byla voda na dně, pak vzal žínku a začal nás mydlit hlavně mezi nohama a na prsou. Pak, když bába usla, tak za námi chodil do pokoje a hlazením pod pyžamem nás, podle něj, uspával. Ani jedna jsme nikdy nic neřekly, provalilo se to, až když mi bylo kolem 16 a dozvěděla jsem se, že teta, jeho dcera, byla od něj znásilňovaná a skončila v Beřkovicích. A babka to musela určitě vědět a neudělala nic. Moje mamka s nima přerušila veškerý styky, docle amě mrzí, že jsem nebyla schopná jí to tenkrát říct.